Omtale
Føj til favoritter Del Send
Natteliv | 19/03/15

Vinstue 90

  • Foto: www.vinstue90.dk Foto: www.vinstue90.dk
Det tager mindst ti minutter at få en fadøl. Vinstuen fører nemlig som det eneste sted i landet fadøl uden kulsyre. Til gengæld smager øllen mere af humle.

Proceduren, når man går på Vinstue 90, er ofte, som følger:

Når man er trådt indenfor, bliver man hilst af en midaldrende herre: Godaften. Hvad skulle det være?

Herefter bestiller man, hvis man er rigtig velforvaret, en fadøl, og det tager mindst ti minutter at få den skænket, så mange tager sig en almindelig pilsner i ventetiden. Årsagen er hverken sløve tjenere eller for meget at lave, men fadøllen i sig selv.

På Vinstue 90 fører de nemlig som det eneste sted i landet fadøl uden kulsyre. Det er fadøl, som brygger Carl opfandt det i tidernes morgen. Siden er der kommet kulsyre til, for at få det skænket hurtigere, men det vil de ikke vide af på Gammel Kongevej.

"Ud over at vores fadøl smager mere af humle ligesom øl fra England eller Sydtyskland, så får man hverken en bøvset eller kvabbet fornemmelse bagefter, og det gør jo, at man kan drikke noget mere", siger Bjarne, der har været en af de høflige tjenere de sidste seks år.

Der er gamle lædermøbler og meget atmosfære, men selv om Vinstue 90 har huseret på Gammel Kongevej siden 1916, er det ikke kun oldinge, som besøger stedet. Der er også mange unge, der godt kan lide et glas velskænket øl.

Går du gennem den lille gang bag på venstre side af baren, hvor du også finder toiletterne, ligger der et hyggeligt barlokale, hvis du gerne vil sidde lidt disket.

Vinstue 90 bliver drevet af Søren Højer Larsen og Peter Hegeler-Meile.

Læs Alt Om Cafe & Natteliv i København.

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.