Berlingske anmeldelse
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 04/01/16

Anmeldelse: Kadeau

Oprettet af Søren Frank, sof@berlingske.dk, Berlingske

 

 

Aktuelle begivenheder:

  • Foto: Marie Louise Munkegaard
Kadeau er rykket ind i nye lækre, japansk inspirerede rammer på Christianshavn og har tillige opdateret køkkenet til mesterklassen.

Det er unægtelig sket noget, siden jeg første gang besøgte Kadeau i den gamle iskagebodega på stranden i Pedersker for fem år siden. I dag er de tre udkantsdanskere Nicolai Nørregaard, Rasmus Kofoed og Magnus Høegh Kofoed endt i, hvad der efter min mening er byens lækreste interiør p.t.

Der er noget tempelagtigt over det nye Kadeau, som er helt lukket ud til gaden, kun en lille plade under ringeklokken afslører, at det er her, vi skal spise. Indendørs føler man sig hensat til en luksus- ryokan (japansk kro) bygget op omkring en lille, meget japansk gårdhave, som kan se gennem de store sprossede vinduer fra hele restauranten.

Det åbne køkken er bygget op i lyst træ, centreret omkring et ildsted, som kokkene anvender flittigt. Belysningen ligger milevidt fra det isnende hårde industrielle lys, man normalt ser i restaurationskøkkener. Her er lyset blødt, og ligesom akustikken behagelig, hvilket gør, at man slapper af og føler, at man er på besøg i et privat hjem.

Se også: Kom med indenfor på det nye Kadeau her

Hvad angår spisningen, er der ingen vej uden om at lægge ryg til en gang »Bornholmerbank« i form af 20 serveringer til 1.600 kr. Vi valgte også den ledsagende vinmenu til 1.400 kr. Hvor Kadeau tidligere startede med ti småsnacks før de egentlige retter, kører man nu lige på med retter, som til gengæld er små. Vi talte 21, hvoraf de tre sidste var en slags petitfour.

Det siger således sig selv, at vi ikke har plads til at beskrive dem alle, så her følger højdepunkterne:

Vi startede i sofaloungen med en rent vegansk te af forskellige tørrede urter, løgkarse og rødgran, som havde så meget umami, at det næsten føltes som at drikke en hønsebouillon. Aftenens gennemgående tema var således slået an: Det handler om gennem især forskellige fermenteringer at skabe så meget dybde og umami-fylde i en ret, at den opleves lige så tilfredsstillende, som var den af kød, selv om den ikke er det.

Servering nr. tre bestod af et foldet kålblad fra Kadeau-drengenes kolonihave på Bornholm med fyld af grillet limfjordsøsters og gæret ærtesaft. Kombinationen af kål og østers er set før, men for pokker, hvor smagte det godt. Og selvfølgelig var der chablis i glasset, i dette tilfælde den runde »l’Humeur du Temps« fra de Moor.

Se også: Her er 2015's største restaurantåbninger

Ret nr. syv var en anden af mine favoritter. Visne, men hele blade af havesyre var lagt sammen som en sandwich med kartofler, røget sild og løvstikke. Jeg var også vild med et par dehydrerede gule beder, som man dyppede i en skøn dip blendet af grillet blåmusling og spinat.

Aftenens allerbedste ret i min mund var dog en umamibombe baseret på syltet græskar fra kolonihaven: En lille firkant græskar var blevet grillet på ildstedet og belagt med grillede hvidløgsskud og solsikkekerner stegt i ostefedt (fedt som har trukket med gammel ost). Derefter pakket ind i »græskarlæder« (lavet af de blendede rester af græskarret), garneret med en sauce af brunet smør, ostefedt og hjemmelavet garum (fiskesauce) af fermenterede makrelindvolde og til sidst overrevet med forkullet hvidløg. Det lyder måske kompliceret, men den lille himmerigsmundfuld var i realiteten uendelig let at spise.

Med den 14. servering nåede vi noget, der lignede en hovedret: En skive grisebryst havde ligget og hygget sig i ildstedet hele dagen og var derefter drysset med saltede blomsterknopper, fermenteret hvidløg og solbær. Ren yummi!

Vinmatchene var generelt gode aftenen igennem, selv om de fleste af vinene måtte ledsage flere forskellige retter. F.eks. havde man sat den valnøddesmagende Fidele champagne fra Vouette et Sorbée til at ledsage en tatar af valnødder, jomfruhummer, tang og kammuslingerogn.

Se også: Kadeaus lillebror serverer guld for fattigrøve

Bortset fra en skefuld bulgarsk kaviar, som blev serveret med rød oxalis og en sauce af gærede asparges, var råvarerne aftenen igennem hentet på Bornholm og omegn.

Det er tydeligt, at Kadeau med flytningen ikke bare har opgraderet interiøret, men også køkkenet. Det virker, som om man har sat fuldt blus på for at komme op i den eksklusive klub af restauranter med to michelinstjerner. Umiddelbart har jeg svært ved at se, hvorfor det ikke skulle kunne lade sig gøre, eftersom jeg ikke har spist et bedre måltid end dette i 2015.

Hvad: Kadeau
Hvor: Wildersgade 10B, Kbh. K tlf. 33 25 22 23
Hvor meget: 20 retter 1.600 kr., 1 fl. vin fra 450kr., vinmenu 1.400 kr.

Skriv en kommentar

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.

Kommentarer

Vidmate

good After finish of Bluestacks assembly, type Vidmate in the emulator search function. https://vidmatedownloadapps.com/vidmate-video-downloader-pc-android/ Yahoo Take up Retail outlet and have fun with seeing and nice.

 

Foto: Ikke oplyst

Oplev forestillingen “Jubiiilæum”, der hylder Marionet Teatrets 50 år med et stort brag af trylleri, drømme, glitter, konfetti, balloner, sæbebobler, elefanter, giraffer og grise. Alle er velkomne, og det er gratis. I kan godt begynde at glæde jer!

Jubiiilæumsforestilling - Marionet Teatret fejrer 50 år!

Byliv | 04/11/13

Vind med AOK

AOK har altid masser af spændende konkurrencer med fede præmier.
Foto: Torkil Adsersen
Byliv | 04/11/13

Guides til København

Få inspiration til en aften, en dag eller en weekend i København. Vi har samlet vores guides her.

AOK Tjenester