Omtale
Berlingske anmeldelse
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 17/07/13

Amass Restaurant

Amass Restaurant

Refshalevej 153
1432 København K

Åbningstider

Aftensmad tirsdag til lørdag 18:00 - 00:00

Frokost fredag og lørdag 12:00 - 16:00

Kontakt

43584330
 

 

 

 

  • Foto: Rasmus Kramer Schou Foto: Rasmus Kramer Schou
Amass er en ulv i fåreklæder. Nemlig en super ambitiøs restaurant i super afslappede rammer.

Amass ligger for enden af København. Man kan nærmest ikke komme længere ud, uden at falde i vandet. Herude på Refshaleøen fandt og forelskede den amerikanske stjernekok Matthew Orlando sig i de lokaler, der oprindeligt var et gammelt B&W depot, hvor arbejderne hentede deres arbejdstøj og værktøj, inden de gik ud for at slå på skibe.

Læs madanmeldelsen af Amass her.

Nu er stedet omdannet til international anerkendt restaurant. Ejer og køkkenchef er Matthew Orlando, som kan få nok den sejeste kok til at blegne, hvis de sammenligner CV. Mr. Orlando er oprindeligt en surfer og skaterdude fra San Diego, men fattede hurtigt interesse for mad. Og havde i den grad talent for det, skulle det vise sig. Han har haft topposter i New York på både Per Se og Le Bernardin samt The Fat Duck i England, inden René Redzepi trådte til side for at gøre ham til køkkenchef på Noma.

Menuen som består af otte retter står i 575 kroner, og hvis man derudover ønsker en vinmenu til koster det 375 kroner ekstra. Madstilen er legesyg og uhøjtidelig, men tag ikke fejl, den er knivskarp og får gourmeter fra hele verden til at valfarte til Københavns nye madmekka.

De store rustikke restaurantlokaler dækker to etager og 736 kvadratmeter. Man kommer ind på førstesalen og går så af en ståltrappe ned i det kæmpestore spiserum med seks meter til loftet og store panoramavinduer ud mod Den Lille Havfrue. På grunden ud mod vandet har Amass 30 højbede, hvor de gror friske varer til køkkenet.

Her kan sidde omkring 60 gæster af gangen, og i den ene ende er der et lounge og bar område, hvor man kan slappe af, inden selve maden kræver koncentration. I den modsatte ende er der en dyb vindueskarm, hvor en håndfuld gæster kan sidde på barstole og spise og reserveret walk-ins, altså gæster uden reservation.

I midten af lokalet står det ret specielle bord, nr. 153. Det er et fællesbord, hvor der kan sidde ti gæster, men maksimum bookes af fire fra samme selskab. Man bliver med andre ord parret sammen med folk, man ikke kender. Ved bord 153 starter serveringen kl. 19.30.

Hvad: Amass Restaurant
Hvor: Refshalevej 153, 1432 København
Hvornår:  Aftensmad tirsdag til lørdag 18:00-00:00, frokost fredag og lørdag 12:00 - 16:00
Hvordan: Tlf.: 43584330

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.