Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 14/03/16

4 nye: Thai-kongen udvider voldsomt

  • Henrik Yde udvider sit asiens-imperium kraftigt i år. Foto: Mathias Løvgreen Bojesen

    Henrik Yde udvider sit asiens-imperium kraftigt i år.

    Foto: Mathias Løvgreen Bojesen
Michelin-manden Henrik Yde, der står bag Kiin Kiin, får et stort 2016. Han starter stille og roligt med fire åbninger lige om lidt.

Henrik Yde har allerede godt gang i biksen.

Med Michelin-restauranten Kiin Kiin, Chai Wong, Burger & Bun og tre forskellige Aroii, kører det ganske godt for ham. Men 2016 bliver et stort år. Han åbner nemlig fire nye steder.

Guide: Michelin'ernes billige søster-restauranter

Festen starter på Amager, hvor der i april bliver indviet en Kiin Kiin To Go på Serbiensgade 5.

»Vores meget meget populære take away Aroii fylder 10 år, og med det jubilæum følger der tusindvis af stamgæster. Det er rigtig godt, men de forventer også, at den røde karry smager som altid, så vi ville gerne opgradere take away oplevelsen,« fortæller Henrik Yde.

»Med den store succes vores Kiin Kiin Street havde på Roskilde Festivalen kunne vi se, der var basis for noget større. Nemlig flere nye retter og som noget nyt - grill med masser af thailandske spyd og en særlig afdeling med grønt for dem, der vælger det sunde, ydermere en sjov overraskelse til børnene med deres egen bento boks.«

Læs også: København har fået ny gourmetrestaurant

Når den ligesom har fundet sine egne ben, stryger Yde videre til Vesterbro, hvor der slut maj/start april åbner en restaurant under navnet Kiin Kiin Bao Bao - og som navnet antyder, så er der ret meget fokus på den søde, dampede bolle fra Kina, bao.

Faktisk opererer hele restauranten under mottoet: 'God created the World, the rest is made in China'.

Læs også: Skynd dig ned til Nyhavn og prøv færøernes bedste restaurant

Og foreløbig sidste skud i tre-trins-raketten bliver på Østerbro, hvor de har fundet et smukt gammel pakhus på 247 kvm tæt på Østerport Station.

»Pladsen på Kiin Kiin Nørrebro er blevet lidt trang, når vi laver større selskaber, så vi udvider. Der ligger mere i det, men det løfter vi sløret for, når vi kommer lidt tættere på engang hen over sommeren,« fortæller han, og får som afslutning også teaset for, at der faktisk nok også åbner et fjerde sted.

Vi skal nok holde hr. Yde i ørerne, og følge op, når der er nyt at berette.

Hvad: Kiin Kiin To Go på Serbiensgade, Amager, 1. april
Hvad: Kiin Kiin Bao Bao, på Vesterbro, starten af april
Hvad: Ikke navngivet endnu, gammelt pakhus på Østerport.
Hvad: Ikke navngivet endnu, på Vesterbro