Omtale
Berlingske anmeldelse
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 15/10/07

Bindia ved Trianglen

Bindia ved Trianglen

Blegdamsvej 130
2100 København Ø

Åbningstider

Dagligt 16.30-22.30

Kontakt

35 43 88 38
 

Køkkentype

Indisk/Pakistansk

 

 

 

  • Foto: PR Foto: Ikke oplystFoto: PR
Trianglen fik i 2003 en indisk restaurant, der er navngivet efter den prik indiske piger sætter mellem øjenbrynene. Priserne er ikke helt billige, men deres butter chicken med rosiner og honning er fantastisk.
På Trianglen åbnede i 2003 en indisk restaurant, der er navngivet efter den prik, nogle indiske piger sætter mellem øjenbrynene, for at vise at de er gift. Priserne er ikke helt billige, men B'indias butter chicken med rosiner, honning er fantastisk.

Maden
Maden på B'india er nordindisk, og er du butter chicken-fan, er et besøg på B'india et must. Restauranten siger, at de laver alt fra pappadums over brød til curries selv, men du brænder dig ikke på pappadums'ne, når de bliver serveret.

B'india har omkring femten forretter at vælge imellem. Det kan f.eks. være friturestegte løg, linsesuppe eller pandekage med koriander, chili og mozzarella. De fleste ligger i prislaget 30-50 kroner. Derefter følger en håndfuld kyllinge- og lamme-, fiske- og vegetarretter og et par sideretter. Alle retterne fås som take away med 10 procents rabat.

I Nordindien spiser man brød til sin mad, som ofte indeholder kød, hvor man i syd mest spiser ris og grøntsager. Ligesom på de fleste andre indiske restauranter er ris eller brød ikke inkluderet i hovedretten, men bestilles ved siden af.

Hos B'india kan du få hvedebrødet nan både med og uden hvidløg, roti, der er lavet på grahamsmel uden gær, og paratha, som også er fremstillet uden gær på grahamsmel og penslet med ghee, der er klaret smør.
Hos B'india er risene stegte, hvilket ikke ligefrem bidrager til at nedsætte kalorieindtaget ved en indisk middag.

Vinkortet er overskueligt og italiensk, hvis du ikke vil drikke øl til indisk mad, hvilket altid er et sikkert valg. Vil du helt undgå alkohol, kan du bestille en lassi, som er en yoghurtdrik, der enten er salt eller sød eller smagt til med mangojuice. Er du frisk på at smage en anderledes drik, kan du bestille en sakangvi, som er saft fra limefrugten blandet med vand og salt og smager højst særpræget.

Indretningen
Af en indiske restaurant at være er B'india næsten minimalitisk i sin indretning. Væggene er dels beklædt med træskærerarbejde, dels malet laksefarvede. Man sidder tæt.

Historien bag maden
Den indiske mad, som vi kender fra europæiske restauranter, er i store træk fra Nordindien, hvor kokke i stormogulernes hære, som bestod af arabere, persere, tyrkere, mongoler og andet godtfolk, blandede deres yndlingsretter fra hjemlandets vemodige køkkener. Historien lyder, at stormongulerne opfandt en ret, som kunne give dem styrke, så de kunne opfylde deres pligt som ægtemand overfor alle deres koner i et ofte omfattende harem. Navnet på denne efter sigende livsforlængende, helbredsgivende og potensforøgende spise blev curry, og for at gøre den så virksom som mulig, brugte man kun kød fra hanner, som netop var blevet kønsmodne, i troen på at man derved kunne optage dyrenes virilitet.

De basale ingredienser i curryen er løg, hvidløg, tomater og ingefær. Stormogulerne, der havde råd til det, brugte desuden kostbare krydderier som gurkemeje, safran, kanel, nelliker og kommen. Krydderierne blev så efterspurgte, at europæere stævnede ud på lange sørejser for at bringe dem hjem. Som vi ved, var det ikke alle, der gik i land på det kontinent, de havde sat kursen efter, hvilket forklarer hvorfor de indfødte i Amerika, kom til at hedde indianere...



Læs Alt Om Restauranter i København.

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Spar 20% hos vinderen af Byens Bedste billige spisested 'Mon Amour' med AOK kupon

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Det mener brugerne..

 

FREMRAGENDE BETJENING OG MAD

Lørdag den 12, juli var vi en gruppe på 28 voksne og 3 børn der besøgte Bindia på Trianglen.
Vi blev fint modtaget og fik en 1. klasses betjening.
Maden var virkelig hjemmelavet med friske råvarer.
Vi har besøgt mange Indiske restauranter på vor tur rundt
i Skandinavien. Men denne restaurant var absolut den bedste.
Som en stor overraskelse for et fødselsdagsbarn, havde Bindia med meget kort varsel arrangeret lagkage og Indisk dans.
En virkelig fantastisk aften vi aldrig vil glemme.
Bindia kan varmt anbefales.
Flemming Petersen

 

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.

Byliv | 04/11/13

Vind med AOK

AOK har altid masser af spændende konkurrencer med fede præmier.
Foto: Torkil Adsersen
Byliv | 04/11/13

Guides til København

Få inspiration til en aften, en dag eller en weekend i København. Vi har samlet vores guides her.

AOK Tjenester