Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 22/10/17

Bo Bech udgiver kogebog

  • Foto: PR Foto: PR
  • Foto: Bo Bech Foto: Bo Bech
  • Foto: Bo Bech Foto: Bo Bech
  • Foto: Bo Bech Foto: Bo Bech
  • Foto: Bo Bech Foto: Bo Bech
  • Foto: Bo Bech Foto: Bo Bech
Hvordan smager et minde? Og hvordan blev Bo Bech født i en avocado? Efter 15 års tilløb er køkkenchefens første kogebog klar - What does memory taste like?

Hvis der nogensinde var tvivl, om mad kunne være kunst, så er Bo Bech det vindende argument.

Et kulinarisk unikum i et køkken, der som få andre kan sætte tanker, følelser og idéer ned på en enkelt tallerken.

Igennem de seneste 15 år har forskellige forlag prikket ham på hans store skuldre med henblik på at lave den kogebog, som måtte komme.

Men Bo har sagt nej.

Foto: Bo Bech

»Lige meget hvor søde forlagene har været, vil en del af deres DNA også altid være, at de har noget at skulle have sagt. Jeg ville gerne have fuld frihed til at lave den bog, jeg gerne ville lave,« fortæller køkkenchefen selv her op til udgivelsen.

Så Bo Bech har lavet sin egen bog.

Selv fundet folk, selv skrevet, selv genskabt retter, selv taget billeder.

Læs også: Seks stjerner til sublimt sydamerikansk måltid

Den proces er endt med bogen »What does memory taste like?«, som officielt kun kan købes her fra tirsdag 24. oktober. Bogen fås kun på engelsk.

Fra den dag kan man gå ind på www.chefbobech.com og bestille sit eksemplar. Den koster 500 kr. lige ud, og der er gratis fragt i hele Danmark.

Foto: Bo Bech

For en plovmand får man 316 siders minder, processer og opskrifter fra perioden, da Bo Bech åbnede Paustian i 2004 og frem til slutningen af 2010. En restaurant der om nogen fortjener en bog.

»Paustian var det mest interessante sted at spise i Europa. Det var det bare. Uden tvivl,« som en vis hr. René Redzepi er citeret for.

Læs også: Sig hej til Niels - Københavns nyeste gourmetrestaurant på spritnyt hotel

»Jeg ser den her bog som et kærlighedsbrev til en yngre Bo og en undersøgelse af minder, hvor man kan sige, jeg blev født som kok. I særdeleshed i retten med avocado, caviar og mandelolie,« fortæller den nye forfatter.

Netop avocado-retten bliver der gået i dybden med, for det var den, der fik Bo Bech til at stille sig selv et afgørende spørgsmål: Hvorfor er noget mere værd end noget andet?

Foto: Bo Bech

78 sider er der sat af i bogen til en grundig gennemgang af retten; ikke just comme il faut i kogebogsverden, men der er selvfølgelig, som altid med Bech, en højere tanke og mening med manøvren.

Derudover fortæller 10 medarbejdere, deres historier, råt for usødet.

Læs også: Indre By har fået ny izakaya til alle Japan-fans

Og så er der blandt mange andre bidrag fra Jakob Mielcke, René Redzepi, Paul Cunningham, Mette Dahlgaard, Rasmus Kofoed, Jacob de Neergaard, Peter Pepke, Kamilla Seidler og Jan Restorff.

Bo Bech selv har genskabt 40 retter med billeder og opskrifter samt illustrationer, tanker og anekdoter – så man selv har mulighed for at finde ud af, hvordan et minde egentlig smager.

Foto: Bo Bech

Hvad: What does memory taste like?
Hvornår: Bliver frigivet tirsdag d. 24. oktober i begrænset oplag
Hvor meget: 500 kr. og fri levering i Danmark
Hvordan: Kan kun købes her: www.chefbobech.com