Omtale
Berlingske anmeldelse
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 22/11/11

Bock Bistro & Vinotek

Bock Bistro & Vinotek

Dag Hammarskjölds Allé 7
2100 København Ø

Åbningstider

Mandag - søndag 17.00 - 23.00
Køkkenet lukker kl. 22.00
Frokost serveres kun ved forudbestilling. Minimum 4 personer. Ring venligst senest dagen før.
Vinsalg: i åbningstiden eller efter aftale

Kontakt

33 13 91 94
 
Brugerne mener
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Køkkentype

Andre europæiske

Måltider

Frokost

Middag

Morgenmad

 

 

 

  • Bock Bistro favner bredt. Ungarsk hygge indenfor, parisisk stemning udenfor på Dag Hammarskjölds Allé. Foto: PRBock Bistro favner bredt. Ungarsk hygge indenfor, parisisk stemning udenfor på Dag Hammarskjölds Allé. Foto: PR
Herlig Budapest-stemning og fortrinlig mad til få penge.


I september 2011 rykkede den ungarske Bock Bistro & Vinotek ind på den brede Dag Hammerskjolds Allé, som med sine gavmilde fortove forfører en til sydlandsk stemning. Begejstrede anmeldelser fra landets dagblade og ligeså glade gæster har hurtigt gjort stedet til en særdeles populær københavnerbistro. Også fordi pengene her rækker endog rigtig langt. Der er f.eks. masser af fremragende ungarske vin på glas til 45-60 kroner.

Bock Bistro & Vinotek er en dansk filial af den populære Bock Bisztro i Budapest, som har en Bib Gourmand i Michelinguiden (for god bistromad) og er en af de mest populære restauranter i byen, hvor det praktisk talt er umuligt at få bord tre måneder frem. Dén forbindelse forpligter, og det lever den danske filial godt op til. Her bugner tallerkenerne nemlig af veltilberedte, moderne ungarske retter og glassene af fyldige ungarske vine.

Mere end gullasch
Ungarn var engang en af Europas fremmeste madkulturer og vinproducenter, men kommunismen fik slået bunden ud af kvaliteten, og derfor er landet i dag mest forbundet med gullasch. Og det er en skam. For efter Ungarn igen blev frit, er alting blomstret og er nu ikke bare tilbage ved fordoms styrke, men nået langt længere. På Bock Bistro kan man ved selvsyn smage og opleve den ungarske arv med et moderne twist, når kvaliteten er allerbedst.

Holdet bag restauranten består af tre ungarere, der alle har lært sig dansk. Tillike Jørgensen står for driften, Peter Sarvari regerer med viden og charme betjening og vin og i køkkenet styrer Krisztian Balogh slagets gang med sikker hånd.

Blodpølse
Med jævne mellemrum bliver kokke fra 'moderrestauranten' i Budapest fløjet til Danmark og præsenterer årstidens menu, som den danske afdeling så har frie hænder til at tilpasse og videreudvikle til den danske smag. Køkkenet anvender mange moderne teknikker og især deres sous-vide (temperaturstyret vandbad) tilberedning af kød ligger helt på højde med Københavns absolut bedste restauranter.

Pragtnummeret på menukortet er den ungarske blodpølse, som har fået flere anmeldere til at tabe kæben, men der er også masser af velsmag i resten af kortet med rustikke højdepunkter fra det ungarske køkken, der er en slags blanding af Balkan og Centraleuropas.

Egen vingård
Medejeren på Bock Bisztro i Budapest hedder Jozsef Bock, og han er samtidig vinproducent (i Villany regionen lige ved den kroatiske grænse), hvilket selvfølgelig giver nogle fordele.

90 procent af vinene hos Bock Bistro & Vinotek kommer fra Ungarn. Og det er et held. For selv om de fleste måske ikke tænker på vin, når talen falder på Ungarn, så er landet efter murens fald blevet godt kendt for at producere gode vine i høj international klasse, men til meget venlige priser. Bock Bistro har indretter nabolokalet til vinotek, hvor man kan gå i dybden og lære landets vine ordentlig at kende.

Er du i tvivl om, hvilke vine der skal i glasset, så spørg sommelier og medejer Peter Sarvari. Han er så god til at vejlede og skænke, at han i 2012 blev nomineret til prisen 'Årets udskænkning' ved Årets Gericke.

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Få Berlingske fre-, lør- og søndag i 3 måneder for 199 kr. pr. md. Samlet engangspris 597 kr. Abonnementet fortsætter til normalpris, indtil det opsiges.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.

Byliv | 04/11/13

Vind med AOK

AOK har altid masser af spændende konkurrencer med fede præmier.
Foto: AOK.dk
Byliv | 08/04/14

Hvem skal nomineres til Byens Bedste 2014?

Årets kategorier ligger klar, men hvem fortjener en nominering? Giv dit bud, og vind fede præmier.

AOK Tjenester