Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 20/10/14

AOK Anbefaler: Fantastiske tips til din by #10

  • Foto: AOK-teamet Foto: AOK-teamet
Mad, mad og mere mad. Gå om bord i den tiende udgave af redaktionens personlige københavner-favoritter.

Bevar Papirøen!
Af: Rasmus Meldgaard Harboe / Kulturjournalist / raha@berlingske.dk

Min anbefaling går til Copenhagen Street Food. Det er ikke første gang, jeg har anbefalet dette fantastiske, urbane åndehul på Papirøen, men denne gang er anbefalingen vigtigere for mig end nogensinde før.

I sidste uge modtog jeg nemlig en pressemeddelelse om, at Papirøen, som måske er mit yndlingssted i hele København, er blevet halvt købt af Danica Pension, som højst sandsynligt vil plastre øen til med kontorer.

Det gør mig SÅ ked af det. Jeg ved godt, deres kontrakt er midlertidig, men come on! Det er virkelig noget af det sejeste, København kan lige nu. Hvis jeg kunne, ville jeg slå et telt op i hallen og bo der. Tag ud til Copenhagen Street Food og smid alle lommepengene efter de mange, lækre food trucks, så vi kan vise alle, at det er værd at bevare. Både for københavnernes og turisternes skyld. Vi ses derude.

Hvad: Copenhagen Street Food, Trangravsvej 14
Hvornår: Se åbningstider her.
Hvor meget: Varierer fra bod til bod.

Foto: Ikke oplyst

Lav din egen take away
Af: Stine Hansen // Content Manager // sha@aok.dk

På Sønder Boulevard ligger Kost. Det er ikke en almindelig takeaway-biks, og det er heller ikke en helt almindelig købmandsforretning.

Hvis jeg ikke orker at handle ind, og ikke lige magter en omgang take away, har jeg tidligere benyttet mig af Kost. Her får jeg nemlig en pose, der er færdigpakket med lige præcis de ingredienser, som jeg skal bruge til et hjemmelavet og sundt måltid mad - og der følger altid en opskrift med.

Her er faste ugentlige menuer, som man kan vælge imellem, og så køber man indholdet alt efter hvor mange personer, man skal lave mad til.

Her er fokus på de bedste råvarer, der selvfølgelig passer til årstiden. Råvarerne købes direkte fra producenterne, og der er fokus på økologiske og bipdynamiske grøntsager og kødet er fra fritgående dyr. Foruden de færdigpakkede poser kan man også købe grøntsager, kød, juice vin og mange andre godter.

Hvad: Kost, Sønder Boulevard 52
Hvornår: Man-fre 14-19 og lør-Søn 12-18
Hvor meget: Retterne koster 45 kr. pr. pers. uden kød og 65 kr. pr. pers. med kød.

Foto: Ikke oplyst

Et legendarisk måltid i nattemørket
Af: Kaspar Mørk // Restaurantskribent // kamr@aok.dk

København er et fantasisk kulinarisk virvar af guddommelige gourmetoplevelser, chikke bistroer og forførende madmarkeder. Men nogle gange har man også bare brug for at søge tilbage til det enkle og gammeldags, som måske er lidt gulnet i kanten, men alligevel fuld af sjæl, charme og historie.

Sådan et sted er legendariske Rio Bravo lige ved Nationalmuseet. Her får du brun indretning med brun på toppen i bedste "Rodeo-stil". Barstolene er gamle hestesadler, betjeningen søvndrukken og det meste af klientellet beruset i varierende grad. Men i en by, hvor de fleste køkkener lukker kl. 21, er det en helt særlig oplevelse at kunne gå om bord i en gang stegt flæsk eller den fuldfede flødesymfoni af kød og bacon kendt som Rio Bravo-gryden midt om natten.

Måske hænger det sammen med, at jeg ofte går i søvne, og er den stolte indehaver et gabende tomt køleskab: Det oplagte svar er et smut på Rio Bravo. En varm natteravns-anbefaling herfra.

Hvad: Rio Bravo, Vester Voldgade 86
Hvornår: Alle ugens dage til kl. 05. Køkkenet lukker kl. 04.
Hvor meget: Hovedretter 175-250 kr.

Foto: Ikke oplyst

Street Food på dansk
Af: Nynne Hein Møller // Kulturskribent // nyml@aok.dk

Hvis jeg er i take-away humør, ender det ofte med pizza, pasta eller noget asiatisk. Derfor er jeg glad for at ha' stiftet bekendtskab med Annes Gademad, der blander alle verdens køkkener - inklusiv det danske - på fornem vis.

Der er en ny ret på menuen hver dag, men nogle retter går igen fra tid til anden. Du skal blot holde øje med menuen på Facebook, hvor man kan se, at de gennem den sidste uges tid har serveret lasagne, andalusisk gryderet, rødvinsmarineret svinekam, kalvefilet og pulled pork. Derudover er der tapasanretninger og lækre desserter.
Priserne er desuden yderst sympatiske - 65 kr. for dagens ret, som - for mit vedkommende - er så stor en portion, at der indimellem kan være mad nok til dagen efter. Betjeningen er effektiv og venlig, og hvis du har lyst til at blive i det lille, hyggelige lokale på Enghavevej og spise maden, er det også en mulighed.

Hvad: Annes Gademad, Enghavevej 3
Hvornår: Åbent man-søndag: kl. 16-20.30
Hvor meget: Dagens ret koster 65 kr.

Foto: Ikke oplyst

Skriv en kommentar

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.

Kommentarer

AOK Tjenester