Berlingske anmeldelse
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 20/04/17

Anmeldelse: Toto

 

 

Aktuelle begivenheder:

  • Rimmet lyssej med kærnemælkssauce Foto: Mads Joakim Rimer Rasmussen

    Rimmet lyssej med kærnemælkssauce

    Foto: Mads Joakim Rimer Rasmussen
Vin- og spisebaren Toto på Amagerbrogade serverer gedigen moderne bistrokost.

Af en eller anden årsag er den gastronomiske revolution, som de seneste ti år har hærget Københavns restaurantscene, aldrig rigtig nået helt ud på Amager. Personligt må jeg nok også indrømme, at jeg sjældent kommer derud, med mindre jeg har et ærinde i DR Byen eller lufthavnen. Det var således med let spænding i maven, at jeg forleden begav mig langt ud ad Amagerbrogade for at besøge den nyåbnede vin- og spisebar Toto, der har rødder i Salon 39 på Vodroffsvej.

Åbenbart var jeg så meget på fremmed grund, at jeg på vej ud af taxaen nåede både at miste mine briller og i forvirringen gå ind i Amagerbro Grill, som ligger dør om dør med Toto.

De indfødte på øen viste sig dog at være mig venligt stemt: Min sidemand i baren på Toto, som i sin begejstring over, at den gastronomiske civilisation endelig er nået hans kvarter, gæstede restauranten for sjette gang på få uger, forærede mig simpelthen sine læsebriller, så jeg kunne tyde menuen, der tæller seks retter i forretsstørrelse og tre større retter i mellemprisklassen.

Rent og forfriskende

Vi startede med en servering af rå fisk i sart ny nordisk mundering a la Noma år to-tre stykker. Den rå lyssej var garneret med peberrod, kærnemælk skilt med dildolie og skiver af agurk. Rent og forfriskende.

Hvad de flydende varer angår, begyndte vi med txakoli, Baskerlandets hvide letvægter, som folket tyller i sig i store læskende slurke på tapasbarerne i San Sebastian og Bilbao, fra Doniene Gorrondo. Vinkortet er ikke dumt, men tydeligvis under udvikling, og under vores besøg lidt for domineret af én (i øvrigt udmærket) importør til for alvor at kunne kæmpe i mesterklassen.

Næste ret var tidens – med rette – store modedisciplin burrata. Den lækre mozzarella-agtige ost var serveret oven på bagte rødbeder marineret med en masse krydderier, som var lige lovligt søde i min mund, der ikke huser så meget som én eneste sød tand.

En god fed terrine af kylling og svineskank med pistacier rullet i parmaskinke blev serveret med urte-mayonnaise og en lille salat. Mens et kalvehjerte, der på korrekt vis var grillet hårdt og hurtigt, så det stadig var mørt og blødende indeni, kom med den klassiske røde catalanske romesco-sauce med et spicy bid.

Fra vores udkigspost i baren havde vi spottet, at Totos côte de boeuf så ualmindeligt tiltrækkende ud, så for en gangs skyld fraveg jeg mit princip om, at bøf er noget, man spiser hjemme: Det danske økologiske dyr, som ifølge kortet vejede 800 gram og var rigeligt til to, var stegt perfekt medium rare som ønsket og ledsaget af et tilbehør, som uden problemer overgik, hvad jeg har fået på MASH: En lækker, og ikke mindst varm, bearnaisesauce med perfekt afstemt syre og sødme samt syndige kartofler stegt i oksetalg.

Kødorgie kræver vin

Det er klart, at sådan et kødorgie kræver sin rødvin. Jeg var i humør til nordrhône, og da tjeneren lokkede med hermitage fra Chave, sprang jeg øjeblikkeligt på, velvidende at jeg var i gang med at sprænge alle budgetrammer: 1.100 kr. er ikke desto mindre nærmest en foræring for en flaske Chave hermitage, som normalt koster over det dobbelte i håndkøb ... hvis der altså er tale om den »rigtige« Chave, Jean-Louis, og det var der selvfølgelig ikke, bemærkede jeg, da den åbnede flaske kom ind, og det var for sent. Det var den »falske« Chave med fornavnet Yann, men jeg kunne jo bare selv have spurgt ind til vinen.

Selv om stilen selvfølgelig var anderledes fadpræget og moderne end Jean-Louis’, viste vinen sig heldigvis at være rigtigt velsmagende og den perfekte ledsager til bøffen, fordi vinen i sig selv smagte af hængt kød, røg og peber.

Således propmætte trådte vi lidt efter ud på gaden igen for at runde ø-oplevelsen af med koldt fadøl på det nærmeste værtshus. Her løb vi ikke, som frygtet, ind i lokale rockere, men bokselegenden Brian Nielsen – og så kan man vel også med god samvittighed sige, at man har gjort Amager.

Hvad: Toto
Hvor: Amagerbrogade 145, tlf. 3048 3622.
Hvor meget: Priser fra: Hovedret 165 kr. Vin 275 kr.

 

Skriv en kommentar

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.

Kommentarer

thank

Oh yes the problem i need to find. Your article provides useful information that i am looking for. I will often visit this site.
fb login

 

-

Have a good day Obat Kelenjar Tiroid

 

Lingkaran putih pada bola mata hitam

 

Uprofessionel anmelder

Hold da kæft en arrogant idiot. Manden har aldrig været i Ørestad. Og han kalder københavnere, der tilfældigvis bor på Amager for "indfødte". En professionel anmelder kan ikke være så forudindtaget.

 

obat asma

Obat asma tradisional aman untuk digunakan adalah salah satu obat yang banyak dicari penderita asma. Obat Asma Paling Ampuh Dari Bahan Alami yang terbuat dari herbal adalah salah satu Obat Asma Ringan Dan Kronis Bahan Tradisional Mujarab yang dicari karena khasiatnya. Obat Asma Kronis Menahun Paling Mujarab yang terbuat dari herbal dipercaya dapat mengobati asma dengan aman. Lalu apa Obat Asma Herbal Alami Ampuh Terpercaya apa yang bagus untuk dikonsumsi? Obat Asma Sesak Nafas Asli Herbal Tradisional yang aman dan bagus dikonsumsi adalah Obat Asma Paling Ampuh Untuk Anak Dan Dewasa herbal pilihan yang kaya akan manfaatnya, yaitu dengan Obat Asma Alternatif Paling Ampuh Yang Alami yang tidak mempunyai efek samping, sehingga Obat Asma Alami Paling Ampuh Yang Dicari dapat dikonsumsi oleh anak-anaks ekalipun. Banyakmanfaat dari Obat Asma Mengi Yang Ampuh 100% bahan Dari Herbal tradisional, salahsatunya Obat Asma Untuk Anak Herbal Aman Tanpa Efek Samping tradisional ini sangat cepat dalam mengatasiasma. ituadalah manfaat dari Obat asma terbaik 100% herbal tradisional yang terbuat dari tradisional Resep Obat Asma Dari Herbal Alami Dan Tradisional

 

Nedladende attitude.

Anmeldelsen fortæller fordomsfuldt (endnu en gang) mere om Søren Franks arrogante retorik og nedladende attitude.

Søren Frank burde fratages retten til at anmelde, hvis han ikke kan opføre sig ordentligt og skrive med et objektivt synspunkt.

 

Snobberi?

Du for det til at lyde som Amager er en anden planet, trods at der er sket så meget lige præcis der
Ærlig talt er det ikke en gammel skrøne og noget gammelt sludder, måske snobberi.
Det eneste positive ved denne anmeldelse er at der nu er kommet et godt nyt spisested. Skønt

 

Har gæstet Toto flere gange.

Fin og glad betjening med god vinrådgivning, gode forretter (savner Foie Gras'en der er midliertidigt ude), samt en top notch cóte de beuf, stegt til perfektion hver gang.

 

AOK Tjenester