Omtale
Berlingske anmeldelse
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 28/01/16

108

108

Strandgade 108
1401 København K

Åbningstider

Restaurant: Onsdag til lørdag: 17:00 - 24:00

Hjørnet (kaffe&vin):
Mandag til tirsdag 07:00 - 20:00
Onsdag til fredag 07:00 - 24:00
Weekenden åben fra 09:00 til 24:00

Kontakt

32 96 32 92
 

 

 

 

  • Køkkenchef og medejer, Kristian Baumann. Foto: THOMAS SJØRUP

    Køkkenchef og medejer, Kristian Baumann.

    Foto: THOMAS SJØRUP
Nomas lillebror-restaurant byder på samme stil, men til en del lavere priser og mere afslappet stemning.

Noma har gået sin sejrsgang verden over, og i 2016 skete det så endelig - de åbnede en lillebror-restaurant.

Den ligger et stenkast fra den oprindelige Noma, nemlig i Strandgade 108 - deraf navnet.

108 er styret af køkkenchef og medejer, Kristian Baumann, som tidligere var med til at åbne Relæ og siden køkkenchef på 1.th., samt selvfølgelig Noma.

Stemningen er afslappet, men maden læner sig op af samme stil som storebror, dog helt uden de samme stramme regler - her kan blandt andet sagtens være yuzu, søde kartofler og kombo på a la carte menuen.

'Jeg bruger René som en slags second opinion, det er ikke sådan, at han ligefrem skal godkende det, jeg laver. Vi tager helt klart udgangspunkt i de lokale råvarer og arbejder som Noma meget tæt sammen med landmændene. Men der er ikke nogen nedskrevne regler. Hvis vi har lyst til at bruge noget, der kommer fra uden for Nordens grænser, som f.eks. japansk tang eller citrusfrugt, gør vi det,' siger Kristian Baumann.

Priserne på de mindre retter starter ved 100 kr., større retter ligger omkring 135-180 kr. og desserter omkring 80 kr., og det er ofte kokkene selv, der præsenterer maden ved bordet.

Der har helt naturligt været ret stor interesse omkring åbningen af 108, og de første par måneder blev da også udsolgt på et par timer, da bookingen åbnede, men restauranten holder også altid ca. 10 pladser åbne til walk-ins.

Det er arkitekterne Space Copenhagen alias Signe Bindslev Henriksen og Peter Bundgaard Rützou, som tidligere bl.a. har stået for Noma og Geranium, der har indrettet 108. De 431 kvadratmeter har stået tomme de seneste år, men har tidligere været både oliedepot og Røde Kors-bygning. Det rå, højloftede lokale får et stort åbent køkken.

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Det mener brugerne..

 

Kejserens nye klæ'r

Med 2 internationale venner, besøgte vi 108 en onsdag aften. Vi havde bestilt bord til kl 20:30 men kom et kvarter tidligere. Bordet var ikke klart, så vi fik lov at stå og blomstre ved indgangsdøren. Bevares, den unge dame foreslog, at vi gik ind i baren ved siden af, men det kunne knap nåes på kun 15 min., så vi startede lidt dårligt. Da bordet var klart, blev vi bænket ... bogstaveligt talt. To af os sad på en bænk op mod væggen mens den 3. fik en stol. Det var en ret ukomfortabel oplevelse at sidde på sådan en hønsepind. Der var ikke en gang en pude, ligesom en dug ville have pyntet. Nå, anyway: den unge dame kom og instruerede os i spisekortet og spurgte til vand og foreslog en vin. Hun talte godt engelsk og var meget imødekommende. Vi bestilte hver to starters og så en "livret" - havtaske. Jeg havde bestilt grønne asparges med fjordrejer som første servering. Maden kom forholdsvis hurtigt og så smukt ud som det var anrettet på tallerkenen. Men smagen var nu skuffende: der var ingen fjordrejer, men i stedet noget ubestemmeligt ruskomsnusk i bunden af den dybe tallerken. Det smagte mestendels af havvand og overdøvede desværre den fine aspargessmag. Anden forret: braiseret svin med trøffel: trøflen var god og righoldig, men det, der angiveligt var svinet, lignede mere et par falafelkugler og havde en sær mos-konsistens. Havtaske til 900 kr., - så forventer man jo en vis standard. Desværre var den glaseret i en sød glace. Med stor respektfuldhed fortalte personalet, at glaseringen havde taget 3 dage! Når jeg skal have fisk, så foretrækker jeg en frisk fangst. Det smagte da heller ikke af andet end glasing. Der var ingen garniture at trøste sig med fraset de salatblade, som fisken lå på. Da vi var færdige, havde vi mistet lysten til dessert, men en kop kaffe var der da plads til. Ak, også her blev jeg faktisk skuffet. En kop filterkaffe burde være til at klare, men min var bitter og smagte mindsanten lidt af mandler (!). Hvidvinen til måltidet var ganske lækker - jeg gætter på omkring 60 kr i Irma for tilsvarende, og så er 550,- en ganske "pæn" pris. Som nævnt sad vi ukomfortabelt, og der var en kakofonisk larm. Det hele var vældig hyped og publikum en blanding af det grå guld og hipsters - og for min skyld ingen alarm derover. Men vi manglede den lille dreng fra eventyret, der råber "Kongen har jo ikke noget tøj på!" - her ville han sige: "det her er da virkelig ikke noget særligt!"... Michelin eller ej.

 

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.

AOK Tjenester