Omtale
Føj til favoritter Del Send
Overnatning | 15/10/07

Ibsens Hotel

Hotellet er nyrenoveret af bl.a. lokale kunstnere og designere. Det ligger i et af københavns stemningsfulde "landsby"-kvarterer og så ligger Ibsens Hotel helt tæt på Nørreport, indre by og Københavns seværdigheder.

En af Københavns små hemmeligheder er miljøet i Nansensgade-kvarteret, og de lokale holder helst på hemmeligheden. Nansensgade er en landsby midt i København - men tæt på et af Københavns mest travle strøg, det største trafik-knudepunkter, Nørreport, og Torvehallerne på Israels Plads. Og naturligvis tæt på byens centrum, parker og seværdigheder.

Nansensgade er essensen af "nordic cool". Her hersker en helt særlig afslappet stemning: Folk kender hinanden, taler om hverdagen og verdenssituationen, når de mødes på gaden eller nyder solen fra en trappesten med en kold øl.

Financial Times skrev for ikke så længe siden, at det er som om "københavnerne har en fælles indre feng shui-ro". Og den beskrivelse nikker man genkendende til i Nansensgade.

Danske designere og reklamefolk søger inspiration i Nansensgade. Her er ingen store internationale tøjkæder eller kendte mærkevarebutikker. Til gengæld trives små originale designere, hyggelige caféer, den lokale cykelhandler og gode spisesteder side om side med kunstgallerier og antikvariater.

På et af gadens hjørner ligger det gamle "Ibsens Hotel" med det kendte røde neonskilt, som prjlemærke i årtier. Hotellet er nyrenoveret og netop designere og kunstnere fra Nansensgade har sat deres præg på indretningen - lige fra nøgleringe, puder, borde til bøgerne på reolerne.

Hotellet kandiderer til Nordisk Råds prestigefyldte miljøpris for sin indsats med at spare på energi, være CO2-neutral og mange andre ting.

www.ibsenshotel.dk

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.