Omtale
Berlingske anmeldelse
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 04/04/16

1. th.

1. th.

Herluf Trolles Gade 9, 1. th.
1052 København K

Åbningstider

Ons-lør alle ankommer kl. 18.30 Selskaber efter aftale. Lukket mellem jul og nytår. Ferielukket i juli.

Kontakt

33 93 57 70
 

Diverse

AOK anbefaler

Køkkentype

Dansk - nyt

Gourmet

Måltider

Middag

Atmosfære

Romantisk

 

 

 

  • Foto: PR Foto: PR
  • Foto: Jørgen Jessen Foto: Jørgen Jessen
  12  
OBS: STEDET ER LUKKET 1. th. er en gourmetrestaurant i en herskabslejlighed med plads til 16-28 gæster. Du bestiller på forhånd, får tilsendt invitationen som til et privat selskab og sammen med et girokort på 1.395 kr., og kan derfor lade pungen blive hjemme.

OBS: STEDET ER LUKKET

1.th. er en gourmetrestaurant med plads til ca. 20 gæster. Her kan du smage det bedste fra Danmarks have i en hjemlig atmosfære, hvor gæsterne er restaurantens midtpunkt. En aften reserveres på forhånd, hvorefter invitation og girokort tilsendes. Alle gæster ankommer kl. 18.30.

Helt overordnet for idé, koncept og udvikling står Mette Martinussen, som er en af landets mest kreative og sansende kokke.

Det er hende, der hver sæson udvikler nye 'kulinariske forestillinger' over et tema. Til hver forestilling udvælger og sætter Mette Martinussen selv et hold af de dygtigste kokke, instruktør, scenograf og lyddesigner.

Louise Kistvad er køkkenchef i kulinarisk samarbejde med Mikkel Maarbjerg, og man skal ikke bliver overrasket, hvis man som gæst skal tage del i forskellige happenings eller pludselig bliver ført ned i kælderen, hvor en skuespiller udfører en seance, der passer med madens tema. Eller med andre ord: forvent det uventede.

Mad-forestillingerne kan opleves på to måder: Enten 'den lange' fra torsdag-lørdag hvor man for 1.495 kr. pr. gæst får 10 serveringer over en fire timers aften. Man kan også vælge 'den korte' som kører tirsdag og onsdag til 1.095 kr. pr. gæst og tager ca. 2.5 time for seks retter.

Foto: Jørgen Jessen

Navnet 1.th. er ikke tilfældigt. Restauranten ligger i en herskabslejlighed på første sal i Herluf Trollesgade, hvor I kommer ind gennem en gammel port og op af trappen, mens spændingen stiger. Det er ikke et almindeligt restaurantbesøg det her. Overtøjet lægges i entreen, og i stuen serveres en aperitif, mens man venter på, at forestillingen skal gå i gang.

Fra biblioteket strømmer blød, vinyljazz ud af højtalerne fra den gamle B&O-grammofon. Lidt efter kommer kokken ind med en lille happer, måske flere. Eller skuespillere interagerer med gæsterne eller udfører små indstuderede opvisninger.

Devisen var og er, at at 1.th. skal være stedet, hvor drømme kan mødes, hvor man kan tale med hinanden i dagligstuens intime nærvær og henover måltidets smage, dufte og farver.

Maden
Nærvær og ånderum er centralt. Gæsterne sidder ved borde i spisestuen, som går i et med det store, smukke landkøkken, hvor kokken tilbereder maden med både præcision og overskud til at fortælle gæsterne, hvad hun serverer.

Retterne kommer som en gastronomisk gaveregn i mange små, mundrette serveringer med ro til snak og nydelse. "Man bør altid sørge for at være lidt usandsynlig", står der på 1.th.s hjemmeside.

Køkkenets rytme følger råvarernes udbud. Fra hav og fjord fås fisk og skaldyr, fra skov, mark og krat bringer Dr. Møller svampe, urter og bær i sæsonen. Vinene er især franske, spanske og italienske og primært fra mindre importører.

Indretningen
Biblioteket har en duft af herreværelse over sig, og i stuen hænger en lysekrone over sofabordet, hvor kaffen serveres. Spisestuen har et mat, turkisfarvet gulv. Under en glasplade i gulvet ligger Mette Sia Martinussens gamle kokkebog. På væggen er malet stiliserede figurer af kvinder i spinlonkjoler, som danser med hinanden.

Mette Sia Martinussen åbnede restauranten 1.th. i 2000.

Læs: Anmeldelsen fra 1. th fra 2007
Læs: Anmeldelsen fra 1. th fra 2010

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.