Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 03/10/13

Almanak

Almanak

Havnegade 44
1058 København K

Åbningstider

Åbningstider: Tirsdag til søndag 8.00 til 23.00 (køkken lukker kl. 22.00)
 

 

 

 

  • Foto: Rasmus Kramer Schou Foto: Rasmus Kramer Schou
  • Foto: Rasmus Kramer Schou Foto: Rasmus Kramer Schou
  12  
Den 5. oktober åbner Claus Meyers nye sted The Standard. Almanak er en af restauranterne.

Almanak ligger i stueplan til højre i det gamle toldhus, lige efter receptionen. Her skyder en lang bar ind i det store lyse lokale, hvor der kan sidde 100 gæster. Indretningen er nordisk og uhøjtidelig, med mørkt plankegulv, hvide vægge og funktionelle designerstole, der bliver badet i lys fra de kæmpestore gulv-til-loft vinduer, der løber langt det meste af væggen ud mod havnen, og dermed også giver en forrygende udsigt til det maritime København. Køkkenet er indhyllet i hvide klinker og serverer både morgenmad, frokost og aftensmad.

Læs også: Meyers tre-trinsraket fyres af torsdag

Andreas Møller er køkkenchef, og han kommer fra en stilling som Erwin Lauterbachs sous-chef på Restaurant Saison og har også været forbi Restaurant Kanalen på Christianshavn.

Til morgenmad har han sat frisk brød, scones, wienerbrød samt andre Meyer favoritter på kortet. Ligesom der blandt andet også er er æblejuice fra Lilleø. Til frokost står den på dansk smørrebrød. Klassisk, men med respektfuld fornyelse. De bryster sig ikke af at have byens mest omfattende menukort, men alt er til gengæld lavet fra bunden. Og så kan man snakke om synergieffekt, for Almanak får deres karry til karrysilden fra den indiske restaurant i den anden ende af huset, hvilket betyder det er friskristet, og smager som karry alle dage har skulle smage.

Til maden kan man få, hvad de selv kalder noget af byens bedste øl, eller man kan hoppe ombord i det brede sortiment af snaps, hvor de selv laver en del af det. Ved åbningen var de f.eks. i gang med at udvikle varianter med frisk valnød, mynte, korianderfrø, sødskærm, citronverbena, hindbær, blåbær og blommer.

Se alle billederne fra The Standard: Meyers tre-trinsraket

På aftenmenuen kan man møde retter, ideer og komponenter der kan føres tilbage til dansk gastronomis korte guldalder, i slutningen af 1800-tallet, til Louise Nimb, men også til Otto Bock og til det danske middelalderkøkken. Men med det mål at lave maden lettere, saftigere og samtidig mere intens end den har været dengang. Almanaks motto er at lave mad som vores bedsteforældre ville have lavet, hvis de vidste, hvad vi ved i dag. Almanak ligger sig også af Claus Meyers megasællert af en kogebog med samme navn, og har hengivet sig til det danske og nordisk køkken, hvor man strengt følger sæsonen. Claus Meyer, der var med til at starte Noma, fortalte ved åbningen AOK, at Almanak bliver en slags Noma for folket med lidt simplere menuer og en prisniveau, hvor man kan få tre retter for omkring 350 kroner.

Sunday Roast
Hver søndag fortolker kokkene på Almanak og Verandah i den anden ende af huset de samme råvarer på henholdsvis dansk og indisk, og inviterer til søndagsmiddag i stueetagen på The Standard.

For enhver brite er Sunday Roast allerede fra barnsben lig med kvalitetstid og god hjemmelavet mad sammen med hele familien, i stuen, omkring spisebordet. Noget man glæder sig til, og noget, man vender tilbage til resten af livet, sammen.

The Standard har importeret traditionen, hvor det indiske køkken på Verandah og det danske køkken på Almanak med udgangspunkt i nøjagtigt de samme råvarer, går i hver deres gastronomiske retning. Hver restaurant tilbereder et måltid, som serveres til deling på bordet, som man ville gøre derhjemme – i fællesskab – med masser af fade og skåle fyldt med gode sager.

Kokkene på Verandah og Almanak lægger allerede om mandagen arm om, hvad der skal vælge ugens råvarer til den kommende søndag. Der bestilles fisk, kød og grøntsager hos leverandørene og søndag formiddag går kokkene i gang.

Sunday Roast koster 250 kroner pr. person

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Bid 20% af prisen på Byens Bedste Burger 2014

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.

Byliv | 04/11/13

Vind med AOK

AOK har altid masser af spændende konkurrencer med fede præmier.
Foto: Torkil Adsersen
Byliv | 04/11/13

Guides til København

Få inspiration til en aften, en dag eller en weekend i København. Vi har samlet vores guides her.

AOK Tjenester