Berlingske anmeldelse
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 24/10/13

Anmeldelse: Verandah

  • Verandah sætter nye standarder for indisk mad herhjemme. Foto: Rasmus Kramer SchouVerandah sætter nye standarder for indisk mad herhjemme. Foto:
Verandah hæver det krydrede køkken til nye højder herhjemme.

Af The Standards tre restauranter er Verandah, som drives af holdet bag ét-stjernede Trishna i London, den mest markante nyhed. Hvor London har en håndfuld af indiske high end restauranter, som forsøger at hæve det krydrede køkken til det ypperste, roder de fleste indiske spisesteder herhjemme rundt i de samme turistagtige standardmenuer.

Læs også: Kæmpe restaurantsatsning fra Claus Meyer

Efter et par indisk inspirerede drinks i baren – jeg fik en glimrende lassi – gik vi ombord i menuen (eneste mulighed er fem retter til 395 kr.) der startede med en beskeden, men velsmagende vegetarisk chaat (snack) med kikærter i marsala, tamarind churney og sødet yoghurt.

Herfra steg niveauet ret for ret: Fra køkkenets ualmindeligt effektive, trækulsfyrede tandooriovn kom først en særdeles saftig, stegt tikka-marineret perlehøne ledsaget af linser med et markant chiliniveau, som gjorde livet svært for den ledsagende vin, en barbera fra La Spinetta.

Så en karakterfuld, sydindisk pepper fry med torsk og sort keralapeber, som gav en næsten røget aroma, sekunderet af lindrende cherrytomater og bønner. I glasset herlig hvid bourgogne, puligny monrachet fra Michelot.

Og så kulminationen: En fremragende lammecurry røget i tandoori ovnen, hvilket gav netop det twist, som (sammen med gode råvarer) løftede curryen over det rutineprægede. Det gedigne, fadserverede tilbehør bestod af to variationer af det bedste naan-brød, jeg umiddelbart husker at have smagt, spinat med majs, linser og selvfølgelig ris.

Se også: Meyers tre-trinsraket fyres af torsdag

I glasset en shiraz fra Barossa Valley, som trods masser af saft og kraft ikke havde det helt nemt.

Desserten – en panna cotta-agtig dessert af dampet yoghurt med rosenblade – var OK, men nåede forventeligt nok ikke helt samme niveau som den salte del af måltidet.

Vi noterer med glæde, at Verandah trods ambitionen om at hæve sig fra gadeplanet hverken forfalder til det fimsede eller det europæiserede – som man ellers godt kan løbe ind i på tilsvarende restauranter.

Og så får man noget for pengene på Verandah, hvad angår både mad og vin – selv om sidstnævnte til tider forekommer noget presset af det intenst aromatiske køkken.

Hvad: Verandah
Hvor: Havnegade 44, tlf.: 72 14 88 08
Hvor meget: Fem-retters menu 395 kr.

Note: Verandah er en del af The Standard på Havnegade 44, der huser tre restauranter og en jazzklub. The Standard er blandt andre ejet af Claus Meyer. Denne anmeldelse er den første af tre anmeldelser. Kik ind lørdag, hvor restauranten Almanak vil blive anmeldt. Studio er allerede anmeldt, og den anmeldelse kan du læse her.

Javascript is required to view this map.
Kort

AOK Tjenester