Berlingske anmeldelse
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 13/02/15

Anmeldelse: Nose2tail – Meat & Seafood

  • Foto: Ikke oplyst
  • Foto: David Leth Williams Foto: David Leth Williams
  • Foto: Ikke oplyst
Der er hverken meget tryne eller hale over Nose2Tails nye Kødbyen-restaurant, som snarere læner sig op ad den klassiske steaktradition.

Der er noget gennemført klassisk amerikaner steakhouse over indretningen af den nye Nose2tail Meat & Seafood. Båsene med brune lædersofaer og de store vinduesflader sender straks gæsten ind i et univers a la Hoppers legendariske dinermaleri »Nighthawks«.

Til gengæld er jeg knap så vild med, at man har gradbøjet Nose2Tail-filosofien til nu også at dække over en restaurant, der server bøffer af filet og mørbrad og endda fisk. Begrebet dækker jo egentlig over et køkken, hvor man anvender hele dyret fra tryne til hale. Nose to tail eating blev introduceret i min verden af Fergus Henderson, som driver St. John i Londons gamle kødby, så absolut en af byens mest originale restauranter. Således piner det mig lidt at se et »gement« bøfhus udråbt i hans koncept.

Læs også: Cock's & Cows åbner ny restaurant

Ifølge værten indkøber man så vidt muligt hele dyr, men vil man smage indvoldene, skal man dog opsøge Nose2Tail Madbodega andetsteds i Kødbyen, hvor de i skrivende stund optræder som postejer, blodbrød og dagens indmad.

Her på Meat & Seafood ligger kortet i høj grad på midterstriben, hvilket jeg fik rig lejlighed til at studere, eftersom min ledsager var forsinket denne aften. Ventetiden fordrev jeg med et glas cava fra Mas Iluet – jeg foretrækker champagne, men den serveres ikke på glasset. Boblerne kom med store, sprøde, puffede flæskesvær ledsaget af en skål med mayo drysset med fedtegrever. En noget fed og salt omgang, men sådan skal snacks vel være.

Vi startede med at dele husets store seafood-tallerken. Jeg havde især ladet mig friste af, at udvalget ifølge vores første tjener skulle indeholde søpindsvin, en heftigt jodsmagende delikatesse, som måske nok er acquired taste, men når først man er blevet dus med smagen, er det svært at sige nej. Men ak, fadet ankom uden søpindsvin med en ny tjener, som tilspurgt forklarede, at søpindsvinene var udsolgt.

Læs også: Michelin-chok: Køkkenchef forlader D'Angleterre

Fadet, som vi delte, indeholdt et par veltilberedte kammuslinger, »varmrå« indeni og med god sprød stegeskorpe udenpå. Til gengæld var kødet fra en ellers pænt stor jomfruhummer ved at falde fra hinanden. En kæmpestor og kødfuld krabbeklo havde derimod fået i underkanten, men hellere det. Fadet blev afrundet af en håndfuld kniv- og blåmuslinger og ved siden af en mayo til at dyppe i.

I glasset havde vi en udmærket allrounder, en ung 2013 Bourgogne blanc fra Bachey-Legros (500,-).

Så kørte vi en mellemrunde bestående af en udmærket, mager tatar af okseinderlår garneret med fehårtynde rå rødbeder, semidried dadeltomater, mayo og forskellige urter. En såkaldt vintersalat bestående af bl.a. en meget salt, hjemmelavet skinke, bladselleri, urter, trøffel og maltflakes var ok, men ikke helt så ophidsende.

Til hovedret fik min ledsager en udmærket fiskeservering: Et flot, højt stykke veltilberedt torsk med tilbehør af spinat, fennikel og såkaldt klorofylsauce, farvet grøn af spinat, ifølge tjeneren.

Jeg tog mig af kødet. Ifølge kortet steger huset bøffen medium, med mindre man beder om andet. Jeg kan lide bøffen meget rød, men den skal være rød, ikke rosa eller blå. Kødet skal være varmt inden i, ikke koldt og råt. Ifølge min erfaring svarer det til medium i steakens hjemland USA, mens jeg herhjemme normalt er nødt til at bestille medium rare, hvis jeg vil undgå en alt for gennemstegt »jydebøf«.

Nose2tail lægger sig efter de amerikanske standarder, viste det sig. Efter en længere meningsudveksling med tjeneren landede mit valg på medium, og bøffen – 300 gram skåret af højrebet – var perfekt stegt efter min smag. Til gengæld var jeg ikke særligt imponeret af selve kødet. Min anke går primært på smagen, som jeg gerne ville have haft mere af. Selv om man må gå ud fra, at dyret har været modnet på krog snarere end i vakuumpose til disse priser, savnede jeg noget af den nøddeagtige og dyriske smag, som højrebet opnår ved lang krogmodning. Jeg havde også gerne set noget mere fedtmarmorering. At bøffen ikke var som smør at skære i, kan jeg bedre leve med.

Læs også: Populær provinskæde åbner ny kæmperestaurant i København

Kødet blev ledsaget af sprødstegte kartofler, lovlig syrlig bearnaise og nogle tilkøbte, meget stegte og noget salte svampe. I glasset havde vi en glimrende bøfvin, en syrah fra PUR (500,-), som besad den fornødne tannin til at skære igennem kødet.

Selv om vi nu var absolut mætte, delte vi afslutningsvis en dessert, en slags mousse af hvid chokolade med en topping af bladselleri og kørvel til at give lidt lakridssmag. Min ledsager kunne ikke se, hvad bladsellerien skulle til for, men jeg syntes nu, det var ganske rart med lidt friskhed ovenpå den seriøst søde mousse.

Det er ikke til at komme uden om, at det, hvad maden angår, havde været op og ned denne aften. Med navnet og placeringen i Kødbyen in mente, ville jeg gerne have set lidt mere originalitet på kortet og tallerkenen – der er jo så mange steder i byen, hvor man kan få en bøf efterhånden. Kvaliteten rækker dog trods alt til lige at trække tre stjerner i hus.

Hvad: Nose2tail – Meat & Seafood
Hvor: Kødboderne 7-9, Kbh. V. tlf 3393 5045
Priser fra: Hovedret 200,- 4-rettersmenu 400,- vin 300,-

Skriv en kommentar

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.

Kommentarer

Skuffende

Jeg havde ikke tidligere været i kødbyen, så jeg så meget frem til min debut. Denne gik så til Nose2tail.
Første indtryk var positivt! Fedt sted hvor der er skabt god balance i forhold til de gamle fliser på væggen med fint interiør, der skaber en god stemning. Antallet af tjenere så også imponerende ud, så jeg havde rimelige forventninger til serviceniveauet. Oplevelsen blev dog anderledes, og jeg var skuffet da jeg gik derfra. Ingen spurgte stort set til os undervejs, og der var ingen personlig indlevelse i at give gæsterne en oplevelse. Det er ikke længe siden jeg til nogenlunde samme slutpris havde en super oplevelse i Tivoli på Nimb Terassen med fanstastisk service, og på Nose2tail var vi ikke i nærheden af det niveau. Retter blev serveret af forskellige tjenere, og den ene havde ingen interesse i at høre hvem der skulle have hvad, så det blev bare sat tilfældigt på bordet... bagatel men irriterende attitude han havde.
Maden og drikke var gennemsnitlig - fin start med gode snacks men en småskidt cocktail til. Forret var min hjertebrissel virkelig ringe skåret ud, så der var mere uspiseligt end spiseligt imellem. De andre forretter var ok. Hovedretten Tenderloin med grovfritter var ok, uden at smagen imponerede! Tomahawk koteletten var tilgengæld fin og saftig! Her kom måske den største fejl, for tjeneren kom her og sagde, at hvis vi manglede flere pommes fritter eller sauce, så måtte vi sige til... han glemte lige at fortælle det kostede ekstra! Det gør det ikke på mange andre steaks huse, så det tænte vi slet ikke over kunne være tilfældet her. MEN på regningen havde man taget ekstra for det hele - det er ikke ok uden at oplyse det koster!
Desert var for nogle Crepe Suzette som ok, mens nogle af os fi ken total ligegyldig æble desert med kedelig crumble og tør vaniliecreme til.
Vinen var ok.
Da vi går, er der ikke engang nogle der siger tak for i aften... drikkepenge kan de ikke få mange af tænker jeg - as os fik de ingen.

Kan ikke anbefale det, og skulle jeg give stjerner, ville det blive
2 ud af seks stjerner.

 

Elendig mad og service

Jeg tror ikke jeg har oplevet en dårligere service og middag før. Vi blev betjent af en ganske ung fyr som ikke fattede en meter af, hvorfor han var der. Han løb rundt om sig selv, forstod ikke de meste simple ting vi spurgte om og glemte halvdelen.
Han tiltalte min kæreste med: hvad ønsker de frue? Hvor kommer den tale måde fra, for en knægt på 20 år.

Jeg bestilte en Seafood. Den blev serveret i et stort fad, hvor alt isen var smeltet. Skaldyr lå derfor og sejlede rundt i det smeltede vand og skaldyrene var kølet helt ned så der ingen smag var i det. Og heller ikke særligt rart at side og rode med.

Vi fik ikke leveret bestik til krabbekløerne som ikke var klargjort ordenligt så kødet kunne tages ud. Der var ingen tallerken til skaldyrerne, så jeg måtte spise direkte fra vandbassinet.

Alt vi ønskede måtte vi spørge til. Ingen tjener kom på noget tidspunkt hen og spurgte til, om vi manglede noget.

Jeg går tit ud og spiser og er ikke besværlig kunde. Men den her oplevelse var ganske enkelt en katastrofe for restauranten. Jeg fik Seafood til halv pris, da jeg bad dem fjerne maden, da den ikke var til at spise.

Med det prisniveau stedet har og det elendige mad der kom ud af det følte jeg mig helt til grin. Kommer der aldrig igen.

 

Elendigt!

Virkelig dårligt! Dårlig service. Skaldyr lå direkte på smeltet is hvilket gjorde det total iskoldt og vandet. Tjener vidste ikke hvad man servere til skaldyr så som skaldyr gaffel. Krappeklo var næsten ikke til at brække over og skalrejerne var frosne. Vi fik heller ingen tallerken til skaldyrsfadet men spiste direkte af fadet. Tabte man en pillet reje, røg den direkte ned i vandet(smeltet is) og smagte af ingenting.
Elendigt!!

 

Se min anmeldelse på tripadvisor...

 

DÅRLIG SERVICE & KOLD MAD

Vi var 4 veninder der havde set frem til en dining week middag på Nose2Tails nye restaurant. I stedet for blev vi mødt med dårlig dårlig service. Det tog 20 min før en tjener henvendt sig og tog imod bestilling af drikkevarer. Dernæste skulle vente i 45 min på at få forret ( vi ankom kl 21 - fik første ret kl 21.45), og igen 45 min på at få hovederetten serveret (nærmere kl. 22.30), her var den ene steak kold!
Tjenerne kom på intet tidspunkt og spurgte ind til os, om vi havde nok at drikke - hvilke vi ikke havde. Flere gange forsøgte vi at komme i kontakt med tjenerne, som undgik os og havde det bedre ved at stå bag baren! Bordet ved siden af (bestående af 6 mennesker) rejste sig op og gik deres vej på grund af dårlig service og alt alt alt for lang ventetid på maden!.
Da vi skulle betale for drikkevarer, fik vi igen lov til at vente i 20 min og dette på trods af en næste tom restaurant - og ved betaling fik vi ikke engang en "farvel" eller "tak for tålmodigheden" eller "på gensyn".

Jeg vil under INGEN omstændigheder anbefale Nose2Tail! De sætte IKKE pris på deres kunder!