Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 03/09/12

Årets kok 2002 gør comeback

  • Kokken Rasmus Kjær Foto: Christian AlsKokken Rasmus Kjær Foto: Christian Als
Rasmus Kjær åbner nyt spisehus på Kongens Nytorv.

...

Rasmus Kjær var aldrig rigtig helt væk fra restaurationsbranchen, han har bare taget en lille frivillig pause, men nu er han tilbage på en af byens bedste og solrige adresser.

Konceptet kommer til at hedde Signatur og bliver et spisehus med priser i den overkommelige ende og med fokus på danske klassikere tilført den Rasmus Kjær'ske hånd, som i 2002 førte ham til titlen som landets bedste kok.

I over 20 år har han arbejdet i køkkener og i den tid været vidt omkring, blandt andet drev han Extra på Strøget og måske mest kendt blandt byens madinteresserede er han som madmagasinet Gastros huskok, hvor han har begavet læserne med opskrifter.

Fredag d. 14. september bliver et nyt skridt i karrieren, når han åbner spisehuset Signatur på Kongens Nytorv i de lokaler, der tidligere tilhørte Quote.

Lokalerne er ved at blive renoveret og indretningen bliver holdt afslappet og uprætentiøst med dansk design, organisk træ og rå bordplader. Og i ordet spisehus gemmer sig også en folkelig hyldest med masser af kærlighed til smørrebrødet.

Man kan således afkrydse sin bestilling på et pergamentpapir, og der er også tænkt på de travle forretningsmænd, der kan få tre stykker uspecificeret smørrebrød på 10 minutter for 175 kr.

Fra kl. 8 til 11.30 står den på morgenmad inden frokostkortet sender stafetten videre til aftenkortet, der kommer til at byde på årstidsbestemte retter af for eksempel kogt torsk, oksekæber med selleri og svinebryst med peberrod og bagte jordskokker.

Børn er forøvrigt meget velkomne, og Rasmus Kjær har faktisk lavet en hjemmelavet regnbueis, som de kan nyde til dessert.

Hvad: Signature
Hvor: Kongens Nytorv 16
Hvornår: Snigpremiere 6.-12. september med 15 procent rabat. Officiel åbning 14. september.

Skriv en kommentar

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.

Kommentarer

Smagfuld mad, men ujævnt udført (***)

efter at have læst om “god dansk mad opdateret til det 21. århundrede” på ibyen.dk, tænkte min hustru og jeg at ambitionsniveauet var tilstrækkeligt højt hos Signatur Spisehus til en hverdagsaften med fejring af os og udså os restauranten til at danne rammerne for en god aften. Det blev en ujævn aften med velsmagende, men måske en anelse fed, mad, (for) store portioner, ujævn betjening og servering.

Man kunne ikke undgå at føle at restauranten er henvendt til turister som skal smage dansk mad fra dets bedste side, og det er synd. Jeg vil give det 3 ud af 6 stjerrner.

Min fulde anmeldelse er på min blog: http://j.mp/XbPh3h