Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 07/08/14

Bar'Vin

Bar'Vin

Skindergade 3
1159 København K

Åbningstider

Man-ons 11-23, tor-lør 11-24. Køkkenet er åbent 11.30-15 og 17.30-21.30 - derudover serveres snacks og charcuteri. Marts 2012: Man 12-23, tir-fre 12-20, lør 12-17 og 19-00.

Kontakt

33 12 58 03
 

 

 

 

  • Bar'VIn i Skindergade 3. Foto: Camilla RøndeBar'VIn i Skindergade 3. Foto: Camilla Rønde
  • Bar'Vin holdt åbningsreception 1.1. 2012 Foto: Else BjørnBar'Vin holdt åbningsreception 1.1. 2012 Foto: Else Bjørn
  • Bar'VIn i Skindergade 3. Foto: Camilla RøndeBar'VIn i Skindergade 3. Foto: Camilla Rønde
  • Bar'VIn i Skindergade 3.  Foto: Camilla RøndeBar'VIn i Skindergade 3.
      Foto: Camilla Rønde
  • Bar'Vin holdt åbningsreception 1.1. 2012  Foto: Ikke oplyst

    Bar'Vin holdt åbningsreception 1.1. 2012

    Foto:
Bar'Vin er en afslappet vinbar med et køkken, hvor vinen bestemmer, hvad den tidligere michelinkok sætter på menuen. Se her hvor den ligger i city.

På de fleste restauranter, er det kokkens mad, der inspirerer restaurantens sommelier til at finde vinen, som matcher retten og bringer det bedste frem i både vin og mad. Sådan er det ikke på vinbaren Bar’Vin, der i januar 2012 åbnede ved siden af Café Teatret, hvor Spisebilletten engang lå.

TIP: Klik på tallene under fotoet herover for at se flere billeder fra Bar'Vin

Vinen bestemmer retten
På Bar'Vin vælger sommelier Nils Thyge en hvidvin, en rødvin og en champagne, som køkkenchefen og hans kokke kreerer den perfekte ret til. Her er vinen det punkt, som alting drejer omkring.

Intet vinsnobberi
Som navnet antyder, er Bar’Vin ikke blot en vinbar, men en vinbar med et afslappet forhold til vin og med modne, erfarne folk bag.

- Vi er alle over 40 år, og vi har ikke noget stort behov for at stå og kloge os for gæsterne. Vi har lavet et sted, hvor folk skal kunne komme og hygge sig. Hvis folk vil have noget at vide om vinen, kan de få det, og ellers bliver de fri, siger Nils Thyge, der står bag vinbaren og spisestedet sammen med portugiseren Sergio Costa. De kender hinanden fra Custom House.

Bortset fra det danske navn, kunne Bar’Vin lige så godt have ligget i Frankrig, Italien eller Spanien, hvor de fleste vine kommer fra. Indretningen er inspireret af alle de restauranter og steder, som Nils Thyge har besøgt i Sydeuropa over de sidste 25 år.

Ex-michelinkok
I spidsen for køkkenet står topkokken René Warn, som Nils Thyge har arbejdet sammen med i mange år på legendariske, men nu lukkede københavner-restauranter som Kommandanten (som havde to stjerne i michelinguiden) og Nouvelle. Warn har senest haft sin egen restaurant Sorte Hest på Vesterbro, hvor Kadeau i dag ligger.

Maden bliver ikke nordisk, men rustik og på lokale råvarer til priser, som Nils Thyge håber, vil få folk til også at komme fordi og bare spise en enkelt ret på en hverdag.

'
Varm ret fra 100 kroner
På menuen er charcuteri og ost og til frokost-sandwich, en salat og en varm ret til omkring 125 kroner. Charcuteri og ost kan også købes med hjem til butikspris.

Om aftenen er sandwich afløst af fire hovedretter: en grøntsagsret, en fiskeret, og en kødret. På menukortet finder du også Bar’Vins signatur-ret: Côte de Boeuf (bøf af oksehøjreb) med Sauce Choron (béarnaisesauce tilsat tomat) på Bar' Vins facon (min 2. personer) til knap 300 kroner per person.

Hellere livligt og billigt end stille og dyrt
- Vi har sat priserne så lavt så muligt, for vi vil hellere have liv og glade dag med mange gæster, og så håber vi, at vores gæster har forståelse for, at de bliver tilbudt en plads i baren, når de er færdige med at spise, hvis der er andre gæster, der venter på et ledigt bord, siger Nils Thyge.

Vin efter årstiden
Nils Thyge vælger vinene – og kokken dermed retterne – efter årstiden. Den første rødvin var en italiensk fra kommunen Taurasi, som han sammenligner med vin fra Piemonte, og den hvide var en Bourgogne Blanc fra en mark i Meursault fra den lille producent Antoine Jobard.

Champagne uden svovl
Champagnen, der inspirerede den første grøntsagsret, var Drappiers Brut Nature Sans Soufre, som er fremstillet helt uden tilsætning af svovl.
- Den tog lidt bukserne af mig, da jeg smagte den. Den smager vildt godt, forklarer Nils Thyge, der ikke har nogen dogmer for eller imod vin med eller uden svovl.

Ingen dogmer
- Vores eneste dogme er, at vi ikke har nogen dogmer. Jeg kan godt lide øko- og bio-vine, men jeg kan også godt lide vine, der fremstillet på traditionel vis. Jeg går – ligesom kokken, når han vælger råvarer - efter smagen og den bedste kvalitet. Nogen gange er det en økologisk vare, andre gange er det ikke, mener Nils Thyge.

Plads til spontanitet
Bar’Vin har kun plads til mellem 25 og 30 gæster, men sandsynligvis bliver det ikke muligt at reservere alle borde, da Nils Thyge selv er den mere spontane type, der holder af at kunne få et bord, hvis han har mod på et vente en halv time i baren, selvom han ikke har bestilt to uger i forvejen.

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Spar 20% hos vinderen af Byens Bedste billige spisested 'Mon Amour' med AOK kupon

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.

Byliv | 04/11/13

Vind med AOK

AOK har altid masser af spændende konkurrencer med fede præmier.
Foto: Torkil Adsersen
Byliv | 04/11/13

Guides til København

Få inspiration til en aften, en dag eller en weekend i København. Vi har samlet vores guides her.

AOK Tjenester