Berlingske anmeldelse
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 17/11/10

Børnenes Bistro

  • Foto: Niels Ahlmann Olesen Foto: Niels Ahlmann Olesen
Den børnevenlige Bistrot Bobo kan sagtens gå hen og blive en kær ven i familien, hvis der strammes lidt op på gastronomien.

Hvorfor pokker skal man straffes tifold, når man bliver småbørnsforældre? Ikke nok med at ens nattesøvn forsvinder, hjemmet konstant lugter af ble og bøvs og generelt ligner lort, mens regeringen skærer i børnechecken og kommunen sætter taksterne op i vuggestuer og børnehaver og samtidig sparer på personalet.

Man bliver også en social paria; på Facebook støtter mange danskere op om sider med krav om »børnefrit miljø« og vi med småbørn er ugleset på mange (af de bedre) restauranter – flere steder frabeder man sig direkte gæster under seks år.

Hvad gør man så, hvis man ikke kan udholde at være forvist til McDonalds-land? Den tanke må også have strejfet Morten Bech Køster, kokken bag restauranten No.1 Aarhusgade, for i de tidligere selskabslokaler i østerbroske Domus Portus har han indrettet en klassisk fransk bistro, der ligefrem slår sig op på at være børnevenlig.

Sådan! Men ét er ord, noget andet handling, så jeg besluttede at udsætte Køster & Co. for det ultimative testvåben: mine toårige tvillinger, blandt insidere også kendt som the Terror Twins!

Måske var det et tilfælde, måske et varsel: i det øjeblik vi steg ud af bilen i Østbanegade, rejste der sig en voldsom nordøstenstorm, der nærmest blæste os ind ad døren til det store lyse lokale, der nok har lidt frankofile fotos samt malerier hist og pist på de hvide vægge, men ellers bærer tydeligt præg af at have været et anonymt selskabslokale i mange år.

Toårige Nina tog straks fat på jobbet: hun smed støvlerne allerede i garderoben og begyndte lystigt at vandre rundt blandt de andre gæster, mens hun pegede på deres tallerkener og med høj stemme bekendtgjorde: »Bvaaaaddddrr – hestelort!«

Ved bordet var personalet prisværdigt hurtige til at diske op med agurke- og gulerodsstave samt farveblyanter og tegnepapir med bistroens maskot – aben Bobo – som motiv. Nu er det imidlertid svært at kontrollere en toårig kunstnersjæl, så i et ubevogtet øjeblik rejste Jens sig op på bænken og begyndte at tegne videre på et maleri med et stilleben af flaske og glas!

Gudskelov blev han snart optaget af at holde øje med s-togene, der bruser frem i øjenhøjde lige udenfor de store panoramavinduer.

Tidsfaktoren er af allerstørste vigtighed på en børnerestaurant. Den har Bobo fanget, for der gik højst 20 minutter, før forretterne stod på bordet. Til børnene henholdsvis kyllingenuggets med fritter og spaghetti bolognese.

Kyllingerne var rigtig fine, med god smag og stadig saftige indeni en brødkrummepanering, mens fritterne nok var lidt for store og grove til helt små børn. Syvårige Ester overtog de fleste, og til personalets ros skal det siges, at de ikke så meget som blinkede, da hun udbad sig ketchup til.

Bolognesen smagte uden at vække opsigt betydeligt bedre end de smagløse millionbøfmisforståelser, som af uransagelige årsager er blevet danskernes nationalret, og vi måtte ligefrem bestille en ekstra omgang.

Læs også: Se hvem der har fået flest stjerner i 2010

De voksne sad med en meget blandet omgang forretter: på plussiden en glimrende foie gras terrine med syrligtsøde brombær, men også en pjasketynd løgsuppe, der smagte mere af vand end af karamelliserede løg og så foretrækker jeg at få rigelige mængder af croutoner med smeltet gruyereost serveret i suppen, frem for som her meget afmålt på ristet toast ved siden af.

En ægte ommer var dog anderillletten, hvis blendede konsistens godt kunne have brugt et skud skarp sennep til at skjule bismagen af harsk andefedt. Vinmæssigt var vi særdeles godt hjulpet af en frisk Estate Riesling fra moselmanden Max. Ferd. Richter med nok sødme til at klare foie grasen (2008, 300 kr.)

Børnene havde nu opdaget det tilstødende og hyggeligt indrettede legerum, som er særdeles veludstyret med tegnefilm, bøger og masser af gode legesager. De var i hvert fald ikke til at få ud af det igen, og det gav de voksne tid til at nyde hovedretterne i fred og ro.

Igen et lidt ujævnt udvalg: en helt igennem perfekt moules marinières med begrænset fedme, men masser af fylde og smag fra urter og muslinger, en mør og veltilberedt steak frites med en god syrlig bearnaise, mens de konfiterede andelår kunne have været både mere sprøde i skindet og mindre tørre i kødet samt ikke mindst ledsaget af en noget mere interessant garniture end grønne spirer.

Beaujolaisen fra Drouhin (60 kr. glasset) var et eklatant fejlvalg, men den må jeg tage på egen kappe, da vor glimrende tjener faktisk gjorde sit for at pushe de mere alkoholtunge røde fra Chile og Syditalien.

Fra børneværelset hørtes der af og til fjerne skrig og skrål, men uden at nogen tog større anstød af det – tværtimod så restaurantgæsterne, der i overvejende grad bestod af småbørnsforældre, ud til at slappe af og nyde at være blandt forstående lidelsesfæller.

Vi snuppede to desserter – en meget flydende creme brûlée og en lidt for tør blommetrifli – inden vi bad om regningen og fortrak hjem til småbørnsghettoen. Ikke helt nemt, da tvillingerne nægtede at forlade børnerummet!

Den del af testen er så absolut bestået til fem stjerner, mens de voksnes bistroretter denne aften var en lidt mere blandet fornøjelse. Til 50 kr. for forretter og 100 for hovedretter er Bistrot Bobo dog et velkomment bekendtskab, som med lidt opjusteringer i køkkenet godt kan blive en klassiker blandt os småbørnsramte.  

Hvad: Bistrot Bobo
Hvor: Østbanegade 103, Kbh. Ø, tlf. 35 55 07 78
Hvor meget: Billigste hovedret 75 kr. Vin fra 150 kr.

Det spiste vi:
Nuggets deluxe med grønt og fritter 45 kr.
Spaghetti bolognese 45 kr.
Anderillette med surt 50 kr.
Løgsuppe 50 kr.
Foie gras terrine med sødt 100 kr.
Moules marinières 100 kr.
Confit af andelår m. grønt 100 kr.
Steak m. fritter og bearnaise 175 kr.
Creme brûlée 50 kr.
Trifli 50 kr.
Samlet pris for to ekskl. drikkevarer: 450 kr.

Læs også:
Se hvem der har fået flest stjerner i 2010
AOKs omtale af Bistrot Bobo

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en kommentar

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.

Kommentarer

Seks stjerner - jeg kan på det varmeste anbefale Bobo

En varm anbefaling til jer, der ikke har prøvet bobo endnu.
Stedet fortjener pladen fuld af stjerner: 1 stjerne for de lækre sprøde salater, fx salat Nicoise med super tun, 1 stjerne for en verdensklasse Confit Canard, 1 stjerne for super tilbehør, friske bønner, spinat m.m., 1 stjerne for min søns yndlingsret 'Bobos nuggets deluxe', 1 stjerne for de tålmodige og smilende tjenere, og endeligt 1 gigant-stjerne for de overkommelige priser

Jeg kommer igen!

 

Fantastik mat til hurraaa pris:-)

Jeg var på besøk hos deilige venner i København som tok meg til denne lille perle av en restaurant. Jeg var litt skeptisk til å starte med da jeg ikke er særlig barnevennlig av natur men ble gledelig overrasket. For en fantastisk ide med barnerom og alt annet som barn sikkert kan like!!! Heldigvis (for dem)møtte jeg ikke terror twins, men kun deilige små barn som jeg kunne observere på behagelig avstand og uten for mye larm og leven. Helt superb mat og til fantastiske priser. Hit kommer jeg så absolutt tilbake.

 

Fin debat!!!

Vi har hilst Bobo velkommen, som et lokalt spisested, hvor man kan mødes med venner eller selv spise til hverdags-venlige priser. Lokalet fungerer perfekt med et 'børnerum' længst væk. Maden har også været fin standard, men selvfølgelig ikke i nærheden af Michelin-stjerner, men gode
klassiske. retter.. Kommer man ved 19-tiden er der næsten ingen børn , men derimod plads for alle os andre, som arbejder sent.

 

Havde en helt igennem god oplevelse

Jeg har tidligere anmeldt Bistrot Bobo på AOK og kan sagtens genkende de positive aspekter ved Svend Rasmussens oplevelse, men ikke de negative. Jeg fik serveret en rigtig god løgsuppe og en lækker lammecassoulet - begge retter havde masser af kraft og smag. Og både min veninde og jeg blev absolut forelskede i Câteau Marcel chokoladekagen. Hvad de kære terrorister på barneben angår, følte vi os på ingen måde genererede af de børn, der var tilstede. De spiste pænt, ordentligt og fornøjede eller legede i legerummet i den anden ende af lokalet.

 

Prisværdigt tema

Hatten a for artiklens tema. Guderne skal vide at danske restaurantgæster og restaurantpersonale er alt andet end imødekommende overfor børn. Så flere restauranter der er børnevenlige tak.
Men man må til gengæld så kræve, at forældre forstår at opdrage deres børn, måske forberede dem på at de nu skal spise med andre mennesker og opføre sig lidt bedre end de ellers gør. Dette sidste en slet skjult opfording til Hr. og Fru Svend Rasmussen.

 

Du er problemet - ikke restauranterne!

Måske er der en grund til at flere restaurationer ikke ønsker mindre børn blandt deres gæster. Årsagen er enkelt, at nogle forældre ikke mener, at deres børn skal opdrages til at passe ind blandt andre mennesker, men at andre (inkl restauranter) skal tilpasse sig dem.
Det vil give børnene problemer senere i livet og hvis de opfører sig sådan som 2 årige - hvordan mon de så bliver som 20 årige.
Heldigt for dig at det ikke var mig dine børn henvendte sig til og sagde "hestelort".
Held og lykke herfra - tør slet ikke tænke på hvordan I har det derhjemme!

 

Tak for advarslen...

En stor tak til Berlingske Tidendes Svend Rasmussen for denne omtale. Hvis så bare han vil offentliggøre sin kalender så man kan se hvornår og hvor han tager sine børn med ud at spise - så kan jeg planlægge udenom.
Personligt har jeg ikke oplevet steder hvor det er ok højlydt at kalde andre menneskers måltid for lort - ihvertfald ikke uden at blive korrekset. Børn følger naturligvis ikke den slags regler fra starten, det antages de voksne at lære dem...

 

Lækre bistroklassikere til gode priser

Jeg har haft fornøjelsen af at spise på Bistrot Bobo to gange og anbefaler gladeligt stedet til venner og bekendte. Kortet er enkelt med et udvalg af de klassiske franske bistroretter. Begge gange er jeg faldet for steaken med fritter og bernaise, og jeg er bestemt ikke blevet skuffet: Perfekt stegt bøf, sprøde fritter og lækker bernaise. Triflien er desuden min nye yndlingsdessert, selvom Bobos Gateau Marcel bestemt også er en værdig kandidat til titlen. Fem flotte stjerner herfra.

 

en skrabet og upersonlig oplevelse

Det var med åbent sind, lidt forventningsfulde og med en idé om at det var et prokekt, der måtte afprøves.
I godt to år spiste vi 1-2 gange ugentlligt i Miami, hvor børn indgår som et naturligt element på både små og store spisesteder.
Mht børnedelen var der et lille, for lille rum vurderet på, at hvis de 12-15 børn, der var til stede fredag aften 19.11. alle var kommet ind havde de haft trange kår. Der var stablet en ordenlig stak babystole ved indgangen, og fyldte både synligt og fysisk, og endelig hvad laver en stor stak stole i et børneværelse, hvor der skal leges.
Et glas med to forkølede gulerødder og to agurker til børnene virkede ikke særligt inspirerende. Spaghetti bolognesen var fin og en god stor portion, men den revne ost vi så fik ved siden (efter at have spurgt efter det) var noget værre groft strimlet, der lugtede af at være købt i et supermarked.
Lammegryden var rigtig god, måske en lidt foir lille portion og så kan man igen undre sig over at få det serveret i en hel almindelig ucharmerende stålgryde. Steaken udmærket mens pomfritterne virkede lidt flade og desuden var denne ret ikke varm nok.
Det samlede indtryk var derfor ikke specielt fransk, ikke specielt børnevenligt, ok med den følelese at der ikke var kælet nok for detaljerne. Prismæsssigt ok, dog syntes vi de 175 for steak og fritter var i overkanten, når standarden ikke var højere. Vin, kaffe og kage super godt.
Betjeningen ok, men igen undrer det, at det var unge piger, søde nok, men med den typisk indelukkede danske facon, der sammen med de andre ting nævnt efterlod et noget upersonligt og næsten kedeligt indtryk.

 

God mad til fornuftig pris.

Har spist på Bobo flere gange. Herligt at finde et sted hvor man kan spise på vej hjem fra jobbet, uden at dankortet bliver flået i stykker af høje priser. Har hygget mig i den ende af bistroen, som er ”børnefri”.
Kvaliteten på maden har bestemt ikke fejlet noget. Kan man forestille sig, at anmelderens kritik hænger sammen med, at familien åbenbart er vant til at spise ”hestelort” derhjemme – det får vel på en eller anden måde indvirkning på smagsløgene? Hvad med at få styr på dine unger?

 

Ikke godt nok

Børnevenligheden var ganske rigtigt i top, men maden var slet ikke i nærheden af KBH-standarden for bistroer.
Langt, langt under eksempelvis Pastis, der kun er en anelse dyrere.

 

Bistrot Bobo

Min mand og jeg spiste på Bistrot Bobo torsdag den 11/11. jeg fik den bedste løgsuppe jeg lønge har smagt. Fyldig og kraftfuld. Min mand fik og delte heldigvis en mundfuld af hans anderillette med mig, serveret som i Paris med cornichons i krukke - lækker og kødfuld. Steak med fritter fuldendte en dejlig aften. Vi giver Bobo 5 stjerne for mad og især PRIS

 

allerede en kær ven af familien

Jeg bor på Østerbro og har spist på Bobo mange gange, da både jeg og resten af familien er enige om, at maden er både god, billig og hurtig og derfor passer perfekt på en hverdagsaften, hvor energien ikke lige er til selv at gå i køkkenet (hvilket for os er ret ofte). Faktisk har jeg spist der så mange gange, at jeg har smagt mange af de retter, som bliver nævnt her. Og jeg er altså ikke helt enig. Løgsuppen har været fin og superkraftig de gange, jeg har prøvet den, og anderiletten er gået hen og blevet en regulær favorit-ret. Det samme gælder triflien, som jeg også har fået flere gange. Jeg mener derfor, at det er lidt unfair kun at give tre til mit nye ynglingssted, så derfor giver jeg straks 5 stjerner.

 

At restauranten er

At restauranten er børnevenlig er ikke ensbetydende med at dine børn har frit slag til at løbe rundt blandt de andre gæster og fortælle dem de spiser hestelort, for slet ikke at tale om at du lader dem tegne på malerierne!
Der er ingen tvivl om udfra dine beskrivelser at det er tvillingerne fra helvede, men du bør nok spørge dig selv hvordan det er endt sådan?

 

Byliv | 04/11/13

Vind med AOK

AOK har altid masser af spændende konkurrencer med fede præmier.
Foto: Torkil Adsersen
Byliv | 04/11/13

Guides til København

Få inspiration til en aften, en dag eller en weekend i København. Vi har samlet vores guides her.

AOK Tjenester