Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 03/07/14

56°

56°

Krudtløbsvej 8
1439 København K

Åbningstider

Frokost:

Tirsdag – lørdag kl. 11:30 – 15:30
Søndag kl. 13:00 – billet til “Smag på søndagen” er påkrævet.

Åbningstider aften:

Tirsdag – torsdag kl. 18:00 – 23:00
Fredag – lørdag kl. 18:00 – 24:00

Bordbestilling i tidsrummet 17:15-17:45 er forbeholdt operagæster.

Kontakt

31 16 32 05
 

Køkkentype

Dansk - nyt

Måltider

Frokost

Middag

 

 

 

 • Foto: Ikke oplyst Foto:
 • Foto: Kaspar Mørk Foto: Kaspar Mørk
 • Foto: Ikke oplyst Foto:
 • Stemningsbillede fra Spisehuset 56°. Mini-vinfestivalen bliver dog et stående event. Foto: Kaspar Mørk

  Stemningsbillede fra Spisehuset 56°. Mini-vinfestivalen bliver dog et stående event.

  Foto: Kaspar Mørk
 • Foto: Kaspar Mørk Foto: Kaspar Mørk
 • Foto: Kaspar Mørk Foto: Kaspar Mørk
 • Foto: Kaspar Mørk Foto: Kaspar Mørk
I et gammelt krudthus på kanten af Holmen og Refshaleøen nyfortolker 56° de nordiske traditioner på smagfuld vis.

Charlotte Amalies Bastion - stedets navn er i sig selv både råt og feminint. Det samme kan siges om restauranten, der har til huse i bastionens gamle krudthus. Her møder blottede træbjælker og rå murstensvægge nemlig sirlig gastronomi, hvor fine små urter nænsomt placeres på smukke anretninger.

56° er anbefalet i den hæderkronede, franske Michelin-guide for at hylde det nordiske køkken på en måde, der på ingen måde er fisefornem eller svær at forstå. Her kommer både kræsne foodies, børnefamilier og venindepar til en hurtig frokost. Klassiske husmandsretter nytænkes med fokus på den gode smag, og om aftenen skrues der op for ambitionerne med både à la carte kort og spændende menuer.

Køkkenchef Kenneth Ellegaard er en erfaren herre, og har tidligere arbejder på blandt andet Den Gule Cottage, Skt. Petri og den hedengangne gourmetrestaurant Divan 2 i Tivoli. Kenneth har desuden haft et løbende samarbejde med Nomas nordiske madlaboratorium, som arbejder med at finde den unikke, skandinaviske velsmag.

Frokostkortet byder, foruden en 3-retters menu til 285 kr. og et frokostbord til 200 kr., på et frit à la carte-valg, hvor de lette frokostanretninger står i ca. 120 kr. og hovedretter i 150-200 kr.

Ved aftentid forbliver det valgfrie menukort i samme prisleje, mens en 3-retters menu med vine, kaffe og sødt koster 750 kr. Skal du have den helt store tur, arrangerer spisehuset også en såkaldt "gourmetaften" til 1.250 kr. pr. snude. Her tryller kokkene med de bedste råvarer og serverer hele 5 retter, som akkompagneres af gode vine, snacks, champagne, kaffe, sødt og avec.

56° har desuden haft stor succes med arrangementet "Smag på Søndagen", som er en nyfortolkning af den klassiske brunch. Her inviteres man til fællesspisning ved langborde, og kokkene leger med et nyt tema hver gang. Uanset om den står på 7-retters menu eller stående buffet i haven er prisskiltet her 250 kr. inkl. vin, fadøl, vand og kaffe.

Skal du i operaen - eller vil du blot spise tidligt og kan du være ude af døren igen kl. 19.30, kan du få en menu med to retter til 200 kr. Bordet skal blot reserveres i tidsrummet 17 til 17.45.

Bag restauranten, som åbnede i februar 2012, står Kirstine og Kenneth Ellegaard. Udover de smukke lokaler i krudthuset råder 56° også over en gammel bunker i baghaven, hvor man arrangerer stemningsfulde ølsmagninger for 8-20 personer.

 

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.