Omtale
Berlingske anmeldelse
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 11/10/10

Bistrot Bobo

Bistrot Bobo

Østbanegade 103
2100 København Ø

Åbningstider

Med mindre lokalet er lejet ud til selskaber: man-fre 17.00-22.30, lør 17.00-24, søn 14.00-20.00

Kontakt

35 55 07 78
 

Diverse

AOK anbefaler

Lukket

Atmosfære

Bistro/brasserie

Køkkentype

Fransk

Måltider

Middag

Søndagsfrokost

Søndagsmiddag

 

 

 

 • Foto: Niels Ahlmann Olesen Foto: Niels Ahlmann Olesen
 • Fra Bistrot Bobo i oktober 2010 Foto: Else BjørnFra Bistrot Bobo i oktober 2010 Foto: Else Bjørn
 • Fra Bistrot Bobo i oktober 2010 Foto: Else BjørnFra Bistrot Bobo i oktober 2010 Foto: Else Bjørn
Restauranten lukkede 25/2-2013.


Hvis du troede, at begyndelsen på dit liv som forælder, er et farvel til restaurantbesøg de næste 15 år, har du endnu ikke hørt om Bistrot Bobo ved Nordhavn station.

OBS: Restauranten er indimellem lejet ud til selskaber, så bestil bord på nettet eller ring i forvejen, hvis du ikke vil gå forgæves

Her kan du tage poderne tage poderne med ud at spise sund og fransk-inspireret aftensmad til priser, som kan konkurrere med byens gode take aways, hvis man vælger de billigste retter. På bordene står gratis postevand. Til gengæld må gæsterne fantasere sig til sølvtøj, hvide duge, stivede stofservietter og sommeliers, der taler længe om, hvilken skråning vinen kommer fra.

Den store, børnevenlige bistro ligger i bunden af højhuset Domus Portus i Østbanegade på Østerbro. Den er opkaldt efter en lille fræk abe i en tegneserie, og bag restauranten står kokken Morten Bech Køster. Han har siden 2000 drevet gourmetrestauranten Aarhusgade No. 1.

Tegnegrej og sunde snacks

På Bistrot Bobo får børnene med det samme serveret tegnegrej og grøntsagsstave, så de ikke når at gå helt kolde, før maden kommer på bordet.

Børnefri nærmest baren
"Restauranten har plads til næsten 100 gæster. Den er naturligt adskilt af to søjler, og den del som er tættest på baren, er børnefri, mens den anden del tættest på legerummet er til børnefamilier, hvor børnene kan sidde og lære at spise på restaurant og kan gå ind i legerummet, hvis de bliver lidt for støjende", fortæller Morten Bech Køster.

Forældre som konsulenter
Opgaven at indrette legerummet, har venner som selv har børn, stået for:
"De ved, hvilke tegnefilm, børnene gider se på den store fladskærm, vi sætter op, og de tager i BR og køber legetøj", siger han. Selvom bistroen bliver børnevenlig, skal der også være plads til gæster, som skal spise, før de skal i Østre Gasværk.

Ikke kun på børnenes præmisser
"Jeg kan rigtig godt lide den afslappede stemning i en restaurant, jeg bryder mig heller ikke om, at der løber 20 unger rundt om mit bord, mens jeg spiser og det skal ikke være et Christiania med børn og løse hunde overalt, så kunsten bliver at holde lidt styr på folks børn", siger Morten Bech Køster. Morten Bech Køster er selv vokset op i Belgien, hvor han ofte var med sine forældre på restaurant.

Sunde stjerneretter
Restaurantmad kan godt være sund mad, og Bistrot Bobo har gjort det nemmere for gæsterne, at vælge sundt, ved at mærke alle de sundeste retter på spisekortet med en lille stjerne. Det gjaldt på det første menukort kun de voksnes hovedretter som Salade niçoise og en gang muslinger, mens de klassiske franske retter som Confit af andelår og Lammecassoulet og den dyreste ret Steak med fritter & béarnaise er til dage, hvor man vil forkæle sig selv med masser af smag og rigeligt smør. Trods den lave pris er portionerne store.

I dag kan du også vælge dagens fisk, lade dig friste af dagens torvetilbud og om søndagen drikke sen eftermiddagskaffe og spise kage.

Børnemad
"Vi har lavet en børnemenu med blandt andet Spaghetti Bolognese, hvor vi har sneget lidt revne gulerødder i og nuggets, som vi selv laver af hakket kyllingebryster vendt i boghvede, så der også er noget korn og nogle fibre i maden. Det skal være sundt, og det skal være god mad, som er lavet fra bunden. Så kan børnene smage de voksnes mad og lidt efter lidt vænne sig til at spise muslinger", mener Morten Bech Køster.


Barnevogns-parkering

Domus Porta ligger kun 230 meter, fire sidegader og 2 minutters gang fra Nordhavn S-togs-station. Her er masser af P-pladser (billet kræves). Barnevognen kan løses fast til cykelstativet udenfor. Restauranten er stor nok til at man kan tage liften med indenfor. Barnevognen kan også stå i den store garderobe.

Ro til at amme
"Vi har en ret stor lounge, hvor man kan sidde i fred, hvis man skal amme, og vi skal også have købt 10-12 høje stole og have sat pusleborde op på toilettet, fortæller Morten Bech Køster.

Bistrot Bobo åbnede i november 2011.

Morten Køster Bechs C.V.

 • Nuværende restauratør på Aarhusgade No. 1
 • Køkkenchef på Skovshoved Hotel
 • Køkkenchef på Skovriderkroen
 • Køkkenchef på Le Saint Jacques
 • Køkkenchef på den nu lukkede restaurant Brøchner
 • Chef de Parti på michelinrestauranten Kong Hans' Kælder
 • Chef de Parti på michelin-restauranten Bruneau i Bruxelles
 • Souschef på restaurant Les Delices de la Mer i Bruxelles
 • Chef de Parti på restaurant Le Truffe Noire i Bruxelles
 • Forfatter og medforfatter til kogebøger som "40 Supper", "Danmarks bedste spisesvampe", "Smag på Provence", "En duft af Sicilien" m.fl.

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.