Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 31/12/12

Allan Poulsen: Det er ligesom at være Superligatræner

  •  Allan Poulsen tidligere køkkenchef på Nimb. Foto: Foto: Torkil Adsersen/Scanpix 2012 Allan Poulsen tidligere køkkenchef på Nimb. Foto: Foto: Torkil Adsersen/Scanpix 2012
På ti minutter gik Allan Poulsen fra at være køkkenchef på en michelinrestaurant til at være jobsøgende.

...

Fredag d. 28. december smed Tivoli en julebombe. Deres michelinrestaurant Nimb Louise lukker. Om 84 timer.

'Vi var ligeså overraskede som alle andre', fortæller køkkenchef Allan Poulsen, der står midt i orkanens øje, da vi fanger ham. 'Men på den anden side, så kommer det heller ikke bag på mig, for sådan er den her branche.

Thomas Herman (Allan Poulsens forgænger, red.) stoppede jo også pludseligt. Alt kan lukke fra den ene dag til den anden. Det ved alle, der arbejder i et køkken'.

Sagen er, med økonomiske briller, ret ligetil. Og det blev forklaret professionelt af Nimbs nytiltrådte direktør, Christophe Delabarre, på et møde for alle medarbejdere. Nimb driver også et hotel, som er så populært, at deres belægningsprocent er på 98, men de har kun 14 værelser, og er på udkig efter mere plads. Dartpilen landede midt i Allan Poulsens sauce.

'Og det forstår jeg egentlig godt', forklarer køkkenchefen, der vandt titlen 'Årets Kok 2008'. 'At drive en god restaurant er meget op og ned. Det er risikofyldt, selv når det går godt. Kan man fylde et hotel 98 procent, så forstår jeg udmærket beslutningen, selvom jeg er ked af konsekvensen. Jeg er glad for at være her, og troede, det skulle være et langstrakt projekt. Lige inden mødet gik vi og planlagde nye retter til det næste år, nu er vi lidt i en anden grøft'.

Hvad nu?
Hvad gør man lige efter et møde, hvor ledelsen har annonceret, at arbejdspladsen har 84 timer tilbage at leve i? Som ægte kokke og tjenere var der ligesom kun én ting tilbage at gøre - arbejde.

'Vi havde jo nogle gæster at tage os af, så de blev serviceret. Så begyndte medierne at ringe. Og til sidst venner og familie og alle spørgsmålene. Men udover at det var hektisk på telefonerne, så var det faktisk en service som enhver anden dag', forklarer Allan Poulsen.

Han overtog selv fra Thomas Herman i april 2012, og selvom nytårsaften bliver sidste servering for Nimb Louise, bliver der nok gået til champagnen med oprejst pande alligevel.

'Jeg har været rigtig glad for at være her. Det har været et hårdt første år, hvor vi skulle lære nye leverandører at kende, huset og hele Tivolimiljøet.

Men nu var børnesygdommene væk, vi kunne se lyset for enden at tunnellen og klar til at træde ind i næste fase'. Men næste fase blev udfaset, hvilket betyder farvel til hele holdet af tjenere, kokke og elever.

Superligatræner

Der arbejder 16-17 kokke og tjenere på Nimb Louise plus et par elever, og de skal nu ud og finde andet arbejde i det nye år.

'Det bliver ikke noget problem. De er alle sammen dygtige, så der er arbejde til alle, som vil have et. Måske ikke lige drømmejobbet, men vi når ikke langt ind i januar, før alle har fået et tilbud, tror jeg'.

Så langt, så godt, men hvad med chefen selv? I september blev han hyldet på scenen og vandt 'Årets Gericke Land' med sin gris med havgus, morkel og porre. Nu - fritstillet.

'Det er nu ikke så slemt. Jeg ser køkkenchefjobbet som meget lig at være superligatræner. Selvom det går godt, kan man hurtigt ryge ud. Jeg havde drømt om rejsen skulle være længere, men nu skete der det, som skete. Det skal man ikke bruge negativ energi på, man må videre i teksten, og der er jo ingen, der er døde'.

Få steder som i restaurationsbranchen passer ordene 'den ene mands død, den andens brød' og de første følere har da også allerede været ude efter køkkenchefens kvaliteter.

'Der er altid nogle tilbud i den her branche, og jeg er meget åben overfor alt. Det kan både være køkkenchef, souschef, restauratør, eller bare stå og kokkerer et sted. Jeg ved det helt ærligt ikke lige nu. Først skal vi lukke Nimb Louise ordentligt ned og have kørt nytårsaften, så må vi se på det'.

Byliv | 04/11/13

Vind med AOK

AOK har altid masser af spændende konkurrencer med fede præmier.
Foto: AOK.dk
Byliv | 08/04/14

Hvem skal nomineres til Byens Bedste 2014?

Årets kategorier ligger klar, men hvem fortjener en nominering? Giv dit bud, og vind fede præmier.

AOK Tjenester