Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 12/12/14

Burger & Bun

  • Foto: Rasmus Kramer Schou Foto: Rasmus Kramer Schou
  • Foto: Rasmus Kramer Schou Foto: Rasmus Kramer Schou
  • Foto: Rasmus Kramer Schou Foto: Rasmus Kramer Schou
OBS: STEDET ER BLEVET TIL VEVE BISTRO Michelinmanden Henrik Yde er tilbage med sit bud på en gourmetburger. Burger & Bun ligger lige om hjørnet fra Kiin Kiin og ligner ubetinget Danmarks flotteste burgerbiks.

OBS: STEDET ER BLEVET TIL VEVE BISTRO

Så skete det. Michelinburgeren er tilbage - Burger & Bun genopstod.

Se alle billederne fra Burger & Bun her

Historien
Henrik Yde Andersen, som blandt meget andet står bag den thai-inspirerede Michelin-restaurant Kiin Kiin rundt om hjørnet på Guldbergsgade, åbnede sammen med sin partner, Lertchai Treetawatchaiwong, i sommeren 2010 en take away-burgerbar med 12 siddepladser efter amerikansk forbillede på Istedgade. Navnet var Burger & Bun.

Interessen var enorm, køen lang og måske også for lang.

Burger & Bun kunne i hvert fald ikke følge med i det opskruede tempo, så de selv syntes, de serverede byens bedste burger.

"Istedgade var pissefedt, vi var jo de første, der lavede det hele fra bunden. Men vi blev også taget lidt med bukserne nede. Det var sådan lidt scrappy indretning, og vi troede bare folk ville komme og hente lidt take-away. Men vi blev udråbt til Michelin-burger, og vi solgte sindssygt mange burgere de første dage, med efterfølgende ventetid. Og timers ventetid på en burgerbar går jo ikke. Og vi havde hele tiden problemer med ventilationen," fortæller Henrik Yde.

Så to år efter lukkede de igen og koncentrerede sig om deres asiatiske mad-imperium. Indtil nu.

Burger & Bun genopstod nemlig d. 14. december 2014. Denne gang på Fælledvej 9.

Danmarks smukkeste burgerbiks
"På Istedgade forventede folk flotte omgivelser, men blev lidt skuffede. Nu får de fandeme flotte omgivelser, OG vi bager vores eget brød. Denne gang vil jeg gerne undgå hypen, men til gengæld stadigvæk ligge her om syv år."

Man må sige, der i den grad er gjort noget ud af indretningen. Her er smukt og en decideret nydelse at opholde sig mellem masser af nuancer i blå - og egentlig ikke særlig anderledes end et stenkast herfra, hvor Rud. Rasmussen's Snedkerier fremviser dansk møbelkunst fra sin bedste side.

Henrik Yde har da også været på fisketur selvsamme sted, og har altså valgt at burgerbiks sagtens kan rime på Børge Mogensen, Wegner og Arne Jacobsen.

Læs også: Se alle billederne fra Burger & Bun her

Grafikken på væggene er et besøg værd i sig selv. Her har Emma Sivell og hendes firma Sivellink givet sit take på Københavns ikoniske kendetegn, ligesom hun har designet menukortene.

Her er plads til at sidde og spise, ligesom der om sommeren er udeservering, mens take-away folket er begunstiget af en form for lounge foran desken, hvor man kan sidde og vente på sin mad.

Maden
I den nye Burger & Bun er der otte burgere at vælge imellem på kortet til 125 kr. pr. burger, og man kan komme hele jorden rundt, idet der både findes amerikansk, fransk, italiensk, dansk, australsk, japansk, mexikansk og endelig en vegetarisk burger at give sig i krig med.

"Vi synes, der mangler et god alternativ i byen, altså fastfood med god samvittighed, og noget der kan gives til ungerne. Vi laver alt selv, inklusiv bager vores brød og laver ketchup og økologi hele vejen," fortæller Henrik Yde.

Derudover byder Burger & Bun på "..verdens bedste spareribs" med coleslaw lavet på danske rodfrugter.

Der er også masser af sideorders, og de kommer til at skifte ofte. Her i starten ruller de dem ud én efter én. Der kommer blandt meget andet double cooked pommesfrites, kartofler stegt i andefedt og kartoffelmos med svampe. Her er også snacks og forretter som flæskesvær eller waldorfsalat.

Til dessert kan man hygge sig med bananpandekager, apple pie og en Sunday, ligesom Burger & Bun også har tre milkshakes på menuen.

Til at skylle efter med er både Nørrebro Bryghus og Mikkeller inde over øl-delen, og på vinsiden bliver husvinen fra Henrik Ydes egen 5 hektar store økologiske vingård i Pinoso, Spanien, manden er trods alt uddannet sommelier.

Derfor er resten af vinkortet også ambitiøst, men der bliver ikke smidt mere end 100 kr. på fra indkøb til gæster, så man har mulighed for at forkæle sig selv lidt.

USA inspiration
Michelinejere og burgere plejer ikke at gå hånd i hånd, men det var en tur til USA i 2008, der gav Henrik Yde ketchup på tanden.

"Vi testede, hvad der dengang hed Taylors Roadside i Napa Valley, som er en berømt burger-joint, der serverer originale amerikanske burgers med saftige grillede bøffer, hjemmelavede milkshakes og sprøde pommes frites. Og Shake-shack i New York er genialt, intet mindre. Hvis vi bliver halvt så dygtige som dem, så bliver jeg meget stolte af vores kokke," fortæller Henrik Yde Andersen.

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.