Omtale
Berlingske anmeldelse
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 15/10/07

Banzai

Banzai

Skydebanegade 16
1709 København V

Åbningstider

Frokost tir-fre 12.00-15.00, aften 17.00-22.30 køkkenet lukker 21.30, søndag lukket

Kontakt

36 96 33 31
 

Diverse

AOK anbefaler

Måltider

Frokost

Middag

Køkkentype

Japansk

Sushi

 

 

 

På en sidegade til Istedgade ligger en japansk restaurant, som især laver varme hverdagsretter. Du kan også få sushi (dog ikke mandag).
På en sidegade til Istedgade ligger en japansk restaurant, som især laver varme hverdagsretter. Du kan også få sushi (dog ikke mandag).

Maden
På trods af at spisekortet ikke er stort, kan du stifte bekendtskab med en række spændende japanske retter hos Banzai. Restauranten kalder selv maden for hverdagsmad, men mange af retterne kræver så megen tilberedning eller fingersnilde, at de fleste danskere nok vil betakke sig, at de ikke er japanske husmødre, når de ser de kunstfærdigt udformede gyoza, der er små bitte dejpakker med fyld – de giver en vis forståelse for, hvorfor unge, japanske kvinder ikke lader sig skræmme af erhvervslivets udfordringer sammenlignet med det japanske køkkens...

Koloke er friturestegte kugler lavet af kartofler og græskar fyldt med kød eller vegetarfyld. Du kan også få Japans svar på pizza, som hedder Okonomiyaki. Det er nærmest en omelet med fisk- eller grøntsager ovenpå. Sukiyaki, som er en sødlig ret med oksekød, går du heller ikke forgæves efter. Den er spisekortets dyreste ret. Sushi serverer Banzai som to smukke anretninger, bortset fra om mandagen.
Ligegyldig hvad du bestemmer dig for, bør du bestille en misosuppe til, som enten kan drikkes (man får ingen ske, men drikker af skålen) som forret eller undervejs til retterne. Den har en ren smag og et stort indhold af proteiner.

Indretningen
Restauranten har to niveauer, hvor toilettet ligger på det øvre. Ved de øverste borde må man ryge. På tv'et på væggen kan du se sumobrydning eller andre japanske tv-udsendelser. Loftet i den nedre del af restauranten er et smukt, gammelt glasloft, men eller er indretningen ny, enkel og billig. Skal man være meget kritisk, yder den måske ikke helt den gode mad retfærdighed.

Historien bag
Banzai åbnede i sommeren 2002 og er ejet af et par (en dansk mand og en japansk kvinde), som mødte hinanden i Japan og blev pennevenner. Efter fire år med breve frem og tilbage, kom han igen til Japan og mødte hendes familie. De forelskede sig og giftede sig med det samme, og nu driver de, med hjælp fra et par andre japanske kokke, restauranten i Skydebanegade.

 

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.