Berlingske anmeldelse
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 08/01/16

Anmeldelse: The South Indian

  • Foto: Søren Bidstrup
  • Billedtekst Foto: Søren BidstrupBilledtekst Foto: Søren Bidstrup
  12  
København har fået sin første restaurant med den velkrydrede sydindiske chettinad-mad. Betjeningen halter dog en del på The South Indian i Vesterbrogade.

Læderhalsens øjne fik mere og mere glød, efterhånden som hun læste sig gennem menukortet. Læderhalsen (tilnavnet skyldes hendes evne til uanfægtet at spise chili uanset styrkegrad) er opdraget som vegetar af sine forældre, der kommer fra Bengaluru i Sydindien, og har altid klaget over, at ingen af de mange pakistansk/nordindiske restauranter i Danmark serverer den krydrede og vegetarisk dominerede sydindiske mad. Men nu havde jeg henledt hendes opmærksomhed på The South Indian, der efter knap et års levetid på Godthåbsvej har fået så meget vind i sejlene, at man har kunnet åbne en betydeligt større filial på en førstesal med indgang i porten fra Vesterbrogade.

Allerede første ret skulle vise, at The South Indian ikke fedter med de varme krydderier. Min fyldige suppe på små lækre stykker lammebryst og løg vibrerede af bl.a. grøn chili, koriander, ingefær og sort peber og supplerede smukt min såkaldte shrimp 65: perfekt spændstige rejer dyppet i en rødligt krydret dej og siden dybstegt. 65 er en moderne klassiker fra Chettinad-området i den sydøstindiske delstat Tamil Nadu og navnet skulle angiveligt hentyde til 65 krydderier i blandingen, hvor vi i hvert fald kunne smage chili, hvidløg og karryblade. Rejerne var perfekte – krydringen fin og rejerne spændstige indeni dejen.

Læs også: Guide: De 5 med morgenmad

Læderhalsen fik også en 65’er i sin treretters vegetarmenu (197 kr.); hér friske blomkål dyppet i krydret dej og dybstegt, samt en grønsagssuppe. Jeg var stået på den store Best Menu med hele fem retter til 297 kr., men det havde ikke afholdt os fra også at bestille en sydindisk snack-specialitet til deling. Vadai sælges typisk fra gadekøkkener og er dybstegte donuts af linsemel med sort peber, karryblade, løg og spidskommen, der i Sydindien altid serveres med linsesuppen sambar; hér med aubergine, løg, chili, sennepskorn og bukkehornsfrø. Men det var ikke dén, der fik mig til at snappe efter vejret, derimod den ene af de to chutneys, der akkompagnerede vadaierne: en potent sag på tomat og chili samt en noget mildere på kokoscreme. Læderhalsen ænsede knap nok tomatchutneyen, men var ikke helt tilfreds med sin vadai – dejen var klæg indvendig og havde ikke fået nok i frituregryden.

Jeg fortsatte alene med en blanding af syd og nord. Fra det sydindiske gadekøkken parotta-brødet, der laves ved i flere omgange at ælte olie og det klarede ghee-smør ind i dejen, der siden rulles i en spiral, før det bages på glohede jernplader. Her kom det ind med sine mange trevlede lag, helt perfekt, og uden at glinse af olie. Parottaen blev serveret med to gange korma (her stavet kurma), den tykke sauce fra moghulkøkkenet i Pakistan/Nordindien med fyld af henholdsvis kylling og lam, hvor især sidstnævnte var supermørt.

Læs også: Nyåbnet burgerkæde lukker og slukker igen

Næste omgang var fælles og klassisk sydindisk: de tynde og helt efter bogen sprøde pandekager dosa på en dej af linse- og rismel, serveret med sambar samt tomat- og kokoschutney. Min fyldt af mørt lam og Læderhalsens vegetarudgave af en masala-sauce på bl.a. kartofler, løg, ingefær, spidskommen og chili. Det vil sige: sådan var den bestilt som en del af vegetarmenuen. Hvad hun fik i munden skjult indeni pandekagen var lam – og det er ikke en smag, en fuldtidsvegetar bryder sig om!

En kæmpebrøler, og selv om hun snart efter fik den rigtige dosa uden kød og i tilgift det dybstegte hvedemelsbrød poori (uden beregning), så var skaden sket.

End ikke den søde afslutning med gulab jamun til mig (små berlineragtige dejbolde med safran i varm sirup) og til Læderhalsen safrangule kesari-kugler på semolina (groftmalet hvedemel), sukker, ghee-smør og mælk – næsten som hendes mor laver dem – kunne helt slette sporet af den fadæse.

Læs også: Her er 2015's største restaurantåbninger

Som heller ikke stod alene: på en restaurant med hvide duge på bordene virker det lidt malplaceret at blive bedt om at genbruge sit beskidte bestik. Og så har jeg svært ved at forstå, at man besværer sig med at anskaffe et vinkort udelukkende på indiske vine fra vingården Four Seasons i Vestindien, og så ikke alene intet véd om druerne, end ikke har smagt dem, og serverer f.eks. en ekstremt parfumeret chenin blanc så lunkenvarm, at den er udrikkelig.

Vi endte med en flaske på den blomsteraromatiske franske viognier-drue (230 kr.), der efter at være blevet kølet ned, gik nogenlunde til det meste af den krydrede chettinad-mad. Det kan selvfølgelig ikke undgå at påvirke den endelige karakter og vi ender derfor – trods mange ellers veltillavede retter med en ganske præcis krydring og en glimrende afsluttende chai på bl.a. kardemomme – på tre stjerner.

Med ønsket om at The South Indians ejer og »direktør for det hele«, som der står på hjemmesiden, snarest sætter sig selv (for ham var det, der betjente os) på et intensivt tjener- og vinkursus, for det fortjener maden, der til dato er det tætteste, vi kommer rigtig sydindisk mad i København. Også selv om Læderhalsen gerne vil have skruet endnu mere op for chiliens scovillegrader.

Hvad: The South Indian
Hvor: Vesterbrogade 38, København V, tlf. 81 91 91 81
Hvor meget: Billigste vin 190 kr., hovedretter fra 119 kr., femretters menu 227 kr.

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en kommentar

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.

Kommentarer

Anmeldelse: The South Indian - Restaurant og café | AOK

I viѕited many blogs but the audio featᥙгe for audio songs present
at this web page is genuinely exceⅼlent.

Feel free to surf to my homepage [url=https://b2stats.com/]sundial[/url]

 

Anmeldelse: The South Indian - Restaurant og café | AOK

I evеry time spent my half an hour to read this web site's articles every dɑy along with a cup of cߋffee.

Also viѕit my ѡeb site - [url=https://b2stats.com/]foamy[/url]

 

blackmartapp

good With the Blackmart Alpha APK application right now set up effectively, https://blackmartapp.com you are ensuring that the application that you install onto your gadget best.

 

tutu app

good You can discover million that fits your requirements but https://meta.watch/download-tutuapp-apk-android-pokemon-go-ios/ as well declare that Bunny Assistent.Tutu App Android nice.

 

manap

Men nu havde jeg henledt hendes opmærksomhed på The South Indian, der efter knap et års levetid på Godthåbsvej har fået så meget vind i sejlene, at man har kunnet åbne en betydeligt større filial på en førstesal med indgang i porten fra Vesterbrogade.boost breast milk

 

youtv player

good enjoy any video recording or videos on your machine. https://youtvplayerr.com to stream any video clips, series or TV arranged displays that you want to discover. nice.

 

Good

Your work is great and I value you and bouncing for some more enlightening posts. Much obliged to you for sharing extraordinary data to us. legal steroids

 

https://xenderapp.org

This is independent of whether you need to interface it with diversion box, video gear, or PC and additionally any blend that uses all these three.
https://xenderapp.org

 

https://mobdroapp.net/

Keeping in mind the end goal to pick the best determination for the projector identified with your gaming prerequisites, the most ideal path is to coordinate the local determination of hardware to your oft-utilized determination necessities.
https://mobdroapp.net/

 

https://snaptube-apk.com

The more you might want to convey it to different spots for amusement playing, the littler and lighter you require your projector to be.
https://snaptube-apk.com

 

mobdro

good believe of Seeing Tv set in your Clever cellphone http://mobdrodownloadapp.com/download-ustream-tv-app-live-streaming-broa... http://mobdrodownloadapp.com/download-wattpad-for-pc-android-quickly/ any document copy writer therefore promote your thoughts nice.

 

Movers5th Packers and Movers

For interesting Packers and Movers Pune services:-
http://www.moveby5th.in/packers-and-movers-pune.html
For marvelous Packers and Movers Bangalore services:-
http://www.moveby5th.in/packers-and-movers-bangalore.html
For agreeable Packers and Movers Hyderabad services:-
http://www.moveby5th.in/packers-and-movers-hyderabad.html
For pleasurable Packers and Movers Mumbai services:-
http://www.moveby5th.in/packers-and-movers-mumbai.html
For satisfying Packers and Movers Gurgaon services:-
http://www.moveby5th.in/packers-and-movers-gurgaon.html
For graceful Packers and Movers Delhi services:-
http://www.moveby5th.in/packers-and-movers-delhi.html

 

Movers5th Packers and Movers

For straightforward Packers and Movers Chennai services:-
http://www.movers5th.in/packers-and-movers-chennai/
For reliable Packers and Movers Noida services:-
http://www.movers5th.in/packers-and-movers-noida/
For amazing Packers and Movers Navi Mumbai services:-
http://www.movers5th.in/packers-and-movers-navimumbai/
For extraordinary Packers and Movers Thane services:-
http://www.movers5th.in/packers-and-movers-thane/
For astounding Packers and Movers Ghaziabad services:-
http://www.movers5th.in/packers-and-movers-ghaziabad/
For awesome Packers and Movers Faridabad services:-
http://www.movers5th.in/packers-and-movers-faridabad/

 

Movers5th Packers and Movers

For magnificent Packers and Movers Bangalore services:-
http://www.movers5th.in/packers-and-movers-bangalore/
For irreproachable Packers and Movers gurgaon Services:-
http://www.movers5th.in/packers-and-movers-gurgaon/
For faithful Packers and Movers Delhi services:-
http://www.movers5th.in/packers-and-movers-delhi/

 

Movers5th Packers and Movers

For impressive Packers and Movers Pune services:-
http://www.movers5th.in/packers-and-movers-pune/
For attractive Packers and Movers Hyderabad services:-
http://www.movers5th.in/packers-and-movers-hyderabad/
For trustworthy Packers and Movers Mumbai services:-
http://www.movers5th.in/packers-and-movers-mumbai/

 

shareitforpcd

good Download its exe record from the in this article offered hyperlink. http://shareitforpcd.com Data you will need to mail can get browsed or nice.

 

http://colorswitchaz.com

You’ve written nice post, I am gonna bookmark this page, thanks for info. I actually appreciate your own position and I will be sure to come back here.
mortal kombat x, a10, roblox, color switch

 

Tnx for this

نقدم لكن اليوم اجمل واروع العاب بنات تلبيس ستايل جديدة وجميلة جدا يمكنكم اللعب فيها والاستمتاع كما تريدون كما ان موقعنا هذا يحتوي على العاب باربي والعاب طبخ والعاب دورا والعديد من العاب بنات تلبيس ستايل على موقع العاب تلبيس جديدة وممتعة وجد شيقة

 
 

haamzaa

تمتاز العاب بنات بالتنوع فهي تحتوي على العاب مكياج وكذلك التلبيس اضافة الى الطبخ وهذا ما جعلها افضل من الاصناف الاخرى لهذا موقعنا يقدم العاب بنات جديدة ومميزة متجددة دائما ....!!

 

videoder

good Now, we shall see how to download Videoder .apk and set up on android. http://videoderdownloadapp.com If you happen to be considering downloading video lessons, nice.

 

Zapya

good You can download Zapya apk for android os for no cost employing above links and http://www.zapyaforpcc.com/download-zapya-apk-android-free/ it possesses as well same potential that of Zapya app. Consequently from Yahoo nice.

 

Foto: Ikke oplyst

Oplev en samtidig og relevant udstilling på Nivaagaards Malerisamling: "Hvad der kan tænkes, kan tegnes. Karikaturtegneren Jens Hage"