Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 30/10/17

Barabba

  • Riccardo Marcon. Foto: Ed Gumuchian

    Riccardo Marcon.

    Foto: Ed Gumuchian
Sommelieren Riccardo Marcon fra Michelin-restauranten 108 er teamet op med Pluto-holdet for at åbne italiensk restaurant i Store Kongensgade.

Jesus skulle ifølge historien egentlig være blevet befriet, da han sad fængslet hos Pontius Pilatus. Det blev han bare ikke – det blev i stedet Barabba.

Fredag d. 17. november genopstår Barabba så – denne gang som italiensk restaurant i Store Kongensgade 34.

Læs også: Ny vietnamesisk restaurant koger deres pho i 16 timer

Lokalerne har tidligere blandt andet huset Casper Christensens Congo, og seneste restauranten Otto, som var en del af Rasmus Oubæk og Jesper Marcussen imperiet.

De er stadigvæk inde over.

Faktisk faldt netop Jesper Marcussen i snak med sommelieren fra 108, Riccardo Marcon fra italienske Venedig over et glas vin en sen aften – og så tog tingene fart.

’Vi mødtes forskellige steder og faldt i snak over vin, og havde meget samme tilgang til vin, mad og smag. Otto kørte fint, men da jeg hørte Riccardos idéer, så blev vi bare nødt til at skaffe ham en scene, han kunne arbejde ud fra’, fortæller Jesper Marcussen, mens han viser rundt i de lokaler, der er ved at blive bygget godt om.

Læs også: Nu åbner en ægte poke bowl-joint i København

Her er lysekroner, håndmalet tapet fra Tyrkiet, marmorborde og et stort 350 år gammelt træbord, som bliver reserveret walk-ins samt store tunge træskabe.

’Det skal føles som et hjem, mit hjem’, forklarer Riccardo Marcon.

’Jeg vil gerne lave det sted, vi i restaurations-branchen altid har ledt efter. Der er aldrig rigtig noget godt åbent, når først vi får fri hen ad midnat’.

Derfor vil Barabbas’ køkken også have åbent til kl. 02 om natten, hvor de serverer retter fra hele Italien, og nogle gange med internationalt udsyn.

’Det italienske køkken i syd er jo præget af Marokko, og i nord af Frankrig, så vi laver nok nogle overlap – jeg plejer at kalde mit køkken for Italianish’, forklarer han.

Læs også: Fem »kæmpestore« stjerner til ny københavnerrestaurant

En pasta koster omkring 130 kr. og en hovedret omkring 180 kr. og selvom der bliver anrettet flot på tallerknen, så kan der også sagtens blive plads til en helt enkel klassisk pasta med hvid trøffel over.

I den mere detaljerige ende kunne man måske få sig en omgang ravioli med gris og cannellini samt muslinger og tang.  Eller en sprød kalvetunge med muslinger og salsa verde.

Riccardo Marcon står selvfølgelig for vinen, og i samme stil som han plejer – med fokus på lokale druetyper og masser af terroir.

’Vi har ikke rigtig nogen regler til vin. Det er vine uden pas, så at sige, men mestendels vil nok være fra Europa’, slutter han.

Læs også: Sidste chance: Restaurant Alchemist lukker i Århusgade

Til åbningen fredag d. 17. november er der fra kl. 17 hyret et balkan-gipsy-band, og der er masser af vin.

Hvad: Barabba
Hvor: Store Kongensgade 34, Indre By
Hvornår: Åbner fredag d. 17. november kl. 17.00
Hvordan: Book bord her

 

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.