Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 29/04/14

Bookinger til Noma eksploderer

  • Noma er igen verdens bedste restaurant. Foto: Jens Nørgaard LarsenNoma er igen verdens bedste restaurant. Foto: Jens Nørgaard Larsen
I går genvandt Noma titlen som verdens bedste restaurant, i dag går folk amok.

I går ca. kl. 22.20 ændrede det meste af verden sit gastronomiske fokus. Det seneste år har lyskeglen peget skarpt på El Celler de Can Roca i Gerona, Spanien og sendt foodies fra hele verden samme vej.

Læs mere: Vildt comeback: Noma er igen verdens bedste restaurant

Men med et fingerknips ændrede den virkelighed sig altså i går aftes, da den spanske restaurant og vores egen Noma byttede plads, således at københavner-favoritten igen indtog den øverste kulinariske skammel.

Det seneste år har René Redzepi og hans stab ellers tilbragt på andenpladsen. Bevares, Noma har trods faldet fra nr. 1 stadigvæk haft rigtig godt tag i gæsternes interesse, og være noget nær umulig at få bord på.

Læs mere: Her er verdens 50 bedste restauranter 2014

Tal fra DinnerBooking.com, som leverer online bookingsystemer til 400 restauranter i Danmark og håndterer over 600.000 gæster om måneden, har vist, at det seneste år på andenpladsen har sendt en ny gæst på venteliste ca. hvert femte minut.

Det tal sprang i går aftes i luften. Således er der i gennemsnit sendt en ny gæst på venteliste hvert eneste minut siden offentliggørelsen af World's 50 Best Restaurants. Noget der efter lidt hurtig matematisk analyse kunne minde om en femdobling af bookinger.