Omtale
Føj til favoritter Del Send
Overnatning | 12/06/17

Hotel Skt. Petri

Hotel Skt. Petri

Krystalgade 22
1172 København K

Åbningstider

dagligt døgnet rundt

Kontakt

33 45 91 00
 

Type

Hoteller

 

 

 

  • Foto: PR Foto: PR
Hotel Skt. Petri i Krystalgade ligger et stenkast fra Strøget og Rundetårn.

Det femstjernede luksushotel, der har til huse i det tidligere Daells Varehus er et af de lækreste hoteller København kan byde på. Og det tiltrækker også masser af kendisser, der ofte slår sig ned på hotellet.

I snart 15 år har Hotel SKT. PETRI i det indre København givet ly til lokale og internationale gæster. I 2017 blev hotellet færdig med sidste etape af en gennemgribende

renovering, der både udvider antallet af værelser med en ny fløj, og som frem for alt byder på et helt nyt design, der afspejler et ønske om at skabe en tidløs afslappet luksus. Da SKT. PETRI åbnede i 2003 var det især den monumentale lobby og Per Arnoldis markante farvevalg, der løb med opmærksomheden, men nu har de fået et friskt greb på Vilhelm Lauritzens ikoniske bygningsværk fra 1928.

Hotellets nye kunst er fra store danske kunstnere som Bjørn Nørgaard, Tal R, Adam Saks og kunstnergruppen Superflex.

Det er den norske tegnestue Anemone Wille Våge, som med arkitekten Hilde Aasbø i spidsen står for indretningen, og det er første gang den prisbelønnede designvirksomhed indretter i Danmark. Anemone Wille Våge har designet en række skandinaviske hoteller og restauranter, og selv om tilgangen er mere international end dansk, er det nye design på SKT. PETRI alligevel inspireret af Lauritzens originale farver og materialer.

”Vores design tager et klart afsæt i bygningens stramhed og mange smukke detaljer, især i valg af farver og materialer er vi inspireret af Wilhelm Lauritzen. Vi supplerer så med et fyldigt og lidt blødere interiør, som står i kontrast til de oprindelige linjer, hvilket giver en dyb og spændende oplevelse af afslappet luksus,” forklarer Hilde Aasbø.

Antallet af værelser we udvidet med 20 nye værelser til i alt 288. Samtlige værelser vil være renoverede, og den kolossale atrium lobby vil fremstå i et komplet forandret, farvestrålende design med hotelrestaurant, bar og lounge-område. Desuden genåbner hotellets gårdhave i smuk forlængelse af restaurant p eatery og lobbyområde.

Beliggenheden: Et stenkast fra Strøget og Rundetårn kan ikke blive bedre.

Bygningen: Som tidligere husede Daells Varehus blev i 1928 bygget af Vilhelm Lauritzen i funktionalistisk stil. Nu er funkisbygningen blevet totalt renoveret og ombygget, og også her har Per Arnoldi haft en finger med i spillet. Karakteristisk er facadens røde farve, som går igen indenfor. Arnoldi har, udover at være farvekonsulent, bidraget med både keramik og litografier til udsmykningen. Og så var det også ham, som fandt på navnet, stærkt inspireret af den nærliggende Skt. Petri Kirke.

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.