Omtale
Berlingske anmeldelse
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 15/10/07

Bindia ved Trianglen

Bindia ved Trianglen

Blegdamsvej 130
2100 København Ø

Åbningstider

Dagligt 16.30-22.30

Kontakt

35 43 88 38
 
Brugerne mener
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Køkkentype

Indisk/Pakistansk

 

 

 

  • Foto: PR Foto: Ikke oplystFoto: PR
Trianglen fik i 2003 en indisk restaurant, der er navngivet efter den prik indiske piger sætter mellem øjenbrynene. Priserne er ikke helt billige, men deres butter chicken med rosiner og honning er fantastisk.
På Trianglen åbnede i 2003 en indisk restaurant, der er navngivet efter den prik, nogle indiske piger sætter mellem øjenbrynene, for at vise at de er gift. Priserne er ikke helt billige, men B'indias butter chicken med rosiner, honning er fantastisk.

Maden
Maden på B'india er nordindisk, og er du butter chicken-fan, er et besøg på B'india et must. Restauranten siger, at de laver alt fra pappadums over brød til curries selv, men du brænder dig ikke på pappadums'ne, når de bliver serveret.

B'india har omkring femten forretter at vælge imellem. Det kan f.eks. være friturestegte løg, linsesuppe eller pandekage med koriander, chili og mozzarella. De fleste ligger i prislaget 30-50 kroner. Derefter følger en håndfuld kyllinge- og lamme-, fiske- og vegetarretter og et par sideretter. Alle retterne fås som take away med 10 procents rabat.

I Nordindien spiser man brød til sin mad, som ofte indeholder kød, hvor man i syd mest spiser ris og grøntsager. Ligesom på de fleste andre indiske restauranter er ris eller brød ikke inkluderet i hovedretten, men bestilles ved siden af.

Hos B'india kan du få hvedebrødet nan både med og uden hvidløg, roti, der er lavet på grahamsmel uden gær, og paratha, som også er fremstillet uden gær på grahamsmel og penslet med ghee, der er klaret smør.
Hos B'india er risene stegte, hvilket ikke ligefrem bidrager til at nedsætte kalorieindtaget ved en indisk middag.

Vinkortet er overskueligt og italiensk, hvis du ikke vil drikke øl til indisk mad, hvilket altid er et sikkert valg. Vil du helt undgå alkohol, kan du bestille en lassi, som er en yoghurtdrik, der enten er salt eller sød eller smagt til med mangojuice. Er du frisk på at smage en anderledes drik, kan du bestille en sakangvi, som er saft fra limefrugten blandet med vand og salt og smager højst særpræget.

Indretningen
Af en indiske restaurant at være er B'india næsten minimalitisk i sin indretning. Væggene er dels beklædt med træskærerarbejde, dels malet laksefarvede. Man sidder tæt.

Historien bag maden
Den indiske mad, som vi kender fra europæiske restauranter, er i store træk fra Nordindien, hvor kokke i stormogulernes hære, som bestod af arabere, persere, tyrkere, mongoler og andet godtfolk, blandede deres yndlingsretter fra hjemlandets vemodige køkkener. Historien lyder, at stormongulerne opfandt en ret, som kunne give dem styrke, så de kunne opfylde deres pligt som ægtemand overfor alle deres koner i et ofte omfattende harem. Navnet på denne efter sigende livsforlængende, helbredsgivende og potensforøgende spise blev curry, og for at gøre den så virksom som mulig, brugte man kun kød fra hanner, som netop var blevet kønsmodne, i troen på at man derved kunne optage dyrenes virilitet.

De basale ingredienser i curryen er løg, hvidløg, tomater og ingefær. Stormogulerne, der havde råd til det, brugte desuden kostbare krydderier som gurkemeje, safran, kanel, nelliker og kommen. Krydderierne blev så efterspurgte, at europæere stævnede ud på lange sørejser for at bringe dem hjem. Som vi ved, var det ikke alle, der gik i land på det kontinent, de havde sat kursen efter, hvilket forklarer hvorfor de indfødte i Amerika, kom til at hedde indianere...



Læs Alt Om Restauranter i København.

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Få Berlingske fre-, lør- og søndag i 3 måneder for 199 kr. pr. md. Samlet engangspris 597 kr. Abonnementet fortsætter til normalpris, indtil det opsiges.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Det mener brugerne..

 

Luksus-kursus hos BIndia

Jeg har købt take away nogle gange hos BIndia - og har altid været super tilfreds, så det var nærliggende at tage på et luksuskursus, hvor maden blev lavet - men jeg bare så på og lyttede - og spiste den skønne mad undervejs.

Amer fortalte omfattende om de indiske krydderier og deres sunde virkning, mens han tryllede den ene lækre basis ret frem efter den anden. Og efterfølgende modtog jeg alle opskrifter på mail - og besked om, hvor jeg kan købe ingredienserne. Så nu kan jeg selv trylle videre.

Hvis du er Ayurveda interesseret, så er dette kursus et must.

 

Luksus-kursus hos BIndia

Jeg har købt take away nogle gange hos BIndia - og har altid været super tilfreds, så det var nærliggende at tage på et luksuskursus, hvor maden blev lavet - men jeg bare så på og lyttede - og spiste den skønne mad undervejs.

Amer fortalte omfattende om de indiske krydderier og deres sunde virkning, mens han tryllede den ene lækre basis ret frem efter den anden. Og efterfølgende modtog jeg alle opskrifter på mail - og besked om, hvor jeg kan købe ingredienserne. Så nu kan jeg selv trylle videre.

Hvis du er Ayurveda interesseret, så er dette kursus et must.

 

Meget velsmagende mad og rigtig fin service

I kraft af mit job spiser jeg meget ude - og køber meget take-away - og Bindia er et af de steder jeg bliver ved med at vende tilbage til, både som restaurant og take-away.

Atmosfæren er meget indbydende og afslappet, og maden har et konstant højt niveau.

Jeg kan kun give Bindia min varmeste anbefaling.

 

Dårlig oplevelse

Forvirrende betjening. Kun muligt at bestille en af menuerne fra menukortet. Maveproblemer efter besøget.

 

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.

Byliv | 04/11/13

Vind med AOK

AOK har altid masser af spændende konkurrencer med fede præmier.
Foto: AOK.dk
Byliv | 08/04/14

Hvem skal nomineres til Byens Bedste 2014?

Årets kategorier ligger klar, men hvem fortjener en nominering? Giv dit bud, og vind fede præmier.

AOK Tjenester