Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 08/04/14

Atelier September

  • Foto: PR Foto: PR
Masser af gæster og stemning på hip café/galleri i Gothersgade.

Atelier September blev født som galleri, men ejer Annette Trampedach, har skruet lidt på stemnings-termostaten - ned er skruet kunst, op er skruet café.

Men selvfølgelig er her stadigvæk fyldt med 1700-tals spejle, -stole og -småmøbler – glas og fajance – stager, håndvævet hør og mere moderne design. Væggene er udstillingsvinduer for gamle original-plakater til salg: Picasso, Braque, Matisse og mange andre.

Og de rigtige vinduer, store og lyse ud mod summende Gothersgade lukker verden indenfor - og sender samtidig Atelier Septembers kunder til offentligt skue. Her er ofte seriøst gang i den, men masser af gæster, der lige svinger forbi og giver stedet den hjemlige lokale følelse.

I midten står et stort bord, møblerne er charmende forskellige, der er vinflasker på hele den ene væg og apotekerloft foroven, hvilket giver et stemningsfuldt fransk indtryk.

Manden som har fået overdraget ansvaret for caféen hedder Frederik Bille Brahe og han serverer i godt humør varme drikke og veltillavede morgen- og frokostretter som skifter jævnligt - dog bliver avocadomaden (ca. 75 kr.) nok på kortet, eftersom den på ingen tid blev kendt i hele byen for sin smag.

Han har desuden salg ud af huset af bl.a. naturlige vine – hvide, røde og bobler – til de tørstige.

Han har tidligere arbejdet som souschef Restaurant Saison i Hellerup under Erwin Lauterbach og også nået at være køkkenchef på Melsted Badehotel på Bornholm, inden han blev lokket til hovedstaden.

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.