Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 03/09/12

Årets kok 2002 gør comeback

  • Kokken Rasmus Kjær Foto: Christian AlsKokken Rasmus Kjær Foto: Christian Als
Rasmus Kjær åbner nyt spisehus på Kongens Nytorv.

...

Rasmus Kjær var aldrig rigtig helt væk fra restaurationsbranchen, han har bare taget en lille frivillig pause, men nu er han tilbage på en af byens bedste og solrige adresser.

Konceptet kommer til at hedde Signatur og bliver et spisehus med priser i den overkommelige ende og med fokus på danske klassikere tilført den Rasmus Kjær'ske hånd, som i 2002 førte ham til titlen som landets bedste kok.

I over 20 år har han arbejdet i køkkener og i den tid været vidt omkring, blandt andet drev han Extra på Strøget og måske mest kendt blandt byens madinteresserede er han som madmagasinet Gastros huskok, hvor han har begavet læserne med opskrifter.

Fredag d. 14. september bliver et nyt skridt i karrieren, når han åbner spisehuset Signatur på Kongens Nytorv i de lokaler, der tidligere tilhørte Quote.

Lokalerne er ved at blive renoveret og indretningen bliver holdt afslappet og uprætentiøst med dansk design, organisk træ og rå bordplader. Og i ordet spisehus gemmer sig også en folkelig hyldest med masser af kærlighed til smørrebrødet.

Man kan således afkrydse sin bestilling på et pergamentpapir, og der er også tænkt på de travle forretningsmænd, der kan få tre stykker uspecificeret smørrebrød på 10 minutter for 175 kr.

Fra kl. 8 til 11.30 står den på morgenmad inden frokostkortet sender stafetten videre til aftenkortet, der kommer til at byde på årstidsbestemte retter af for eksempel kogt torsk, oksekæber med selleri og svinebryst med peberrod og bagte jordskokker.

Børn er forøvrigt meget velkomne, og Rasmus Kjær har faktisk lavet en hjemmelavet regnbueis, som de kan nyde til dessert.

Hvad: Signature
Hvor: Kongens Nytorv 16
Hvornår: Snigpremiere 6.-12. september med 15 procent rabat. Officiel åbning 14. september.