Berlingske anmeldelse
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 01/06/17

Anmeldelse: Bistro Central

 

 

Aktuelle begivenheder:

  • Pighvaren var rå og kold.  Foto: Mads Joakim Rimer Rasmussen

    Pighvaren var rå og kold.

    Foto: Mads Joakim Rimer Rasmussen
Pighvarren var rå og bøffen gennemstegt på Bistro Central, som i det hele taget lykkedes med meget lidt.

»Kan det overhovedet gå galt?« spurgte min søn, mens vi sad og analyserede Bistro Centrals menukort, som hovedsagelig er baseret på enkle tilberedninger af bøffer og røde skaldyr.

Jeg svarede, at jo, det ser ud, som om restauratøren Torben Olsen - efter at have to lukket restauranter indenfor to år, på hjørnet af Ny Østergade og Sværtegade, hvor i sin tid Café Ze Ze havde til huse - spiller de sikre kort nu.

Men det kan sagtens gå galt, når man kører på det enkle, eftersom det kræver super råvarer og ikke mindst skarp tilberedning.

Kortet på Bistro Central indledes med en sektion med snacks, som i realiteten er små forretter. Vi fik bl.a. to hvide asparges i en servering af brunet smør og let harske hasselnødder, som desværre savnede både syre, kant og karakter – måske kunne lidt citronsaft eller parmesan have gjort noget.

En portion friterede blæksprutter, som smagte af hen ad pap, var bestemt heller ikke noget at skrive hjem om – ikke mindst fordi den ledsagende pebermayo totalt savnede syre, kant og karakter.

Eneste passable servering i første heat var således den klassiske kombination af plukket krabbekød garneret med avocadocreme og tørrede tomater.

I glasset havde vi en helt straight chablis fra Garnier, (95 kr.), som gjorde sit job også til næste runde, der bestod af henholdsvis en halv hummer og tre jomfruhummere. Begge dele var tilberedt ganske lidt, hvilket vil sige, at de næsten var halvrå. Jeg havde nok selv givet dem en anelse mere, men det gik an.

Desværre savnede vi igen karakter i smagen, og de ledsagede citroner var grillede, hvilket betød, at syren var feset af. Hummeren havde fået en smule kryddersmør, men jomfruhummerne var ganske ferske – salt, peber, hvidløg og persille ville have gjort underværker.

Desværre gik det ikke bedre med hovedretterne. Jeg bad om at få min ribeye fra Uruguay stegt medium rare, men den ankom et sted mellem medium og well done. Og da kødet i sig selv også var kedeligt – hverken videre mørt, saftig eller smagfuldt – må vi erklære bøfeksamen dumpet.

Tilbehøret var derimod ok: Bearnaisen passabel, fritterne og den grønne salat ligeså, mens rødvinssaucen måske var måltidets bedste detalje.

Lidt for rå fisk

Desværre var der også dumpekarakter til fisken, som ellers var det måske højeste stykke pighvar stegt på benet, som jeg nogensinde har set herhjemme.

Problemet var, at fisken langtfra havde fået nok, den var faktisk ikke bare rå og hård, men også iskold inde omkring benet. Det er aldrig sket før, at vi har levnet halvdelen af et stykke pighvar.

Vinen i glasset var en gammel kending, Morgon fra Marcel Lapierre (595 kr.) – som altid er god, men desværre for ung, et år mere på flaske havde gjort underværker.

Når jeg gennem tiden har været ude at teste restauranter med mine sønner, har målestokken altid været, om maden er bedre, end farmand kunne have lavet den derhjemme eller ej.

Her må vi desværre konkludere, at jeg kunne have lavet hver og én af retterne bedre. Fejltilberedninger på linje som pighvarren og bøffen denne aften husker jeg ikke have begået i mit voksne liv.

Så jo, det kan sagtens gå galt, selv om man går basic.

Hvad: Bistro Central
Hvor: Ny Østergade 20, Kbh. K tlf 70 20 30 89
Hvor meget: Priser fra - Hovedret med tilbehør: 155 kr., vin 245 kr.

Skriv en kommentar

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.

Kommentarer

Problemet var

Problemet var, at fisken langtfra havde fået nok, den var faktisk ikke bare rå og hård, men også iskold inde omkring benet. Det er aldrig sket før, at vi har levnet halvdelen af et stykke pighvar.
hotmail login, hotmail sign up, clicker heroes

 

Thanks

Thanks for sharing your experience at Bistro Central. Maybe I will come here when I have the opportunity,
mario great adventure 6

 

Irrelevant anmeldelse

Det har ingen relevans overhovedet, om anmelderen kunne lave retterne bedre selv. Det fortæller intet om maden. Jeg tror gerne at maden var dårlig, men denne anmeldelse er mindst lige så dårlig. Spild af penge at sende denne anmelder ud for at anmelde.