Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 02/10/13

Arvid er Europas bedste til at drikke vin

  • Foto: PR Foto: PR
Kan man være ekstra dygtig til at smage på vin? Det kan man i dén grad. Faktisk kan man blive europamester for sommelierer. Og den titel har Arvid Rosengren netop hevet hjem til Danmark.

Det går meget godt for Copenhagen Concepts. Det er det firma, der står bag restauranterne Mash, Le Sommelier og Umami. Tidligere i år vandt Pepi Anevski fra Restaurant Umami verdensmesterskaberne i sushi, og nu har de også taget guldmedaljen i europamesterskabet for sommelierer.

I alt 36 deltagere fra hele Europa dystede om titlen, og da det sidste vin var smagt, var det vindirektøren hos Copenhagen Concepts, Arvid Rosengren, der kunne hænge guldmedaljen om halsen og kalde sig Europas dygtigste sommelier. Han henviste Julia Scavo fra Rumænien og David Biraud fra Frankrig til anden- og tredjepladsen i finalerunden.

Se også: Billedserie: Meyers tre-trinsraket fyres af torsdag

Det er 13ende gang, Europe’s Best Sommelier bliver afholdt, og i år sad vinkenderne ved borde i San Remo, Italien, inden den nykårede mester kunne fejre sin sejr.

“Jeg sidder og nyder min morgenmad efter en lang nat, hvor det ikke kun var vin, der skulle smages på. Det er svært at få armene ned, og jeg er helt vildt stolt over at kunne hente europamesterskabet hjem til Danmark og hjem til mine kollegaer,” fortæller Arvid Rosengreen fra sit hotel i San Remo i Italien.