Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 31/01/12

Adam Price: Mad fra når mormor tog kniplingsdugen frem

  • Adam Price i restauranten i Rosenborggade, før den åbnede i december 2011. Foto: LISELOTTE SABROEAdam Price i restauranten i Rosenborggade, før den åbnede i december 2011. Foto: LISELOTTE SABROE
  • Adam Price i ny restaurant. Foto: LISELOTTE SABROEAdam Price i ny restaurant. Foto: LISELOTTE SABROE
  12  
Når brødrene Price i april åbner endnu en restaurant, bliver den en hyldest til det danske køkken i en af de smukkeste restauranter i hvad Adam Price kalder Danmarks svar på Vatikanet.

- James og jeg er lykkelige, fordi vi skal lave restaurant i vores yndlingslokale i Tivoli. Tivoli er jo en stat i staten. Danmarks svar på Vatikanet. De kom med et fint tilbud, og vi vidste, at hvis vi ikke takkede ja nu, ville der gå mange år, får vi igen fik muligheden for at åbne en restaurant i Tivoli, siger Adam Price.

Adam Price afviser, at Brdr. Prices Tivoli-restaurant, som 12. april åbner i den tidligere michelin-restaurant The Paul, er begyndelsen til en stor franchise-kæde. Lige som han ikke finder det sandsynligt, at brødrene kommer til at sælge en pakkeløsning bestående af en middag med efterfølgende Price-smør-show i Glassalen.

- Jeg tvivler på, at vi får tid til at lave et nyt show, når vi skal være i begge restauranter om aftenen i løbet af ugen. Vi har fundet ud af, at det fungerer godt, når vi skiftes. Så tager måske James måske onsdag og fredag, og jeg tager tirsdag og torsdag, og når vi skifter menukort, er James og jeg tilstede og laver alle retterne sammen med køkkenchefen og smager dem til, fortæller Adam Price, der sommeren 2011 skrev sin sidste madanmeldelse i Politiken, før han selv blev restauratør.

Hvor The Paul var gourmetmad, vil Brdr. Price lave en restaurant for alle. Og dem, der synes, at en Tivoli-tur er en fest, som kalder på lidt ekstra.

- Da jeg var barn, var det en fest, når man skulle i Tivoli. Da jeg var helt lille, var jeg mest optaget af at prøve alle forlystelserne, men senere har jeg både spist på Divan 2, da den eksisterede, og i Grøften utallige gange – også sammen med klassekammeraterne, dengang man lige akkurat havde råd til en gang skipperlabskovs, siger Adam Price.

Hvor restauranten i Rosenborggade har italienske og frankofile retter på menuen, som brødrenes far John Price introducerede dem til, vil Price'rnes restaurant ved Glassalen i Tivoli servere dansk mad.

- Menuen vil bestå af retter, som vi har et nært forhold til. Vi åbner lige inden sæsonen for asparges begynder, og dem er vi begge vilde med. Og man kan ikke sige Tivoli uden at sige rejer. Frokosten skal være det bedste danske smørrebrød, man kan forstille sig, som vi kender det fra vores søndagsfrokoster i familien, forklarer Adam Price.

Det danske mormor-køkkenet har haft en renæssance, men det danske køkken, som brødrene Price vil præsentere i Tivoli, bliver mere i retning af det borgerlige, danske køkken.

- På menukortet vil være retter, som når mormor tog kniplingsdugen frem. Lidt glemte klassikere som engelsk bøf, forloren skildpadde og krustader (en slags tarteletter, red.) , forklarer Adam Price.

Adam Price indrømmer, at der er blevet bidt negle og vejet for og imod, før de sagde ja til at åbne en ny restaurant med plads til omkring 100 gæster.

- Uden vores partnere Mads og Klaus fra Dragsholm, og de gode folk, som vi snart har skrevet ansættelseskontrakter med, ville vi ikke have gjort det, konstaterer Adam Price.

Mere Price
Læs om restauranten i Rosenborggade