Berlingske anmeldelse
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 27/11/15

Anmeldelse: Møller Snaps & Smørrebrød

  • Højt belagt i Tolbodgade. Foto: Erik Refner Foto: Ikke oplystHøjt belagt i Tolbodgade. Foto: Erik Refner
Med 60 hjemmelavede snapse og højtbelagt innovation på luksusråvarer lægger Møller sig fra start i toppen af den københavnske smørrebrødsliga.

Toldbodgade rundt om hjørnet fra Nyhavn er ved at udvikle sig til en rigtig smørrebrøds-strasse. Det kan derfor virke en kende overmodigt, når Møller Kaffe & Køkken nu udvider sit i forvejen prisbelønnede heldagsmorgenmadssted på Nørrebrogade med Møller Snaps & Smørrebrød i netop Toldbodgade, men her er et tilsyneladende umætteligt publikum til det højtbelagte. Vi banede os vej gennem Nyhavns horder af sultne og ’spritsugna’ svenskere ved at råbe det udødelige Total Petroleum-motto »Nøgen mod Norge«, og nåede sikkert indenfor i Snaps & Smørrebrøds to nyrenoverede etager, der med vægge i lys almuegrøn og stiliserede dyretrofæer fremstår klassisk gammeldags på en moderne måde.

Nøjagtig samme varedeklaration kunne bruges om Møllers smørrebrød. Andreas Møller har en fortid som køkkenchef på bl.a. Kanalen og Almanak og den legesyge, men ned i mindste detalje kvalitetsbevidste omgang med topråvarer var tydelig fra første bid. I vores tilfælde fiskefilet, der i stedet for paneringspansret fisk af underlødig kvalitet var lavet på ryg af vesterhavstorsk, hvis glasklare kød under den tynde og sprøde stegeskorpe faldt fra hinanden i delikate flager.

Se også billederne: Hop ombord i byens nye vilde smørrebrød

Fileten blev serveret på godt rugbrød med en rørt mayo med blomkål og citrussyrlig jungleagurk, og var toppet af østersurt. Min medspiser fik røget makrel på et leje af friskost, fornemt balanceret i smagen, med topping af grillet skoleagurk, radiser og æggeblomme. Makrelmadens friske karakter blev yderligere løftet af kørvel, der ligesom Møllers grønsager stammer fra Catja Lüth Kirkegaards økologiske gartneri Spireriget i Smørumovre. Hun er også storleverandør til kælder-’apotekets’ over tres glasbeholdere med hjemmebryggede snapse, som Andreas Møller gør en ære i at kunne matche individuelt op mod sit smørrebrød. Vi lagde dog forsigtigt ud med en snaps, trukket to en halv måned på Catjas krondild, som med lidt kommenkrydring gik perfekt til fiskemadderne.

Hvad drikker Møller? Øller! Fra Bryghuset Møn, hvis ølsortiment udgør hele kortet. I vores tilfælde en humlet Liselund IPA, der ledsagede vores vegetarmadder (Andreas Møller er udlært hos grønsagsmesteren Erwin Lauterbach og det mærkes). Til mig en utraditionel, men øjeblikkelig nyklassiker i form af langtidsbagt og salt selleri, vendt i røget olie og skåret i ultratynde flager med biddet i behold.

Serveret med grøn mayo, en jungle af urter og hjemmedyrkede tomater fra Catja (rød torpedo og gul yellow submarine), var det nærmest en tomatmad, der imponerede med sin lette friskhed. Hej, hvor det svingede! Helt så heldig var medspiseren ikke med sin kartoffelmad på små æggeblommekartofler fra Lammefjorden, fedtegrever stegt i eget fedt, østersmayo og kartoffelchips drysset med sortpulver af fermenteret hvidløg, for hér savnedes noget syrligt/bittert til at karaktersætte kartoflens fade sødme.

Kød på bordet kom der nu, og vi endte, efter at have forkastet en fennikelsnaps med lakridsrod (og en lidt for voldsom smag af hostesaft), med en koriandersnaps. Den hyggede sig gevaldigt med min tatar på kalveinderlår, der med røget mayo, stegte kantareller, fermenteret tyttebær samt sprødt crunch fra dehydrerede og siden puffede svampe gik helt til tops på umami-skalaen. En superb anretning, som medspiseren fulgte op med roastbeef på lynstegt og siden kogt ribeye af uruguyansk okse, der serveredes med ultratynde skiver af friteret løg samt en remoulade forstærket af sennep, ramsløgskapers, lynsyltede løg, den bidske madagaskarpeber og de små, ovale jungleagurker. Kødet smagte fantastisk, men vi kunne begge mærke en lidt hengemt note i remo’en. Mistanken rettede sig især mod den grønne madagaskarpeber, der med alderen godt kan få en lidt muggen tone.

Se også: Billedserie: Ny restaurant er ren Anarki

Øl ér, som det hedder i den gamle sang, gud, så vi skålede for Jan Monrad i anledning af den store komikers alt for tidlige bortgang fra Pladderballe, Ubehage, området syd for Køge og andre bæltesteder. Og selv om vi faktisk var ved at være mætte, så ihukom vi den i øvrigt madglade mestersjofelists vise ord i sangen »Vi tykke kan også være bange, for at tiderne igen skal blive trange…« og huskede at bestille dessert. Til mig en æblemos med krystalliseret hvid chokolade, dehydrerede æblechips og is lavet på den ensilagefri hømælk.

Medspiseren fik en meget frisk havtornis med ’rystetorn’, friskost og honning samt mørk chokolade, der var blevet gjort ekstra syrlig ved at blive tempereret. Slut på en overbevisende opdatering af smørrebrødet med bl.a fermenteret hvidløg, dehydrerede svampe, hømælk og havtorn, hvis nynordiske toner i hr. Møllers kyndige hænder i den grad klæder klassikerne. Det ér, som salig Mogens ville have sagt, eddermame vildt. Det er priserne også – fra 98 til 128 kr. – men kvaliteten som sagt også derefter. Vi er flere steder oppe at snuse til de fem stjerner, men ender på fire store og flotte af slagsen.

Skål, kammerat!

Hvad: Møller Snaps & Smørrebrød
Hvor: Toldbodgade 5, København K, tlf. 31 50 50 75
Hvor meget: Øl fra 48 kr. Smørrebrød fra 98 kr.

Skriv en kommentar

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.

Kommentarer

amazon free gift card

you can gift someone something special at reasonable price with the help of amazon gift codes http://freeamzcodes.com click here

 

vivavideodownloadr

awesome and has been featured many times, ranked as No.1 free video editor https://vivavideodownloadr.com receive the rewards. Viva Video recording no cost great.

 

hi

 

http://www.ucbrowserforpcc.com

good post

 

Media has really changed now.

I don't really think the media has changed drastically, but what ever the change the media has, it all because of the excitment people generate!
Thanks for the share. DO you know you can root your Android wireless using Towelroot.com

 

Media has really changed now.

Medspiseren fik en meget frisk havtornis med ’rystetorn’, friskost og honning samt mørk chokolade, der var blevet gjort ekstra syrlig ved at blive tempereret. Slut på en overbevisende opdatering af smørrebrødet med bl.a fermenteret hvidløg, dehydrerede svampe, hømælk og havtorn, hvis nynordiske toner i hr. https://www.clashofclanspcdownloadfree.com/ kyndige hænder i den grad klæder klassikerne. Det ér, som salig Mogens ville have sagt, eddermame vildt. Det er priserne også – fra 98 til 128 kr. – men kvaliteten som sagt også derefter. Vi er flere steder oppe at snuse til de fem stjerner, men ender på fire store og flotte af slagsen.

 

Media has really changed now.

Nøjagtig samme varedeklaration kunne bruges om Møllers smørrebrød. Andreas Møller har en fortid som køkkenchef på bl.a. Kanalen og Almanak og den legesyge, men ned i mindste detalje kvalitetsbevidste omgang med topråvarer var tydelig fra første bid. I vores tilfælde fiskefilet, der i stedet for https://www.shareitdownloadforpc.com/ paneringspansret fisk af underlødig kvalitet var lavet på ryg af vesterhavstorsk, hvis glasklare kød under den tynde og sprøde stegeskorpe faldt fra hinanden i delikate flager.

 

Best article on the planet.

Medspiseren fik en meget frisk havtornis med ’rystetorn’, friskost og honning samt mørk chokolade, der var blevet gjort ekstra syrlig ved at blive tempereret. Slut på en overbevisende opdatering af smørrebrødet med bl.a fermenteret hvidløg, dehydrerede svampe, hømælk og havtorn, hvis nynordiske toner i hr. https://www.imofreedownloadforpc.com/ kyndige hænder i den grad klæder klassikerne. Det ér, som salig Mogens ville have sagt, eddermame vildt. Det er priserne også – fra 98 til 128 kr. – men kvaliteten som sagt også derefter. Vi er flere steder oppe at snuse til de fem stjerner, men ender på fire store og flotte af slagsen.

 

Best article on the planet.

good Snap Chatters being a little restrained by the current alternatives. https://www.mortalkombat3.com/ If you're different with Snapchat's collection of stickers, nice.

 

CHRISTMAS

WHAT A BEST PRACTICE BRO THANKS ADMIN.

http://www.christmaswishesimagesquotes.com/ christmas 2016 image

 

happy new year

nice post thanks for sharing this admin.

http://www.ihappynewyear2017messages.com/ happy new year messages 2017

 

xender app

what a information thanks for sharing this admin.
http://www.xenderforpcfreedownload.com/

 

xender app

what the best information thanks for sharing this.
http://www.bigolivepcdownload.com/ bigo live pc

 

MovieStarPlanet

Get unlimited cheat codes for moviestarplanet just join now and get free star coins ...hurry up
If you want moviestarplanethacks then this is your chance..join now to get it free

 

snapchat download

great app to learn about social media

http://www.snapchatforpccdownload.com/
try to download this app.

 

livelymusically

good slow motion, time lapse, reverse, other “time machine” effects. https://livelymusically.com You can examine out download and bracket direction nice.

 

snapchat

good in that case the internet software will become operating at your end. https://snapchatonlineloginz.com it likewise provides you the possibility to who noticed your history nice.

 

snapchatupdate

good Snapchatters being a little restrained by the current alternatives. http://snapchatupdate.com If you’re different with Snapchat’s collection of stickers, nice.

 

vidmate

good but the challenge with the software is certainly that you might played out with low screen, https://vidmatedownloadapp.com You can possibly download Cricket streaks from Starsports, ICC-Cricket, ESPNcricinfo, etc. nice.

 

Shareit

good It will discover the gadgets with same program in the array and enable them to couple. https://shareitdownloadapp.com It does not want any line or internet interconnection to come to be built, SHAREit for PC nice.