Berlingske anmeldelse
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 04/01/13

Anmeldelse: Tisvilde Bistro Hellerup

  • Foto: Malte Kristiansen Foto: Malte Kristiansen
Tisvilde Bistros filial i Tuborg Havn er kommet udmærket fra start med mad til fornuftige priser og gang i natbaren.

   
T isvilde Bistro i Hellerup - det er vist en geografisk begrebsforvirring, som kræver en forklaring: Sagen er, at Bistroen på Hovedgaden i Tisvilde er blevet lidt af en institution gennem tiden. Faktisk kaldte Tisvilde-klassikeren sig selv bistro lang tid før, at bistrofeberen begyndte at rase i København. Ikke mindst har bistroen i Tisvilde længe været et populært gå-i-byen-sted for landliggerne. Så populært ifølge de nuværende ejere Anders Buhl og Kenn Meier, at man har måttet bukke under for presset for at åbne en københavnerfilial, så sommerens fester kan forlænges til resten af året.

Bedømt på den lørdag aften vi var forbi, har blanding af brugsrestaurant og gå-i-byen-bar, med lejlighedsvis musikalske indslag, allerede opnået en vis succes, på trods af at om omgivelserne her i Tuborg Havn dog er noget anderledes end Tisvilde: Med mindre man slår en stor bue uden om Waterfront, skal man igennem indkøbscentret med Netto og lignende hverdagsbutikker, før man når bistroen, hvis facade ligger lige ud til vandet med udsigt til en stribe futuristiske byggerier. Trods de moderne, lettere kølige omgivelser, er der dagligstueagtig hygge at finde i det relativt feminine interiør, hvor man sidder på træbænke mere eller mindre begravet i et læs af puder. I båsen ved siden af vores var fire damer i gang med dagens husmandsret, stegt flæsk med persillesauce til 95 kr. (85,- som take away). Nej, nej det behøver såmænd ikke at være fint, bare fordi postnumret er 2900. En tre rettersmenu koster 325 kr., når det er weekend, 295 kr. til hverdag. Man vælger frit fra kortet, som hver tæller fire-fem retter i hver kategori - går man a la carte, koster forretter 85,- og hovedretter 195 kr. For at komme godt rundt i kortet, valgte jeg en lille trio af smagsprøver på husets forretter, som udløser et menutillæg på 35 kr.. Midt på den aflange tallerken stod et glas med varm jomfruhummerbisque, som jeg startede med: En klassisk, ganske tæt og vellavet sag, som havde fyld af et stykke jomfruhummer, der så vidt jeg kunne fornemme var pakket ind i noget sprødt - et porreblad?

Dernæst gjorde jeg det af med en lille carpaccio af okse belagt med en småfed mayonnaiseagtig svampecreme, frisée salat, parmesanflager og nogle ringe af rå løg, som desværre trak smagsudtrykket i en lidt for meget i retning af hot dog. Sidst en ganske lille skive foie gras terrine med sød æblepuré, et par små tern af sauternesgele og et lille brioche brød. Alt i alt ganske hæderligt, men dybest set ville jeg gerne have byttet for min medspisers tuntartar: De små terninger af den rå, røde fisk var placeret på et leje af avocado rørt med lidt agurk og omkranset af en dressing lavet på soya og wasabi, som gav det hele en sashimiagtig, japansk smag. På sympatisk vis serveres alle bistroens vine, der står til under 500 kr. på kortet også glasvis, vi valgte således et glas hvid bourgogne 2010 fra Prieur Brunet - en slank, sprød chablisagtig vin uden synlige tegn på fadlagring. Til hovedretten sprang vi ud i en hel flaske, 2011 Crozes Hermitage, Domaine des Remizieres (395,-), igen en helt udmærket vin med god saftighed, som på forespørgsel blev serveret dejligt sval.

Eftersom boeuf bearnaise efterhånden serveres overalt på Københavnsområdets mellemklasserestauranter, er det blevet en blevet et godt parameter at sammenligne på. Min ledsager tog sig af bøffen, som ifølge tjeneren var australsk og kornfodret - hun har nok ment majsfodret. Der var tale om en ganske mør og saftig ribeye, stegt medium rare som ønsket. Hvor det majfordrede kvæg fra USA og Australien kan være svært at slå på den cremede konsistens, foretrækker jeg til gengæld generelt krogmodnet dansk kød på smagen, der er dybere, mørkere og mere præget af ægte forfald - her synes jeg at kunne opsnappe et snert af den indelukkede aroma, som kødet ofte opsnapper gennem en lang rejse i vacuum. Bøffen var dryppet med lidt skysauce og masser af brøndkarse, ved siden en lille skål med pomfritter og en skål bearnaise. Alt i alt i god bøfservering. Jeg fik fisk, slethvar med sauce nage, blomkålspuré, shitake svampe og igen en masse brøndkarse - samt i en skål ved siden af grov kartoffelpuré. Selv om jeg holder næsten lige så meget af slethvar som af pighvar, var dette for mig aftenens mindst vellykkede ret, dels havde den nok fået lige tand for meget, dels var den oversaltet, hvilket jeg gætter nok i sær skyldes det lidt klistrede nage sauce, som fisken var sølet ind i. Desserterne fulgte samme urklassiske principper, jeg fik en gang creme brûlée, som var garneret med vanilleis, kirsebærsauce og marengs, mens min ledsager fik en lige så klassisk tæt og tung chokoladefondantkage med lidt hvid chokolade curd og ret dejlig karamel is. Punktum for en ganske pæn, snarere end perfekt aften i mellemklassen, svarende til tre og en halv stjerne.

Hvad: Tisvilde Bistro Hellerup
Hvor: Tuborg Havnevej 4-8, Hellerup, tlf 3930 4090
Hvor meget: Hovedret 195,- Vin 195,- Trerettersmenu (weekend) 325,-

Byliv | 04/11/13

Vind med AOK

AOK har altid masser af spændende konkurrencer med fede præmier.
Foto: AOK.dk
Byliv | 08/04/14

Hvem skal nomineres til Byens Bedste 2014?

Årets kategorier ligger klar, men hvem fortjener en nominering? Giv dit bud, og vind fede præmier.

AOK Tjenester