Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 11/05/11

Alex Sushi

DETTE STED ER LUKKET 2012 København har fået en flot filial af Oslos bedste sushibar om hjørnet fra Café Victor, hvor du kan spise søpindsvin og friteret lakseskind. Sushikokken Alex står selv i baren det første halve år.

Hvis det japanske ordsprog, der siger, at spiser man noget nyt hver dag, lever man syv år længere, har noget på sig, er den elegante sushibar i Hovedvagtsgade et godt sted at lægge vejen forbi, hvis du har ambitioner om et langt liv og endnu ikke har smagt havtaskelever, friteret lakseskind og søpindsvin.

Kokken i baren
Modsat mange af byens sushibarer, er Alex Sushi faktisk en stor bar. Kokkene arbejder i midten, og gæsterne sidder på barstole rundt om, så de kan se kokken arbejde. Hvis kokken har tid, vil han ofte selv servere for gæsten.

To eller flere
Pladserne i baren er perfekte, hvis man er alene eller to personer, men Alex Sushi har også almindelige borde mod de store facade-vinduer af glas, som en sort markise skygger for. Længere inde i lokalet sidder man på barstole ved høje borde.

Oslos bedste
Alex Sushi i Hovedvagtsgade er hidtil eneste filial af sushibaren af samme navn i Cort Adelers Gate i Oslo, som betragtes som en af Norges bedste. Den er opkaldt efter den philippinske/norske sushikok Alex Cabiao, som selv står i baren det første halve år for at sørge for, at københavnerne får den bedste sushi på adressen, hvor eksklusive steder som Etcetera og No. 8 før har været hangout for den københavnske in-crowd.

Stort udvalg
Alex og hans norske kokkekollega nøjes ikke med at servere laks, tun og en kogt reje. Foruden havtaskelever, friteret lakseskind og søpindsvin kan du spise en sushi med en række eksotiske fisk og skaldyr, deriblandt hokkigau, som på engelsk hedder red clam og altså er en type musling, som har en blæksprutteagtig konsistens og en flot rød-hvid farve.

Er du ikke inkarneret sushispiser, eller kan du godt lide at blive overrasket, kan du vælge mellem en række menuer fra 250 kroner. Især sashimi-menuen, som bliver serveret uden ris, er et godt køb.

Du kan også håndplukke lækkerier fra á la carte-menuen, som selvfølgelig tæller både nigiri, sashimi, ruller, gunkan og kræmmerhuse. Bemærk at nigiri kommer i sæt af to, og det er prisen for to, som står i menukortet.

Se hele menukortet på pdf på Alex Sushis eget website.

I glasset
Vinkortet er domineret af tre store vinimportører. Udvalget af vine, der sælges glasvis er stærkt begrænset, og priserne ikke i den billige ende. En halv flaske Pellegrino-kildevand koster knap 40 kroner, men du kan også få serveret postevand.

Boblerne i champagne og crémant renser munden fint mellem de forskellige typer fisk, og vil du ikke give 600-700 kroner for en flaske champagne fra Guy Charlemagne eller Billecart-Salmon, kan du få billigere bobler fra Bourgogne, hvis frugt matcher den lidt søde rismarinade.

Børn og andre forhindringer
Alex Sushi har ingen høje stole til børn. Den ligger et trin op, ligesom man skal forcere et par trin, hvis man skal besøge toilettet.

To go
Du er velkommen til at tage både menukort og sushi med hjem.

Alex Sushi åbnede i begyndelse af maj 2011.

Brugeromtale
Oprettet af: Bruger 30456 25. maj 2012

Meget skuffet 2. gang, jeg besøgte Alex Sushi. Sushirisen var hårdt sammenpresset og kvalmende klæg. Jeg kunne næsten ikke spise de sølle 6-8 stykker jeg havde bestilt. Jeg var inviteret, så jeg kunne ikke så godt klage

 

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.