Omtale
Berlingske anmeldelse
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 29/11/12

AOKs guide til 24 velsmagende juleoplevelser

  • Foto: Annelene Petersen Foto: Annelene Petersen
København smager altid godt – særligt i julen, hvor duften af kanel, kakao, karrysild og kransekage er med til at oplive en af årets mørkeste måneder. Få her AOKs restaurantredaktør Rasmus Kramer Schous 24 julede bud på en december måned propfuld af velsmag og herlige spiseoplevelser i København.
 

Lørdag 1. december: Daglig bid luksuschokolade

Summerbirds chokoladekalender. Foto: PR

Noget af det bedste ved december og nedtællingen til juleaften er, at man må begynde dagen med et stykke chokolade. 24 dage i træk! Chokoladejulekalendere findes i mange varianter, men en kvalitetsbevidst gane vil nok værdsætte luksuschokoladekalenderne fra Københavns gourmet-chokoladebutikker.

Har du ikke allerede en papkalender med lækker chokolade, så skynd dig forbi en chokoladebutik i dag og køb en, så du kan nå at være med fra første låge. Gå for eksempel ’all in’ og invester i en ’Chiffoniere’ fra Summerbird. Den koster 498 kroner, men så får man også en kommode med 24 skuffer proppet med chokolader fra Summerbirds sortiment.

Se, hvilke luksus-chokoladekalendere der kan fås i år, her i AOKs guide.

Torvehallerne

Frederiksborggade 21
1360 København K

Søndag 2. december: Julemarked i Torvehallerne

Foto: Marie Hald

”Så meget guf til ganen, at englene synger”, lover Torvehallerne, når de populære haller ved Israels Plads indbyder til julemarked søndag 2. december med juleoste, konfekt, ænder, juleboller, sprøde svær, varm gløgg og honninghjerter. Hvis der er ét sted i København, der er garanti for at finde lækre julegodter, så må det være her. Men forbered dig på at nynne ’sikken voldsom trængsel og alarm’.

Tidspunkt:

Lørdag 16. nov. 2013, kl 11:00
Se alle datoer

Nyhavn

Nyhavn 0
1051 København K

Mandag 3. december: Jul i havnen

Hvid jul igen. Skibene i Nyhavn fredag den 24. december 2010. Foto: Brian Bergmann

Sne eller ej. Det hyggelige julemarked langs kanalen i Nyhavn sparker julestemningen helt i vejret uanset vejret. Restauranterne har pyntet op, og 19 boder står på række på brostenene og lokker blandt andet med julegodter, gløgg, æbleskiver og varm kakao. Julemarkedet holder åbent alle hverdage og søndage frem til 22. december fra kl. 11 til 18. Fredag og lørdag lukker julemarkedet først kl. 20.

Tirsdag 4. december: Riiiiiigeligt smør i Tivoli

Foto: Martin Sylvest Andersen

Det’ sørme. Det’ sandt. De’cember. Og tid til en Tivoli-tur. Fryd det barnlige sind med et russisk juleeventyr, juleboder, træhuse og grantræer med en tur til Tivolis julemarked - og forkæl den voksne mave med et julemåltid på Brdr. Prices restaurant i Glassalen. I sin firestjernede anmeldelse skrev Berlingskes anmelder Søren Frank blandt andet, at restauranten har ’masser af tryg mormormad med stor tyngde’. Det gælder også i julen, hvor Brdr. Price byder på en klassisk julemenu med laks, andebryst og risalamande.

Grød

Jægersborggade 50
2200 København N

Onsdag 5. december: Deeeeeet er ri-sen-grød …

Martin Daniali og Lasse Skjønning Andersen på blot 21 og 23 år har om ikke grød på hjernen – så i hvert fald på menuen i deres nye grødcafe, der åbner i morgen i den trendy Jægersborggade på Nørrebro i København. Foto: Erik Refner Foto: Ikke oplyst
Elsker du risengrød og grød i det hele taget, så er et julebesøg hos grød-entusiasterne i Jægersborggade et must. Hele december giver Grød, som stedet hedder, den nemlig fuld gas med julegrød. Nyd eksempelvis en klassisk risengrød med frysetørret solbærsukker, frisk pære og ristede nødder til 40 kr., udfordr smagsløgene med en flæskestegs-bygotto med rødkål og kørvel til 65 kr. (inden kl. 17) eller forkæl dig selv med en risalamande med malt-flødekaramel og
appelsinskal til 35 kr.

Tidspunkt:

Torsdag 6. dec. 2012, kl 15:00
Se alle datoer

Gorm's Gourmetpizza - Magstræde 16

Magstræde 16
1204 København K

Gorm's Gourmetpizza - Nyhavn 14

Nyhavn 14
1051 København K

Gorms Pizza i Torvehallerne

Frederiksborggade 21
1360 København K

Torsdag 6. december: Julepizza med and

Foto: Malte Kristiansen

Jul og pizza … umiddelbart ikke en oplagt kombination, medmindre man hedder Gorm og laver nogle af byens bedste gourmetpizze. Gorm’s i Magstræde, Nyhavn og Torvehallerne tager julen alvorligt – også på menukortet. Smut forbi og bestil nr. 7: Gorm’s Julepizza med tomat, mozzarella, røget andebryst, mascarpone-peberrodscreme, marineret rødkål og bredbladet persille. Eller nr. 12, der er en Jule-klapper med mozzarella, æbler, ølbraiseret glad gris og rødkålssalat.

Tidspunkt:

Fredag 16. nov. 2012, kl 17:30
Se alle datoer

Rosengården 16

Rosengården 16
1171 København K

Fredag 7. december: Så er der jul i hytten

Foto: Iris

Pop-up restauranter er blevet Københavns nyeste særkende. Disse midlertidige spisesteder, hvor maden, indretningen eller stedet er lidt usædvanligt. Eller alle tre ting på en gang. Jul i hytten holder til i en kantine, som i december er blevet omdannet til julelandskab med så meget julestemning at det næsten flyder over. I køkkenet står julemanden i form af Martin 'Guf', og sender gode madgaver ud til gæsterne. Jul i hytten er åben onsdag til lørdag fra 17.30 og til køkkenet lukker kl. 22.00. Denne fredag er der dog ekstra meget hygge, og man kan sagtens blive hængende.

Meyers Madhus

Nørrebrogade 52 C
2200 København N

Lørdag 8. december: Meyers chokoladefest

Foto: Katrine Damkjær

Brug lørdagen i selskab med landets største chokolademagere, smag en masse chokolade, ryd kagebordet, kom i chokoladejulestemning, plej juledellerne og dyp dit honninghjerte i chokolade, når Meyers Madhus lørdag 8. december inviterer til en syndig eftermiddag med en overflod af lækkerbiskener.

Få smagsprøver fra blandt andre Summerbird, A xoco, Hotel Choclat og Creme de la creme og mød en række af landets største chokolade-personligheder som konditor Nikolaos Strangas, chokolademester Rasmus Bojesen og Claus Meyer selv naturligvis. Juletræet bliver tændt i gården, og der vil være gløgg eller varm chokolade til de tørstige.

Søndag 9. december: Jul på svensk

Foto: Søren Frank
Brug søndagen på den anden side af Øresund og glæd julesindet med lidt svensk jul i Malmø. I vores kære broderland kan de bestemt også det med julen. Her er både mulighed for at stå på skøjter, gå på julemarked og afslut med et klassisk svensk ’julbord’ – with a twist. På den eksklusive fiskerestaurant Johan P kan man få ’julbord på isade fat’. Det vil sige, at der udover den traditionelle julesild også indgår hummer, havkrebs, krabbe og rejer fra Smögen. En rigtig jule-skaldyrs-fest.

Baresso ved Rundetårn

Købmagergade 53
1150 København K

Mandag 10. december: Kaffe med kanel

Baresso på hjørnet af Krystalgade og Købmagergade fotograferet lige efter åbningen i november 2010 Foto: Else Bjørn

Hvis vi kender det danske vejr rigtigt, så er det nu blevet rigtig koldt og rigtig nederdrægtigt. Og så på en mandag. Start ugen med en kaffe med jul i. Baresso – og flere andre kaffebarer - byder i december på en ’Julelatte’, som er en vanlig cafe latte – tilsat kanel. På Baresso forkæler de desuden med kæmpeklejner, julemuffins og jule iceblend. Det skal nok få løftet julehumøret en tand eller to.

 

Det mener brugerne..

Skriv en kommentar

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register