Omtale
Berlingske anmeldelse
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 06/02/13

Alberto K

Alberto K

Hammerichsgade 1
1611 København V

Åbningstider

Man-lør 18.00-24.00, køkkenet til 22.00

Kontakt

33 42 61 61
 
Brugerne mener
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Køkkentype

Gourmet

Måltider

Middag

Atmosfære

Romantisk

 

 

 

  •   Foto: Martin Sylvest Andersen  Foto: Martin Sylvest Andersen
Gourmet-restauranten på 20. etage af Royal Hotel skråt overfor Tivoli er som klippet ud af design-magasinet Wallpaper. Arne Jacobsen-design ned til mindste detalje, nordisk mad med højt ambitionsniveau og byens bedste udsigt.
Udsigten
Udsigten er ganske enkelt storslået - måske byens bedste. Lyset vælter ind ad vinduerne, for vi er oppe på 20. etage, og der er glas hele vejen rundt på tre sider. Til den ene side Tivoli, Hovedbanegården og Amager. Midtfor Rådhuspladsen, middelalderbyen, Øresundsbroen og svenskekysten. Og til sidst Søerne, Nørre- og Østerbro og ude i horisonten et kig op langs kysten mod Skovshoved.

Navnet
Rammerne kunne ikke være bedre på Hotel Royals gourmetrestaurant. Ved at lade kokkene arbejde i et åbent køkken i midten af lokalet, har man sikret sig, at alle borde er vinduespladser! Men den fabelagtige udsigt er ikke det eneste, der er værd at kigge efter på Alberto K, der er opkaldt efter hotellets første og legendariske direktør, schweitzeren Alberto Kappenberger. Tilbage i 1957 var det ham, der hyrede Arne Jacobsen til at tegne og siden indrette hotellet i moderne, funktionalistisk stil.

Indretningen
Undervejs opfandt Arne Jacobsen bl.a. stolene Ægget & Svanen, et bestik-sæt og mange andre ting, der i dag er berømte over det meste af verden. Det drages der selvfølgelig fordel af i restauranten, der ligner noget fra 1960'erne. Med Jacobsens Syveren-stole i mørkegrønt læder, hans originale bordben (nu udstyret med bordplader i turkis glas og mørkt wengé-træ), hans salt- og peberkværne, kaffe- og tekander, askebægre - ja selv bestikket, der var så futuristisk, at det blev brugt i Kubrick-filmen 'Rumrejsen År 2001'. Design-restauranten fuldendes af to glaskunstværker, skabt over digitaliserede sort-hvide fotografier af den kompromisløse direktør Kappenberger.

Maden
I køkkenet står Jeppe Foldager, som tidligere har været souschef på Søllerød Kro, inden han kvalificerede sig til det uofficielle verdensmesterskab for kokke, Bocuse d'Or. Her begejstrede han dommerne med sin eminente sans for smag, hvilket indbragte ham en sølvmedalje. Jeppe Foldager tiltrådte køkkenchefstillingen på Alberto K i april 2013.

Alberto K åbnede i marts 2001.

Læs Svend Rasmussens anmeldelse af Alberto K fra 2013 her

Bestil bord her


Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Få Berlingske fre-, lør- og søndag i 3 måneder for 199 kr. pr. md. Samlet engangspris 597 kr. Abonnementet fortsætter til normalpris, indtil det opsiges.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Det mener brugerne..

 

Klassisk og godt

Alberto K har fået ny køkkenchef i form af Jeppe Foldager, der tidligere på året vandt søvstatuetten på Bocuse d'Or. Og han kan lave klassisk og velsmagende mad! Se billeder fra et besøg her:

http://broeggermikkelsen.com/2013/06/15/alberto-k/

 

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.

Byliv | 04/11/13

Vind med AOK

AOK har altid masser af spændende konkurrencer med fede præmier.
Foto: AOK.dk
Byliv | 08/04/14

Hvem skal nomineres til Byens Bedste 2014?

Årets kategorier ligger klar, men hvem fortjener en nominering? Giv dit bud, og vind fede præmier.

AOK Tjenester