Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 09/04/14

Bankeråt

  • Bankeråt. Foto: Linda Hansen, ScanpixBankeråt. Foto: Linda Hansen, Scanpix
I Nansensgade finder man en af byens hyggeligste og mest originale cafeer - for dem, der ikke er bange for udstoppede dyr!

Det er ikke på mange steder, at der nærmest er flere dyr end mennesker at finde. Men sådan er det på Bankeråt, hvor kunstneren Filip Jensens udstoppede dyr iklædt mennesketøj, byder dig velkommen på cafeen, der har eksisteret 1989.

I et andet rum hænger creepy dukkehoveder ned fra loftet som lamper, mens knuste spejle dekorerer væggene. Med andre ord en café, der er som taget ud af den legendariske tv-serie "Twin Peaks".

Hvis den overvældende indretning ikke har givet dig kuldegysninger, kan du nyde den klassiske cafémad på et sted, der både tiltrækker nysgerrige turister og en masse stamgæster fra Nansensgade-området. Om sommeren kan de store vinduer åbnes ud mod gaden, så den hyggelige nabo-stemning bliver endnu mere tydelig.

"Lortet går sgu bankeråt"
Det er en anekdote fra cafeens begyndelse, som ligger bag det spøjse cafénavn. Den daværende ejer Jais Lauritsen løb ind i en masse praktiske problemer op til åbningsdagen, som hele tiden blev udskudt. Vennerne jokede derfor med, at "lortet går sgu bankeråt", men med cafeens nu 25 år på bagen, blev deres spådom heldigvis ikke til virkelighed.

Cafeen bliver anbefalet af flere udenlandske websites, og der er bestemt også international stemning at spore. Mange af medarbejderne er fra udlandet, mens gæsterne kan læse nyheder fra et bredt udvalg af både danske og internationale aviser.

Skal du ha' et glas postevand, koster det 5 kr., men pengene går til gengæld til vandprojektet Aqua Afrique, som Bankeråt har skabt i samarbejde med Folkekirkens Nødhjælp for at samle ind til vandbrønde i den tredje verden.

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.