Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 26/08/15

Alchemist

  • Rasmus Munk Foto: Morten Stricker

    Rasmus Munk

    Foto: Morten Stricker
På Østerbro ligger Rasmus Munks gourmetrestaurant Alchemist, som bombarderer gæsterne med små unikke serveringer.

Kokken Rasmus Munk er braget ind på den københavnske restaurantscene.

24 år, men allerede en etableret spiller på det danske kokkelandshold, vinder af flere priser samt hædersbevisninger og tidligere køkkenchef på restauranten Tree Top på Munkebjerg Hotel lige udenfor Vejle, hvor han sendte diverse anmeldere hjem igen med den kulinariske kuffert fuld af lovord.

Nu er han rykket til Århusgade på Østerbro, hvor han, i de lokaler der tidligere husede Davids Bistro, har sat alle sejl til for at skabe byens nye kulinariske drømme-destination, hvor man som gæst bliver bombarderet med retter.

Den store omgang
Hans restaurant har fået navnet 'Alchemist', og der er plads til 15 gæster, som godt kan forvente smæk for skillingen. Rasmus Munk har nemlig ansat otte fuldtidsansatte til den relativt lille restaurant, og man kan kun bestille én menu. Den koster 2.500 kr. og dækker hele aftenen - hvor man for øvrigt kommer op på 45 retter i den molekylær gastronomi-boldgade og med fuld effekt på serveringer.

Der er kun ét bord i restauranten, alle gæsterne sidder ved et højt hestesko-formet bord med front mod køkkenet.

Den nye restaurant Alchemist er også en oplevelsesrestaurant, hvor hele restaurantrummet bliver inddraget i middagen, fortæller Rasmus Munk:

”Der er ikke mange restauranter i København, der inddrager hele restaurantrummet med lys og lyd, og derfor er det det, jeg har satset på – jeg håber jo på at kunne overraske på en lidt anden måde, fortæller han og tilføjer:

”Det kommer til at være et sted, hvor alle sanser bliver stimuleret.”

Helt konkret har Alchemist blandt andet gentænkt den klassiske flambering ved bordet og indført et isbord, med en plade der er minus 38 grader, så de kolde desserter kan laves foran gæsterne i restauranten. Herudover vil der blandt andet være kolde servietter om sommeren og varme servietter om vinteren, fortæller Rasmus Munk.

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.