Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 17/11/10

Amerikansk madskribent udnævner Relæ-kok som blandt Europas 10 bedste unge kokke

  • Christian Puglisi fotograferet i marts 2010. Foto: Jeppe Bøje NielsenChristian Puglisi fotograferet i marts 2010. Foto: Jeppe Bøje Nielsen
USAs 2. største avis har placeret Relæ-kokken Christian F. Puglisi, som er tidligere souschef på Noma, i toppen af Europas unge kokke.

Relæ-kokken Christian F. Puglisi er kåret som en af de 10 mest lovende unge kokke i Europa af madskribenten Bruce Palling, som skriver om mad og restauranter for den amerikanske business-avis The Wall Street Journal, som er USA's 2. største avis.

I to-stjernet selskab
Det placerer Relæ i selskab med internationale restauranter som den to-stjernede The Ledbury i London. ”Although som of his creations are hit or miss, there is a raw talent here that can only improve”, skriver Bruce Palling som en del af sin begrundelse.

Bruce Palling lagde sin Top 10 Young Chef online 9. november 2010, og her på AOK gætter vi på, at det har betydet, at Christian F. Puglisi tog de over 20 afbud, han fik dagens efter, hvor det var mortensaften, med stoisk ro.

Relæs menu
18. november så Relæs menu med kød således ud:

  • Danske østers, kål og kapers
  • Byg og blomkål med mandel og sort trompet
  • Kalv, seje jordskokker og pebersauce
  • Æbler, æbler og fennikel


Vegetar-menuen lød i stedet på kogte rødbeder, eddike og söl til forret og bittesmå bio broccoli, persille og nødder. Mellemret og dessert er identiske med menuen med kød. De fire retter  - med eller uden kød - koster stadig 325 kroner.

Mere om Relæ
Se hele Bruce Pallings guide på The Wall Street Journals eget website.
Læs interviewet med Puglisi, hvor han fortæller om sin mission med Relæ
Se AOKs omtale af Relæ og læsernes anmeldelser

Fra hestens egen mule
Du kan læse sidste nyt om restauranten, og hvad Christian F. Puglisi ellers har på hjerte på hans blog.