Berlingske anmeldelse
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 03/11/16

Anmeldelse: Mastro

 

 

Aktuelle begivenheder:

  • Madanmeldelse af restauranten Mastro Foto: Malene Anthony NielsenMadanmeldelse af restauranten Mastro Foto: Malene Anthony Nielsen
  • Madanmeldelse af restauranten Mastro Foto: Malene Anthony NielsenMadanmeldelse af restauranten Mastro Foto: Malene Anthony Nielsen
  • Madanmeldelse af restauranten Mastro Foto: Malene Anthony NielsenMadanmeldelse af restauranten Mastro Foto: Malene Anthony Nielsen
  • Madanmeldelse af restauranten Mastro Foto: Malene Anthony NielsenMadanmeldelse af restauranten Mastro Foto: Malene Anthony Nielsen
  • Madanmeldelse af restauranten Mastro Foto: Malene Anthony NielsenMadanmeldelse af restauranten Mastro Foto: Malene Anthony Nielsen
  • Madanmeldelse af restauranten Mastro Foto: Malene Anthony NielsenMadanmeldelse af restauranten Mastro Foto: Malene Anthony Nielsen
  • Madanmeldelse af restauranten Mastro Foto: Malene Anthony NielsenMadanmeldelse af restauranten Mastro Foto: Malene Anthony Nielsen
  • Madanmeldelse af restauranten Mastro Foto: Malene Anthony NielsenMadanmeldelse af restauranten Mastro Foto: Malene Anthony Nielsen
  • Madanmeldelse af restauranten Mastro Foto: Malene Anthony NielsenMadanmeldelse af restauranten Mastro Foto: Malene Anthony Nielsen
  • Madanmeldelse af restauranten Mastro Foto: Malene Anthony NielsenMadanmeldelse af restauranten Mastro Foto: Malene Anthony Nielsen
Den italienske deli, Mastro, i Hellerup laver sin pasta fra grunden og serverer den med bl.a. græsk naturvin.

De fleste, som har deres gang i Hellerup, kender værtshuset Sankt Peder, der gennem en menneskealder har været et reservat i reservatet, hvor man kan nyde et stykke smørrebrød og lidt tobak, som i gode gamle dage. Hvad de færreste endnu har opdaget er, at der overfor dette klassiske vandingshul, gemt bag en facade med kulørte lamper, befinder en god lille italiensk biks ved navn Mastro.

Madanmeldelse af restauranten Mastro Foto: Malene Anthony Nielsen

Bag navnet står den liguriske kok Vincenzo Mastruzzo, som har arbejdet på stort set alle byens gode italienere inklusive Era Ora og 2900-naboen Alto Palato, og hans norske kone Anna Kristina Skaar Olsen, som på glimrende vis forestår serveringen.

Selv kalder de to stedet »pasteria, deli og bar«. Omdrejningspunket er således pastaen, som Vincenzo daglig laver i hånden af forskellige meltyper og som man kan købe rå og koge derhjemme, eller vælge at spise på stedet, som vi gjorde det. Ud over pastaretterne indeholder kortet også en håndfuld anti pasti, to skiftende hovedretter og to desserter, så man kan sagtens få en hel aften til at gå.

Dyre vine og Hellerup-priser

Mest bemærkelsesværdigt er vinkortet, som på de fleste andre italienske restauranter er temmelig konservativt og udelukkende baseret på flasker fra støvlelandet. Her kan imidlertid vælge mellem flere gode champagner (fra Champagne) og naturvin fra bl.a. Tjekkiet og Grækenland. Er man til mere klassisk italiensk vin kan man såmænd også nuppe en flaske af Angelo Gaja’s Sori San Lorenzo 1997, som står til 5.000 kr. flasken.

Vi startede med et glas champagne fra en af mine yndlingsproducenter, Bênoit Marguet, en blanc de noirs med masser af smag og dybde, som vi var godt tilfredse med at kunne købe for kun 110,- kr. per glas. Madpriserne synes derimod tilpasset 2900-standarder, hvilket vil sige at de ligger 10-15% over priserne tilsvarende steder inde i byen.

En kurv med sprødt sardnisk fladbrød ankom til bordet og jeg fik min forret, en salat af puntarelle, en let bitter mælkebøttelignende plante, som er det helt store nummer i bl.a. Rom. Puntarelle pares ofte med ansjoser, således også her, hvor fyldet i øvrigt bestod af gode oliven, tørrede tomater og chili. En skarp og enkelt servering, som vel også var fuldt betalt til 120 kr..

Madanmeldelse af restauranten Mastro Foto: Malene Anthony Nielsen

Min ledsager fik grillet polpo, ottearmet blæksprutte, serveret på et leje af kikærtecreme og grillede marinerede grønstager, bl.a. løg og tomat. I glasset havde vi 2014 Bizzarro fra Cascina Val del Prete i Roero, den første vin jeg har smagt på arneis-druen med maceration (orange vin) - heldigvis passede den godt til den robuste blæksprutteret.

Håndlavet pasta

En af dagens specials på pastasiden var tynde linguine farvet med blæksprutteblæk og serveret i en lerpotte med hjertemuslinger, chili og hvidløg. Den veleksekverede klassiker blev ledsaget et glas meget naturlig og udfordrende bianco testalonga fra kokkens hjemegn, Ligurien.

Der er en del håndværk i ravioli, så det jeg valgte jeg - med fyld af brasato, braiseret kød, skarpt og klassisk serveret med salviesmør og parmesan. I glasset græsk orange vin på roditis druen fra Tatsis.

Til hovedret fik vi henholdsvis en gang tagliata – skiveskåret bøf – serveret med nogle af de karl johan’er, vi havde set ligge i montren under disken og saftige havtaskekoteletter med bl.a. tomat og oliven.

Desserterne var små og ganske enkle, men ikke desto mindre velsmagende. Pana cotta’en var rørt med lakrids og helt anderledes cremet i konsistensen end de bævrende, buddingeagtige versioner af denne klassiker, man normalt bliver præsenteret for, og tiramisuen var også fin.

Sådan en aften med sjove vinoplevelser og italiensk no nonsense-køkken baseret på lødige råvarer takserer vi her på siden til fire stjerner.

Hvad: Mastro
Hvor: Sankt Peders Vej 1, Hellerup, tlf 32 201528
Hvor meget: Priser: Hovedret 195,- Vin 285 kr.

 

Javascript is required to view this map.
Kort

AOK Tjenester