Kosmopolitisk
Middag
Frederiksberg er kendt som en rimelig ordentlig og til tider konservativ bydel, hvor træerne er klippet nydeligt, så damerne kan lufte pudlerne under dem, og (den klassiske) musik stopper kl. 22.00, som der står i vedtægterne.
Torsdag d. 19. november blev der rusket lidt op i det pæne ydre, da restaurant Anarki bankede dørene op på Vodroffsvej 47, lige bag Sankt Jørgens Sø.
Læs også: Her er 10 nye restauranter du SKAL kende
Anarki er en bistro med spisebar, højborde og plads til små 50 personer og kommer helt naturligt til at have meget fokus på vin.
Bag restauranten står nemlig Christian Thorsholt Jacobsen, som er dobbelt danmarksmester samt nordisk mester for sommelierer. Han fik desuden en fjerdeplads ved det europæiske mesterskab i fjor.
Billedserie: Kom ind på Anarki her
Han har de seneste 5½ år arbejdet for MASH-koncernen, hvor han har åbnet og drevet deres kæmpe restaurant i London, såvel som den i Hamborg. Derudover har han det seneste år fungeret som restaurantchef og sommelier på netop Le Sommelier.
Se billederne: Københavnerne gik på opdagelse i Kulturnatten
Rune Sauer står i det anarkistiske køkken. Han er udlært kok og tjener fra formel B og er også selv en dygtig sommelier, bl.a. med en andenplads og en tredjeplads på cv’et til de danske mesterskaber.
De seneste par år har han stået i køkkenet på Mêlée på Martensens Alle.
Mêlée blev i sin tid startet af Jens Vestergård og Dan Rauhe, inden Jens pakkede gryderne og tog på landet og Rasmus Oubæk overtog butikken. Oubæk er siden blevet købt ud igen, så nu fortsætter Dan Rauhe Mêlée og sørger for, at det kører videre i vanlig sikker stil, ligesom Simon Madsen fortsætter som køkkenchef på Mêlée og restauranten altså kommer til at fungere som en slags søsterrestaurant for den nye Anarki.
Læs også: Bearnaisekongen overtager Casper Christensens gamle restaurant
Men hvor Mêlée er ekstremt frankofil, vil Anarki - selvfølgelig - ikke følge nogen som helst regler.
'Vi bevæger os rundt i hele verden og lade os influere og inspirere uanfægtet hvilket køkken/tradition noget stammer fra,' fortæller Christian Thorsholt Jacobsen og fortsætter:
'Vi laver masser af indmad, for det kan vi rigtigt godt lide! Og vi vil lave family-style dining, med gryder og pander på bordet til at dele fra. Der bliver masser af tapas elementer samt kroketter solgt stykvis og syditaliensk mad med rå fisk og norditaliensk mad med supper og ragouter.'
Billedserie: Mød Anarki her
Anarki har en mamastyle delemenu med 5 serveringer for omkring 375 kr., og der er også a la carte del med 10-12 forskellige retter fra 60 kr. for snacks til et par hundrede kroner for de større hovedretter, som kan nydes ved de mørke træborde uden dug.
'Vinen bliver ligesom maden enormt udogmatisk, men ikke desto mindre hamrende seriøst. Jeg tør godt love, at det bliver en vinprofil, som København ikke har set før - fri for dogmer og begrænsninger, men fuldstændig med på, hvad der rører sig, klassisk såvel som nyt/moderne og fra hele verden. Det bliver i ligeså høj grad et sted man drikker vin, som et sted man spiser sig mæt,' slutter han.
Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.
Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.
Modtag vores faste nyhedsbrev med guides til ugens bedste oplevelser og sidste nyt fra byen. Vi sender det til dig, når en ny uge skydes i gang, og når weekenden nærmer sig.
Tilmeld dig vores breaking-nyhedsbrev og få de vigtigste og største nyheder fra København direkte i indbakken.