Berlingske anmeldelse
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 20/10/16

Anmeldelse: Nabo

  • Restaurant Nabo på Christianshavn anmeldt i Berlingske. Foto: Emil Hougaard

    Restaurant Nabo på Christianshavn anmeldt i Berlingske.

    Foto: Emil Hougaard

Det kom unægtelig som lidt af en overraskelse, da Kadeau-drengene, få dage efter Eldorado fik madanmeldernes pris som Årets Bistro, lukkede deres nye verdenskøkken, endnu før det kunne fejre ét-årsdag.

Nu er lokalet i Wildersgade, som før husede Kadeau (der rykkede ind i lokalet ved siden af sidste vinter), tilbage i det nordiske hjørne med Børge Mogensen og bornholmsk gastronomi.

Se billederne: Mød Kadeau-drengenes nye Nabo her

Kokken er stadig den samme, Theis Brydegaard, og med priser på lidt over 200 kr. for en hovedret og 500 kr. for en fireretters menu befinder vi os i det øvre mellemleje.

Oksebouillon med maskulin tone

Vi gik a la carte og startede med et par glimrende snacks: En kop oksebouillon med perler af modnet oksefedt og svampepuré i bunden besad en dejlig dyb maskulin tone. Et par stænger af dehydreret rødbede med en beef jerky-agtig konsistens kom med mayo-dip rørt med tørret gær og drysset med revet oksehjerte.

Alle restauranter – selv dem i mellemklassen – serverer kaviar for tiden, og her snakker jeg ikke om den indfarvede stenbiderrogn, men om rigtig størrogn som i dag, hvor støren er fredet, opdrættes i en række lande. Her var der ifølge tjeneren tale om baeri caviar fra Bordeaux. En pæn skefuld af det sorte guld blev ledsaget af flade stegte naan-agtige kartoffelbrød og en peberrodscreme med forårsløg.

Det fedtglinsende naanbrød var virkelig lækkert, isoleret set var det et plus, at det var så hårdt stegt, at det et par steder var halvbrændt, men den kraftige smag overdøvede fuldstændig den fine rogn, og det var desværre også tilfældet med den skarpe peberrodsdip. Vi endte med at guffe den dejlige, men ikke voldsomt intense, rogn solo.

God cider og vin

Der er så mange fine numre på Nabos vinkort, at det kan være svært at vælge. Vi lagde ud med Æblerovs vilde »Sig Natur« – jeg ville aldrig have troet, at jeg skulle komme til at holde så meget af en cider.

Næste ombæring fra køkkenet var væsentligt mere vellykket, faktisk aftenens bedste: Jeg fik rå, bløde skiver af den lille tunlignende bonito, landet som bifangst i Danmark og sekunderet af løgrom, creme fraiche og en lille salat med hyldebærkapers og vinaigrette med fiskesauce, som gav en let salt og fermenteret umani smag. Virkelig lækkert, hvilket jeg også kun kan sige om min ledsagers forret bestående af blød, let røget islandsk ørred importeret af »Stenalder« Thomas Rode og garneret med gule og grønne bønner og muslingesauce samt et fint doseret drys merian, som ellers hurtigt kan blive for dominerende.

Læs også: »Legesygt, opfindsomt og overskudsagtigt - 6 stjerner«

Hovedretterne var ikke helt ligeså vellykkede. Frem for konforme valg som bøf og pighvar røg vi på et par retter med indmad, som er min store passion. Jeg fik kogt lammetunge, på en gang meget lammet og indmadsagtig i smagen, serveret i en svampebouillon med syltede løg og svampe og dækket med revet trøffel.

Min ledsager fik kalvebrisler med en creme af hårdristet blomkål, garneret med en lille salat af rå blomkål, valnødder syltede løg og sennep og dækket med blade af røde amarant spinat. En fin kombination, som desværre var saltet en kende for hårdt – ikke mindst brislerne havde fået et drys for meget.

Vinen i glasset fejlede dog ikke noget, Gamay »Une tranche fine II« fra Jean-Luc Gauthier med dejligt acetone-punch i handsken og peber i næsen – helt sikkert gæret med stilkene.

Ost og ananaskamille

Jo, der var plads til en hurtig omgang ost – rød løber og gnalling fra Arla Unika, havgus fra Thiese og så en brie de meaux med lækkert smørstegt rugbrød til og et glas herlig, herlig vin jaune-agtig jura Cuvée Pollux 2011 med flor (som fino sherry) fra Champs Divin.

Med desserterne var vi fuldt tilbage på banen igen: Jeg fik en dejlig kombination af bagte og rå blommer, hvid chokolade samt en sjov is tilsmagt med ananaskamille, en art af kamille, som rent faktisk smager af ananas. Min ledsager havde valgt en klassisk æbletrifli med kirsebærsorbet og syltet hybenrose, som er lige parfumeret nok for mig.

En aften i hyggelige omgivelser, med mad og drikke et stykke over gennemsnittet, belønner vi her på siden til et sted mellem fire og fem stjerner. Denne aften, hvor brislerne havde fået lovlig meget salt og kaviar-kombien heller ikke spillede maksimalt, holder vi os dog på de fire.

Hvad: Nabo.
Hvor: Wildersgade 10A, Kbh. K. tlf 33221002,
Hvor meget: Hovedret 175 kr., 4-retters menu 500 kr.