Omtale
Føj til favoritter Del Send
Overnatning | 15/10/07

Radisson Blu Royal Hotel

  • Foto: Bjarne Lüthcke Foto: Bjarne Lüthcke
Det femstjernede hotel overfor Tivoli har gourmet-restaurant, cocktailbar, gaveshop, fitnesscenter, massage, røgfri værelser, room service og egen parkering. Både hotellet og de 260 værelser er designet af Arne Jacobsen.

Et af byens fem-tjernede hoteller i city er naturligvis Arne Jacobsens mastodont af et højhus: Radisson SAS Royal Hotel Copenhagen. Bygget i 1960 er Royal Hotel moderne funktionalisme uden dikkedarer, gesimser og gesvejsninger.

Mindst en gang om ugen dukker en gæst op fra et eller andet sted i den store verden, og beder pænt om at se eller bo i suite 606. Den står stadig med alt interiør intakt, som dengang Arne Jacobsen bestemte design på alt i hotellet, fra paneler og lamper til Svanen og Ægget. De to sidstnævnte stole blev simpelthen tegnet til hotellet og er stadig flot repræsenteret i lobbyen. Samt rundt om på værelserne på de øverste seks etager, der i foråret 2001 efter endt renovering (til 92 millioner kr.) atter kan prale af Jacobsens verdensberømte stole og Royal-lampen (også opfundet til hotellets indvielse i 1960), som passer fremragende til den lyse ahorn og de røde tæpper. Selv dørgreb og -hængsler er de originale Jacobsen-tegnede.

Hotellet kan honorere et næsten hvilket som helst krav fra hotelgæsterne. Lad os nævne i flæng:
Restaurant, bar, cafe, gaveshop, fitnesscenter, massage, sauna, solarium, business service center, suiter, røgfri værelser, room service døgnet rundt, Lufthavns check-in og egen garage og parkering med mulighed for bilvask.

Alle 260 værelser er naturligvis udstyret med bad og toilet, telefon, kaffe/the-sæt, tv, radio, minibar, roomsafe, hårtørrer, buksepresse og luftkøling.

Blandt højdepunkterne er i ordets bogstaveligste forstand et besøg i gourmet-restauranten Alberto K på 20. etage. Jo, udsigten er storslået - måske byens bedste med udsyn til tre sider! Det samme er menukortet (italiano moderno) og priserne. Også Alberto K er indrettet efter alle kunstens (og Arne Jacobsens) regler, og opkaldt efter hotellets første og legendariske direktør, schweitzeren Alberto Kappenberger.

I stuetagens Royal Bar har man taget skridtet fuldt ud, og reklamerer uden at blinke med, at man her serverer Verdens Dyreste Cocktail. Til gengæld er det ofte bartenderne herfra, der vinder de årlige drink-mixer-konkurrencer,

Royal Hotel er Radisson SAS's københavnske flagskib og stedet for dem, der er noget ved musikken; dem, der tror de er noget ved musikken, eller dem der har arvet en onkel i Amerika. Alle vi andre må nøjes med at stikke hovedet ind i foyeren og indsnuse atmosfæren. Det koster ikke noget, og både lobby, restaurant og bar er faktisk mere end ét besøg værd.

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.