•  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 11/05/12

Bo Bedre Bistro

  • Restaurationen i Møntergade. Foto: Uffe Weng

    Restaurationen i Møntergade.

    Foto: Uffe Weng
Der er masser velsmag og -være i den nye bistroversion af Bo og Lisbeth Jakobsens klassiker Restaurationen.

   

Straks man træder ind af døren, mærker man, at noget er forandret på Restaurationen: Der er ikke bare kommet ny og mere kunst på væggen, Kathrine Ærtebjerg, Claus Carstensen, Peter Carlsen, bordene står også tættere nu, hvilket har skabt mere leben i lokalet. Efter 20 år som gourmettempel med seks-syv retters smagemenu har Restaurationen sadlet om og er blevet bistro, eller i hvert fald a la carte restaurant i det højere mellemprisleje.

Forretterne koster som enhedspris 125 kr., vi startede med at dele en gang trøffelrøræg med Bo Jacobsens lufttørrede skinke, et projekt han har arbejdet med flere år og i dag får fremstillet hos slagter- og pølsemagerfirmaet Tican. Jeg gætter på, at den syndige cremede røræg med høvlede sorte trøfler var rørt med masser af smør på fransk vis, under alle omstædigheder udgjorde den en glimrende baggrund for den lækre papirtyndt skårede skinke. Sværere behøver velsmag ikke at være.

En stor del af Restaurationens attraktion har altid ligget i vinen. Bo Jacobsen går meget op i det vinøse og har en dyb kælder, hvor ældre årgange er billigere end nye, fordi de i sin tid var billigere i indkøb. Selv om der er gode køb til prisen at gøre på skatkammerkortet, f.eks. fornuftige priser på ældre flasker af Raveneau fra Chablis, valgte vi dog fra det lidt mere beskedne hverdagskort. Herfra startede vi med et glas et glas fornem 1999 Chassagne Montrachet fra Gagnard – 1. Cru Morgeot, så vidt jeg husker (125 kr.). Ikke lige hver dag, at man løber ind i en stor, vellagret hvid bourgogne på glasset.

De næste to retter kunne absolut lige så godt være serveret i Restaurationens tid som fuldpris gourmet: Et stykke lækkert skindstegt sandart kom ind på et leje af grøn surkål lavet på savojkål, vinbjergsnegle, hele panerede hvidløg og grøn smørlegeret persillesauce. En overordentligt tilfredsstillende servering, som med sin kombination af hvidløg, snegle, smør og persille ledte tankerne i retning af escargots a la bourguignonne, og med lidt kartofler på siden fint kunne have gjort det ud for hovedret.

Min ledsager fik en gang pocheret æg med flødestuvede østers og masser af spinat, faktisk lidt som en gang eggs florentine forstærket med østers. Igen en rig og mættende, uhyre velsmagende servering med klare klassiske toner.

Jeg fortsatte med fisk til hovedret, denne gang en flot stykke pighvar stegt sprød på en tynd brødskive, nedenunder lå en ragout af tørrede ærter, hele stykker citron og bl.a. gulerod. Min ledsager derimod tog sig af kødet, fileten af en Limousin kalv fra Pilegården var omviklet med spæk og stegt rosa. Havde det været mig, ville jeg gerne have haft kødet lidt mere rødt og blødende, men det var det jo ikke, og da min gæst var glad, var der jo ingen grund til at råbe op. Oven på kødet lå en bunke morkler og gremolata smagende hakket persille ved siden af en skål syrlig lun kartoffel salat med flere forskellige sorter og asier.

At drikke til hovedretterne valgte vi en flaske beaujolais, som jo kan drikkes til både fisk og kød, en 09 fleury fra Christophe Pacalet (395 kr.) – en glimrende drik uden måske at være helt så radikal som Pacalets mere kendte onkel, den nu afdøde Marcel Lapierre.

Blandt kortets tre desserter faldt jeg for karamelis serveret med hyldebær-gelé og arme riddere i form af sprøde brødstave, som fint levede op til forventningen om rund velsmag. Min ledsager fik en gang mere eksotisk Baked Alaska i form af marengsindbagt clementin- is garneret med syltet ananas – ligeledes lutter velvære.

Vi sluttede af med en kop kaffe (50 kr.) og konkluderede, at den nye udgave af Restaurationen klæder den 20 år gamle restaurant. Maden holder samme høje, klassiske niveau som i »gourmet tiden«, men fleksibiliteten er større og prisen på bundlinjen mindre, og så klæder det egentlig også adressen, at der er kommet lidt mere liv i lokalet. B

Hjemmelavet lufttørret skinke med trøffelrøræg 125 kr.

Pocheret æg med stuvede østers og spinat 125 kr.

Sandart med snegle og panerede hvidløg 125 kr.

Barderet kalv fra Pilegården med morkelsauce og kartoffelragout 225 kr.

Stegt pighvar med tørrede ærter 225 kr.

Indbagt clementinis 105 kr.

Karamel iscreme med hyldebærgele og arme riddere 105 kr.

Hvad: Restaurationen
Hvor: Møntergade 19, Kbh K. Tlf: 33 14 94 95
Hvor meget: Priser fra 225 kr. for en hovedret, vin 365 kr.

Javascript is required to view this map.
Kort

Byliv | 04/11/13

Vind med AOK

AOK har altid masser af spændende konkurrencer med fede præmier.
Foto: Torkil Adsersen
Byliv | 04/11/13

Guides til København

Få inspiration til en aften, en dag eller en weekend i København. Vi har samlet vores guides her.

AOK Tjenester