Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 05/02/13

Allan Poulsen rykker til udlandet

  • Foto: Else Bjørn Foto: Else Bjørn
Nytårsaften var sidste servering for Allan Poulsen i Tivoli. Nu har han fundet ny arbejdsplads, og kompasset viser stik nord.

Det tog ikke lang tid, før en af Danmarks bedste kokke fandt sig et nyt job. Restaurant Louise lukkede med et brag nytårsaften 2012, og så stod Allan Poulsen pludselig arbejdsløs.

3. januar ringede hans telefon.

"Det var Robert, den daglige leder på Restaurant Bagatelle i Oslo, der havde hørt, hvad der var sket. Og lige med det samme havde jeg en rigtig god mavefornemmelse", fortæller Allan Poulsen.

Restaurant Bagatelle er en institution i Oslo.

Siden 1932 har den ligger på Bygdøy Allé 3 og har gennem tiderne tiltrukket michelinstjerner i en lind strøm og var på et tidspunkt Norges eneste tostjernede michelinrestaurant. En af landets mest kendte kokke, Eyvind Hellstrøm, har igennem en årrækker stået i køkkenet, som serverer en blanding af norsk og klassisk fransk mad.

"Men jeg tager til Norge for at lave det mad, jeg kan lave. Så der bliver nok skiftet nogle ting ud".

Selvom Bagatelle har historien med sig, starter Allan Poulsen ikke op med de største armbevægelser.

"Det er super svært at snakke ambitioner og michelinstjerner. Hvis vi nu kun ligger vores liv op på at få de skide stjerner, så bliver det jo en urimelig jagt. Så vi har vendt den lidt om. Vi kan lave den gode mad, som vi nu engang synes, vi skal lave. Så må michelin, som lever deres eget liv, belønne det eller lade være. Vi kan ikke leve af en michelinstjerne, men vi kan leve af glade gæster hver aften, og det har vi tænkt os at gå efter".

Dyreste menu på Bagatelle koster lige nu over 3.6000 kroner per person.

"Ja, der er ikke finanskrise i Norge", fortæller han. "De er ikke bange for at tage 200 kroner for en pizza deroppe, og jeg har faktisk lige læst, at Oslo er verdens fjerde dyreste by at leve og bo i. Vi kan også alle sammen huske dengang en agurk kostede 40 kroner i Norge. Så selvom jeg laver mad, hvor vi skraber nok så meget bark af træerne, bliver det stadigvæk nok lidt dyrt. Vi skal dog ikke være dyre bare for at være dyre, så det kan godt være priserne bliver justeret".

Allan Poulsen flytter til Norge 1. marts, og planen er at åbne Bagatelle op i midten af april.

Med sig tager han sin faste makker, Thomas Haldrup. De to har fulgt hinanden mere eller mindre fast siden starten på Ruths Hotel i Skagen.

Skriv en kommentar

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.

Kommentarer

check data før du vrøvler, Morten !

@Morten Magh
Hvis du havde lavet bare et minimum af research (evt check Bagatelle's webside) havde du set at dyreste ret koster 3650 NOK og er en mad- og vinmenu.

 

36 k for en menu?

haha 36.000 for den dyreste menu??

 

36 k for en menu?

haha 36.000 for den dyreste menu??

 

Byliv | 04/11/13

Vind med AOK

AOK har altid masser af spændende konkurrencer med fede præmier.
Foto: Torkil Adsersen
Byliv | 04/11/13

Guides til København

Få inspiration til en aften, en dag eller en weekend i København. Vi har samlet vores guides her.

AOK Tjenester