•  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 14/03/13

Anmeldelse: Mumbai

  • . Restaurant Mumbai Foto: Martin Sylvest Andersen. Restaurant Mumbai Foto: Martin Sylvest Andersen
  •  Restaurant Mumbai Foto: Martin Sylvest Andersen Restaurant Mumbai Foto: Martin Sylvest Andersen
  • Restaurant Mumbai Foto: Martin Sylvest AndersenRestaurant Mumbai Foto: Martin Sylvest Andersen
Der er både smæk og tjek på krydderiblandingerne på restaurant Mumbai, der imponerer med fornem balancekunst.

Der strømmer en duft af indiske krydderier gennem byen. Det sidste halve år er der åbnet hele tre indiske restauranter alene indenfor gåafstand af mit hjem.

Den senest tilkomne hedder Mumbai, og da jeg for nylig fik bogen Shantaram i gave – en delvis dokumentarisk roman, der foregår i millionbyens slum og er skrevet, så man på hver side kan fornemme duften af byens 10.000 restauranter – så var der ikke længere nogen vej udenom et besøg på Vigerslev Alle i Valby, hvor Mumbai er rykket ind i de lokaler, der før rummede den amerikanske Dee Diner.

Første indtryk er lovende. Her er ikke noget af det romantiserende turisthalløj, der ofte kendetegner etniske restauranter i Danmark, men derimod en tidssvarende stram indretning med skakternede gulvfliser, Discoco-designpendler i sort og guld samt moderne malerier helt i stil med, hvad du finder i indiske storbyer i dag.

Samme usentimentale tilgang finder man på menukortet, der er delt op i hhv. forretter, kylling (alle 109 kr.), lam (119 kr.), tandoori- (105-159 kr.) og vegetarretter (99 kr.). Der er også en buffet, hvor man formedelst 129 kr. kan betjene sig selv, men vi foretrak a la carten.

Vi lagde på asiatisk vis ud med at bestille et større udvalg af snacks – onion bhaji, poppadums og bhel puri. Onion bhaji er dybstegte løgringe vendt i spidskommenkrydret kikærtemel, og Mumbais (serveret med en grøn chili-dip) er blandt de bedre, jeg har fået.

De store knækbrødslignende poppadums, lavet på linsemel, var sprøde og uden det glinsende lag af olie fra tilberedningen, som ellers er en trofast følgesvend mange andre steder, og så var den medfølgende chutney hjemmelavet på perfekt modnet mango.

Og endelig kom bhel purien – et autentisk pust fra Mumbais strande og gadekøkkener, hvor denne snack er opfundet: puffede ris blandet med ristede sev-»nudler« af kikærtemel og alskens ristede grønsagschips vendt i et sursødt mix af lime, sirup og chili og med en tamarind-dip som dyppelse.

Et fuldstændigt lydefrit snack-attack med kun én anmærkning: den medfølgende mango lassi (35 kr.) var alt for smoothiesød og savnede yoghurtens syrnethed, som ellers er så svalende, når man sidder i Mumbaiheden og venter på den første friske brise ind fra Det indiske Ocean kl. 16.

Til vores vegetar-»sæt« bestilte vi hver vores indiske Cobra-øl (39 kr.), og det var godt. Især fordi de små stegte bhindi-okra trods deres sprøde og saftige konsistens også havde fået lige lovlig meget med saltbøssen i deres masala-krydderiblanding (med bl.a. chili, gurkemeje, spidskommen og meget mere).

Til gengæld sad vores baingan bharta -–grillede, pillede og siden mosede auberginer i løg- og tomatsauce – lige i krydderiskabet (med bl.a. ingefær, hvidløg og koriander), især sammen med vores tilkøb af et letkrydret naan-brød, fyldt med hytteost og bagt ved at klaske det op på indersiden af den kubeformede tandoor-ovn.

Den kulfyrede tandoor-ovn var også i brug ved vores ene »hovedret«. En halv kylling med adskilte lår og vinger var perfekt marineret i chili, lime, yoghurt og en god garam masala-krydderiblanding, inden den var ristet over åben ild på den glohede støbejernstallerken, som den sydende blev serveret på.

Resultatet var forrygende: velsmagende, mørt og uden sammenligning den saftigste tandoorikylling, jeg har fået herhjemme, hvor det modsatte oftest er tilfældet.

De to vegetarretter med Punjabirødder havde antydet køkkenchefens nordindiske herkomst, og Kashmirretten rogan josh beviste det. Herligt møre stykker af lammebov serveret i en cremet sauce med smag af kardemomme, kanel, hvidløg og spidskommen.

Og så svømmede den ikke i ghee (klaret smør), men var perfekt doseret uden at drukne smagsløgene i fedme, og den delikate balanceakt holdt måltidet igennem, hvilket igen vidner om kokkens dygtighed og erfaring.

På dette tidspunkt var vi langt over mæthedsgrænsen, men syntes lige vi skyldte Mumbai at slutte på ordentlig vis og delte derfor en kulfi-is med litchi-frugter. Kulfi er ikke min favorit med sin grynede konsistens, lavet på indkogt kondenseret mælk med sukker og kardemomme og siden lynfrosset, men lichierne virkede friske uden dåsefrugtens lidt laskede konsistens.

Mumbai drives af en familie fra Valby (oprindelig sikher fra Amritsar), hvis overhoved i årtier med adresse lige rundt om hjørnet fra Vigerslev Allé har importeret krydderier fra Indien.

Fortroligheden med krydderier gennemstrømmer maden på Mumbai, der tro mod sin oprindelse holder en ualmindelig fin balance og nuancerer smagen ikke mindst i de mange saucer, der er det indiske køkkens byggesten.

Betjeningen lider sine steder under en nærmest sydindisk logistik(!), men der udvises fleksibilitet, og fejl rettes med et smil. Sammen med sympatiske priser, et meget højt bundniveau og et par retter, der ikke er smagt bedre herhjemme længe,  så sniger vi os op på de fire stjerner.

Hvad: Restaurant Mumbai
Hvor: Vigerslev Allé 124, 2500 Valby, tlf. 33 55 11 77
Hvor meget: Billigste vin 169 kr. Hovedretter fra 99 kr.

Skriv en kommentar

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.

Kommentarer

Anmeldelse: Mumbai - Restaurant og café | AOK

Hello there! This article couldn't be written much better! Reading through this article reminds me of
my previous roommate! He always kept talking about this.
I most certainly will send this information to him.
Pretty sure he will have a very good read. I appreciate you for sharing!

Here is my website: [url=http://www.amazon.com/gp/product/B00GAC1D2G/ref=as_li_tl?ie=UTF8&camp=1789&creative=390957&creativeASIN=B00GAC1D2G&linkCode=as2&tag=gopro08-20&linkId=N67SJ5SA6FZKXBMG]BUY PlayStation Store Gift
Card AT AMAZON HERE[/url]

 

fantastisk oplevelse

fantastisk oplevelse ubeskrivelig god og vel til beredt mad dejige rolige omgivelser og smuk ud smykket. Fantastisk søde og velinformeret personale. Selv på en sen Onsdag er alt bare i tip top. Kan klart anbefales.

 

fantastisk oplevelse

fantastisk oplevelse ubeskrivelig god og vel til beredt mad dejige rolige omgivelser og smuk ud smykket. Fantastisk søde og velinformeret personale. Selv på en sen Onsdag er alt bare i tip top. Kan klart anbefales.

 

fantastisk oplevelse

fantastisk oplevelse ubeskrivelig god og vel til beredt mad dejige rolige omgivelser og smuk ud smykket. Fantastisk søde og velinformeret personale. Selv på en sen Onsdag er alt bare i tip top. Kan klart anbefales.