Berlingske anmeldelse
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 27/06/13

Anmeldelse: Skovshoved Hotel

  • Foto: Liselotte Sabroe Foto: Liselotte Sabroe
Skovshoved Hotel er i topform med Philippe Houdet bag gryderne.

Selv om Skovshoved Hotel i en menneskealder har været et af »reservatets« foretrukne fourageringssteder er det ikke til at komme udenom, at der har været lovlig meget gang i køkkensvingdøren de sidste ti års tid. Køkkencheferne er kommet og gået i et tempo, hvor det ikke altid har været muligt at følge med.

Vi modtog således med glæde – og håb om stabilitet – nyheden forleden om Philippe Houdets (tidligere chefkok og restauratør på den dengang michelinbestjernede Pierre André) entré i køkkenet og satte hurtigst muligt kursen mod Strandvejen. Umiddelbart ventede der dog lidt af en skuffelse:

Hotellet var fyldt til bristepunktet af hele to bryllupper og en større rund fødselsdag, så på trods af reservation kunne vi kun få bord i kroens inderste mørke lokale – ikke lige det, man går og drømmer om en dejlig sommeraften.

Vi nåede dog ikke at hænge med mulen ret længe, før hotellets overtjener tilbød os den indlysende løsning at dække op på terrassen, som er godt afskærmet for vind og vejr. Man kunne måske også have frygtet, at de mange selskaber kunne belaste køkkenet og sløve dets træfsikkerhed, men den tvivl blev hurtigt fejet af bordet, eftersom samtlige vores serveringer viste sig at være knivskarpe.

Kortet skelner ikke mellem for- og hovedretter, men er i tidens ånd bygget op med en stribe serveringer i halv hovedretsstørrelse til priser mellem 75 og 150 kr. Vi lagde ud med et par herligt sæsonbetonede numre: Jeg fik en læskende anretning af tre små fint saftige bagte hestemakrelfileter, placeret på en bund af brickdej med løgpuré, bagte tomater og en lille salat af frisée, merian og diverse andre krydderurter.

Min ledsager fornøjede sig imens med fire pæne stegte jomfruhummerhaler serveret med nye kartofler med fint bid, røget mayonnaise og brøndkarse samt lidt hummersky. Fra husets relativt konventionelle mid size vinliste fik vi et glas udmærket, sprød grüner veltiner fra Domaine Wachau (95 kr.)

Næste ombæring bød på stegt rokkevinge, et flot højt stykke med en herligt saftig, nærmest kødagtig struktur, garneret af små fine nye gulerødder og ærter, ærteskud samt gulerods- og persillepuré. For mig klart aftenens bedste salte ret – ærgerligt, at man ikke ser rokkevinge noget mere. Også på den anden side af bordet florerede velsmagen: Et flot, veltilberedt stykke ristet slethvar med asparges, både hvide og vilde grønne, samt estragon og beurre blanc.

I glasset skiftede vi til en hvid bourgogne med mere tyngde og et behersket præg af fad: 2009 Pouilly Fuisse vieilles vignes fra Domaine La Chapelle ( 115 kr.) – udmærket drik. Så var vi nået til kødet, min ledsager fik en meget klassisk og velafstemt rørt tatar, serveret på et stykke sprødt, smørstegt rugbrød. Virkelig en lækkerbisken, hvor smagen af gode tørsaltede kapers og sennep balancerede meget fint.

Min gæst proklamerede højstemt, at det var den bedste tatar, han endnu har smagt. Jeg gik i mellemtiden om bord i en vagtel, hvis bryst var stegt og lår confiteret. Tilbehøret bestod af en rulle af veltilberedt spidskål, mini kantareller og løg i puré og forskellige afskygninger. En god og endnu en gang fejlfri servering, som i glasset blev ledsaget af en relativt moderne og saftig barbaresco 2009 fra Marziano Abbona (140 kr.), som også ved denne lejlighed gav noget for pengene.

Til dessert valgte jeg, tiltrukket af de læskende kvaliteter, en gang koldskål serveret med hjemmelavede kammerjunkere, hindbær og en kugle yoghurt-lime sorbet. Umiddelbart husker jeg ikke at have fået en bedre koldskål end denne intense og cremede, men dog stadig friske og elegante sag, som indgik i fin harmoni med det perfekt udførte fyld.

Min ledsagers dessert var kende mere grænsesøgende. Der var tale om bagte abrikoser med hvid chokoladecreme, øl-is og sprød, ganske salt mandel crunch. Bitterheden fra humlen og saltet fra mandelkagerne gjorde det til en anderledes kantet, men dog stedig velsmagende dessert. Punktum for den gastronomisk set bedste aften, jeg har haft på Skovshoved Hotel i adskillige år.

Dejligt at se, at Philippe Houdet, efter et knap så vellykket intermezzo på Café Victor sidste år, er tilbage igen med sit usvigeligt sikre, klassiske køkken. Et fransk funderet køkken først og fremmest dedikeret til velsmag, men i dette tilfælde også med fuld respekt for den danske sæson.

Vi befinder os mellem fire og fem stjerner, men eftersom jeg forgæves har ledt efter bare en lille fejl, som kunne trække ned, ender vi med et facit på fem stjerner.

Hvad: Skovshoved Hotel
Hvor: Strandvejen 267, 2920 Charlottenlund, tlf. 39 64 00 28
Hvor meget: Priser fra: Halve retter 85 kr., vin 315 kr.

Skriv en kommentar

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.

Kommentarer

Anmeldelse: Skovshoved Hotel - Restaurant og café | AOK

Inspiring quest there. What happened after? Thanks!

my weblog ... [url=http://www.theboyscatering.co.za]caterers in Johannesburg[/url]

 

Helnan International Hotels

Tak for en rigtig god bedømmelseaf Skovshoved Hotel, jeg har selv besøgt hotellet og det er virkeligt noget der skal prøves!
http://www.helnan.dk/

 

Byliv | 04/11/13

Vind med AOK

AOK har altid masser af spændende konkurrencer med fede præmier.
Foto: AOK.dk
Byliv | 08/04/14

Hvem skal nomineres til Byens Bedste 2014?

Årets kategorier ligger klar, men hvem fortjener en nominering? Giv dit bud, og vind fede præmier.

AOK Tjenester