Billedserie: Her er landets vildeste smørrebrød

Søndag den 30. august dystede seks finalist-hold fra både Fyn og Sjælland i konkurrencen Danmarks Bedste Smørrebrød 2015, arrangeret af Hotel- og Restaurantskolen.

De seks finalist-hold havde alle fået til opgave at kreere deres bedste bud på smørrebrød med hhv. flæskesteg, æg, sild, indmad og en vegetarversion. Hvert hold bestod af en faglært kok eller smørrebrødsjomfru og en elev fra en af de uddannelser.

Konkurrencen fandt sted i Aamanns Køkken på Refshaleøen, hvor 6 dommere og 60 gæster smagte og vurderede årets bedste bud på den danske frokostklassiker. Gæsternes bedømmelse vægtede 30 % og dommerpanelets 70 % i den endelige vurdering.

Førstepladsen gik til sydfynske Jeff Scott Foster og hans elev Jade Sigrid Grant fra Nr. 5 i Svendborg, der foruden æren vandt et gavekort på 40.000 kr. fra Tuborgfondet.

Andenpladsen gik til sidste konkurrencevinder (2013), Rasmus Kjær og elev Morten Baagøe fra DR Byens Koncertsal, som vandt 10.000 kr. sponseret af 3F Private Service og HORESTA.


Tæt herefter fulgte Patrick Bach Andersen og elev Camilla Milo fra Øl & Brød, som vandt tredjepladsen og 5.000 kr. sponseret af Hotel- og Restaurantskolen.

31. august 2015
1 / 11
Fotograf: Pia Fink-Jensen