Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 03/10/16

Boulebar Nørregade

Petanque-palads med 15 baner i det tidligere Daells Varehus. Klassisk fransk mad, pastis og masser af jernkugler.

Det er nok de færreste danskere, der kan kaldes eksperter i petanque. Bevares, spillet med de stribede, tunge kugler har en del af os prøvet kræfter med på en solbeskinnet campingplads i Sydfrankrig, hvor et verbalt slagsmål om reglerne akkompagneres af et glas pastis.

Læs også: Kom med: Byens nye asiat har newyorker-vibes

Og det er så det.

Derfor kan det synes urealistisk, at danskerne skulle stå i kø for at spille det, nogen vil fristes til at slå hen som en slags sofistikeret bowling.

Billedserie: Spil petanque på byens nye kæmpe boulebar

Helt modsat føler Kasper Miller for det franske spil. Han har været den niende bedste i verden til petanque. Danske mesterskaber har sjællænderen erobret 23 gange. Og nu har Kasper Miller kastet titlen som IT-chef i Kammeradvokaten fra sig og har grebet kuglerne, som styrmand for svenske Boulebar, der fredag d. 7 oktober 2016 kl. 15.00 åbner i Nørregade.

Læs også: Danske restauranter dominerer international madliste

På et 1.400 kvadratmeter stort lokale i bygningerne hos det gamle Daells Varehus på Nørregade, har Boulebar indrettet en park med petanquebaner og en fransk restaurant. Stilen er knap så kærlig som Paris, men mere rustik og rå baggårdsagtig med den franske millionby Marseille som forbillede, forklarer Kasper Miller.

Stedet er i to-plan og rummer 15 baner. To baner er »åbne« for alle, hvor der efter håbet vil være gæster, der uden at kende hinanden dyster i det franske kuglespil.

Den svenske restaurantkæde Boulebar kommer til Danmark. Stedet leverer fransk mad og petanque på tilstødende baner. Målet er stor millionomsætning, Den danske chef Kasper Miller har vundet petanque DM 23 gange og er blevet nummer ni til VM for år tilbage. Han er fotograferet på Boulebar i Malmø, torsdag den 19. maj 2016. Foto: Ida Marie Odgaard

Sammen med to barer og en restaurant med plads til 100 spisende gæster bliver der også serveret mad i et åbent køkken, hvor der serveres retter i et alternativ til den klassiske á la carte menu.

»Det bliver ikke michelin-gastronomi, men heller ikke cafeteria. Det bliver gode, gedigne franske klassikere, men i første omgang handler det om petanque og ikke maden,« siger Kasper Miller. Menukortet har alt fra østers (30 kr. stk.) til croque monsieur, moules, pariserbøf, tatat og selvfølgelig steak frites.

Billedserie: Kom med helt indenfor hos Boulebar her

Man kan både bruge Boulebar Nørregade som normal restaurant, eller udelukkende som petanquebane - eller en kombination, hvor man får mad på bordet og baner at kaste på.

Selv om projektet ved første øjekast for nogen kan synes urealistisk, regner Kasper Miller med, at det bliver en succes. Stedet skal omsætte for millioner og nøglen til sucess bliver at ramme markedet »perfekt«, som han udtrykker det.

Vilde ambitioner

I efteråret 2017 er forhåbningen at omsætningen skal være i omegen af 30 millioner kroner. Opskriften på at nå dertil, bliver blandt andet hentet fra erfaringer fra Sverige, hvor Boulebar har seks restauranter og ca. 200 ansatte. Håbet i Danmark er at ansætte op mod 40 mand.

Alene i Malmø havde Boulebar over 95.000 gæster sidste år.

Billedserie: Så vild er Cofocos drivhus-restaurant

Mellem 70 og 80 procent af kunderne i den atypiske restaurant skal ifølge Kasper Miller hentes fra forudbestilte arrangementer som firmafester og andre pre-bookede arrangementer. Selv om det godt kan lede tankerne hen på bowling og ribs afviser Kasper Miller, at petanque-konceptet blot er førnævnte erstattet med jernkugler og Moules frites.

»Vi skal på alle måder adskille os fra bowling. Det skal være langt mere sofistikeret og lokke et bredere segment til - altså både de hippe Vesterbro-typer og advokatpartnere i jakkesæt,« siger han og afviser, at det bliver for nørdet, når der er tale om petanque, som færre kender end klassikerne minigolf og bowling.

Se billederne: 15 petanquebaner, moules frites og pastis i litervis

Fransk mad og petanque på tilstødende baner. Foto: Ida Marie Odgaard

»Den stemning, vi skaber, skal være så sofistikeret, at det ikke bliver nørdet,« siger Kasper Miller.
Hjælpeinstruktører og miniturneringer skal sikre, at ingen føler, at de farer vild i det nye koncept. Petanque-konceptet slår dørene op i september, men allerede nu har kæden tyvstartet på madmarkedet i Kødbyen, hvor der i weekenden gives smagsprøver på petanque og mad i skøn forening.

Endnu ingen penge

Kasper Miller, som også har en fortid som head of IT-services i revisionshuset KPMG, har endnu ikke selv smidt penge i projektet, men han forklarer, at det har været et stort sats at forlade sin stilling for at prøve som iværksætter.

Læs også: Nu tyv-starter den svenske petanque-revolution

»Det har været en meget speciel oplevelse, fordi det er noget helt andet end at være i en etableret virksomhed. Men partnerne hos Kammeradvokaten har haft fuld forståelse for, at man bare må prøve selv, når man kan mærke, at det er det rigtige projekt,« siger han.

Selv stiftede den 38-årige første gang bekendtskab med Boulebar i for omkring ti år siden i Stockholm.

»Det her må vi også have i Danmark, tænkte jeg,« siger Kasper Miller, og siden har drømmen langsomt groet i takt med flere og flere besøg på Boulebar primært i Malmø. Første date med hans kæreste foregik forøvrigt også på Boulebar for to år siden.

Billedserie: Det gamle Daells Varehus er blevet til petanque-paradis

Hvad: Boulebar Nørregade
Hvor: Nørregade 18, 1165 København K
Hvornår: Åbner fredag d. 7. oktober kl. 15.00

 

Brugeromtale
Oprettet af: Boulebar 10. nov 2017
 

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.