Omtale
Berlingske anmeldelse
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 04/08/14

Biom

  • Biom fotograferet i 2010 Foto: Else BjørnBiom fotograferet i 2010 Foto: Else Bjørn
Navnet er umuligt at sige og uforståeligt for de fleste, men maden på det lille spisested i Nyboder fejler ikke noget. Og både maden og vinen smager endnu bedre, når man tænker på, at alle råvarerne er økologiske.
Når jeg køber ind til mig selv, køber jeg økologisk, hvorfor skal jeg så spise mad af råvarer, der er fyldt med pesticider, når jeg går ud for at spise?

Det spørgsmål stillede tre fyre sig selv, og svaret på blev restauranten Biom, som ligger på trekanten mellem Fredericiagade og Olfert Fishers Gade.

Maden
Foruden en dagens ret til en tilforladelig pris, har Biom en håndfuld forretter på menuen, tre hovedretter, hvoraf den ene som regel er fisk, og en vegetarret, som f.eks. kan være en suppe.

Desserter og ost mangler heller ikke, og er for førstnævntes vedkommende lige så fantasifulde som forretterne. Vi taler moderne kogekunst i ordentlige portioner, som tilmed tager sig nydeligt ud på tallerkenen. Til frokost kan du få en sandwich eller en salat og lettere retter.

Øl og vin
Vinene er selvfølgelig også økologiske, og hvad man ikke kan se på det lille vinkort, er, at man også kan købe alle vinene glasvis. Postevandet er gratis. Ørbæks øko-sodavand er bestemt også værd at drikke, hvis du ikke hellere vil have en af deres flaskeøl, eller fadøl fra Thisted.

Eneste streg i den meget rimelige regning er, at akustikken på Kartoteket er ubarmhjertig. Der er ikke mange borde indenfor, men om sommeren kan man sidde udenfor.

BioM åbnede i 2007, hvor Kartoteket før lå. Og navnet? Det er en betegnelse for et område med økologisk sammenhæng.

Læs hvordan Biom i efteråret 2008 fik papir på, at den er 100 procent økologisk.

Se, hvordan Biom laver en økologisk vintersalat på Fri.dk og få deres svar på fem skarpe spørgsmål.

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.